Connect with us

O nama – šta je GRENEF?

GRENEF je skraćenica od pojmova GRađevinarstvo i ENergetska EFikasnost i sažetak je jedne šire priče. Priče o građevinarstvu u svim njenim mnogobrojnim granama i energetskoj efikasnosti kao glavnom odgovoru na buduće projekte i neophodnost svake građevine u makro i mikro smislu.

GRENEF je nastavak misije koju smo počeli sa časopisima „Podovi“ pre 10 godina i „Prozori + Vrata“ pre 6 godina. Radeći na ova dva brenda shvatili smo da smo puno naučili i da ne možemo biti imuni na rapidni razvoj sektora građevine koji sada već na mesečnom, neki bi rekli čak na dnevnom nivou, razvija materijale i tehnologije, modernizuje mašine, prezentuje ideje, postavlja pred nas inovacije koje od postojećeg prave savremeno i od ,do juče nemogućeg, sadašnje. Prirodu i zelenilo sele u najgušće naseljene gradove, puteve, parkinge i biciklističke staze stavljaju na isto mesto, omogućavajući savremenom čoveku da lako i kvalitetno prelezi velike razdaljine, a da opet u naselju u kojem živi ima sve na istom mestu. I sve to vodeći računa o planeti Zemlji, reciklirajući materijale koje smo otpisali kao arhaične i neupotrebljive uz minimalan utrošak energije. Naučili smo kako da „ukrotimo“ vatru, vodu, vetar i zemlju i da ih koristimo kao aktivne izvore energije štedeći novac i čuvajući atmosferu.

Šta nam sve ovo govori?

Ne možete se zaustavljati kada je put otvoren. Zato ćemo i mi koristiti svoje dugogodišnje iskustvo da bismo vaše obogatili. Zato počinjemo širu priču svesni da je ona potrebna svakom građevinskom radniku, inženjeru, investitoru, arhitekti… U skladu sa tim, GRENEF je nastao kao odgovor na potrebe građevinskog sektora i velikog dela javnosti.

Budućnost je stigla i mi ćemo je vama približiti, dati vam ideje, vašem početku daćemo epilog, vašem razvoju daćemo potvrdu, vašoj želji za znanjem daćemo potporu.

DAKLE, DA LI STE SPREMNI? MI JESMO. ZA GRENEF!

Grenef- Građevinarstvo i energetska efikasnost