Connect with us
Arhitektura

─îujte i po─Źujte, daje se na glas!

Igraonica Le Petite C I R K U S izvedena je kao rekonstrukcija objekta porodi─Źne ku─çe u starom gradskom jezgru u Pan─Źevu. Projekat je realizovan krajem septembra 2019. godine.

Naziv projekta: Prenamena porodi─Źnog objekta
Arhitektonska firma: A4 Studio, Ivana Kotov, Berklee alumna kompozitor i
umetnik i Milica Nakom─Źi─ç Kandi─ç, dizajner
Godina završetka: 2019.
Površina: 330 m2
Lokacija: Pan─Źevo, Srbija
Fotografija: Miloš Martinović
Klijenti: Igraonica Le Petite Cirkus

Ideja je bila da se autenti─Źni izgled fasade porodi─Źne ku─çe zadr┼żi sa uli─Źne strane, dok smo imali priliku da u potpunosti uredimo unutra┼ínjost prostora kao i zadnje dvori┼íte i da ih prilagodimo novoj nameni. Nekada prizemni objekat sa velikim brojem soba i odvojenim tavanom, ovim projektom je rekonstruisan i ujedinjen u jedan zajedni─Źki otvoreni prostor sa galerijom.

Igraonica ima 140 m2 unutra┼ínjeg prostora i 180 m2 unutar blokovskog dvori┼íta, namenski prilago─Ĺenog potrebama igraonice i deci. Pored zone za sedenje u dvori┼ítu igraonice, unutra┼ínje dvori┼íte poseduje zelenu povr┼íinu sa brda┼ícetom i tunelom kao i drvene penjalice sa kulama i toboganima kako bi se i spolja┼ínje aktivnosti odvijale na ve─çu radost dece.

Igraonica Le Petite CIRKUS - projekat A4 Studio

Dispozicija name┼ítaja i elemenata za igru i u─Źenje omogu─çava odvijanje razli─Źitih aktivnosti

Igraonica Le Petite C I R K U S je projektovana tako da svojim dizajnom, odabirom materijala i funkcionalnim zonama podstakne kreativnost, poziva na interakciju i razvija potrebne veštine kroz igru.

Igraonica Le Petite CIRKUS - projekat A4 Studio

Igraonica Le Petite CIRKUS – projekat A4 Studio

Funkcionalno je podeljena na vi┼íe zona: prizemlje sadr┼żi ulaznu zonu sa garderobom iz koje se ulazi u kafe-bar ÔÇô prostor za odr┼żavanje proslava kao i mesto gde roditelji mogu sa─Źekati decu. Galeriji na spratu se pristupa stepeni┼ítem koje je ujedno iskori┼í─çeno i kao prostor za odlaganje.

Velike staklene površine povezuju prostor igraonice i kafe-bara sa baštom

Igraonica Le Petite CIRKUS – projekat A4 Studio

Galerija je projektovana kao fleksibilni otvoreni prostor koji omogu─çava odvijanje aktivnosti i mo┼że se prilagoditi razli─Źitim zahtevima.

Centralna zona igraonice se nadovezuje na zonu kafe-bara i dominira prostorom, kako koloritom i formom, tako i duplom visinom ─Źime je vizuelno povezana sa oba nivoa. Njen glavni motiv je cirkuski ┼íator koji sadr┼żi mno┼ítvo razli─Źitih kutkova koji podsti─Źu decu na istra┼żivanje i omogu─çava im da se slobodno kre─çu.

Materijali koji dominiraju prostorom i stvaraju prijatnu atmosferu su opeka i drvo

Igraonica ima 140 m2 unutrašnjeg prostora i 180 m2 unutar blokovskog dvorišta

Kombinacija geometrijskih oblika i jarkih osnovnih boja daje izuzetnu dinamiku prostoru. Kori┼í─çeni materijali su prilago─Ĺeni deci i formiraju udoban i bezbedan ambijent za igru ┼íto je najbitnije.

Materijali koji dominiraju prostorom i stvaraju prijatnu atmosferu su opeka i drvo

Kombinacija geometrijskih oblika i jarkih osnovnih boja daje izuzetnu dinamiku prostoru

Dispozicija name┼ítaja i elemenata za igru i u─Źenje omogu─çava odvijanje razli─Źitih aktivnosti ÔÇô samostalno ili u grupama.

Igraonica Le Petite CIRKUS - projekat A4 Studio

Materijali koji dominiraju prostorom i stvaraju prijatnu atmosferu su opeka i drvo

Materijali koji dominiraju prostorom i stvaraju prijatnu atmosferu su opeka i drvo. Zajedno sa nameštajem i rasvetom kao akcentom formiraju skladnu celinu.

Velike staklene površine povezuju prostor igraonice i kafe-bara sa baštom i prostranim igralištem koje postaje centar svih aktivnosti u letnjem periodu.

A4 studio logo

A4 Studio
Njegoševa 8/3, 11000 Beograd
T. +381 11 1364 0262
M. +381 63 830 8088
info@a4studio.rs
www.a4studio.rs