Connect with us
Arhitektura

EKSKLUZIVNO Predstavljamo projekat: Kompleks DivčiBor 25

EKOLOŠKI KOMPLEKS DIVČIBOR 25 ĆE SE NALAZITI NA VISORAVNI DIVČIBARE. DIVČIBARE JE TURISTIČKO MESTO KOJE SE NALAZI U CENTRALNOM DELU PLANINE MALJEN. ZBOG POVEĆANE KONCENTRACIJE JODA, ČISTOG I LEKOVITOG VAZDUHA, UŽIVA STATUS VAZDUŠNE BANJE. OKRUŽENA SA SVIH STRANA VISOVIMA, I NADMORSKOM VISINOM OD 980 METARA, DIVČIBARE IMA PRIJATNU I BLAGU KLIMU.

Divčibare je najbliže planinsko mesto Beogradu i Novom Sadu, i upravo zbog toga je izuzetno pogodno za kratke ili vikend odmore. Kompleks će biti pozicioniran u južnom delu Divčibara 2.5 km od centra i 700 m od glavne magistrale, u samom srediÅ”tu netaknute borove Å”ume, oivičene potokom i manjim jezerom, Å”to nudi budućim vlasnicima nezaboravan ugođaj na planini, uz neophodnu privatnost, koja je u danaÅ”nje vreme potrebna za potpuno prepuÅ”tanje prirodi i pravi odmor od stresnog načina života. S obzirom da živimo u vremenu u kome je ravnoteža između čoveka i prirode ozbiljno naruÅ”ena, u naÅ”em fokusu je izgradnja kompleksa od ekoloÅ”kih i energetsko održivih prirodnih materijala Å”to ima za cilj da se objekti u potpunosti uklope sa okolinom. Na taj način je obezbeđen život daleko od gradske gužve, saobraćaja i zagađenog vazduha i ispunjena je čovekova potreba za povezivanjem sa prirodom.

Divcibor

Foto: FABBRIKA 2015 / Kompleks se sastoji od 7 jedinstvenih ekoloŔkih objekata

Kompleks se sastoji od 7 jedinstvenih ekoloÅ”kih objekata koji prate potrebe savremenog čoveka za životom u harmoniji sa prirodom. Objekti će biti jedinstvenog dizajna, savrÅ”eno uklopljeni u prirodni ambijent netaknute borove Å”ume i planinskog potoka, uz enterijer koji je pažljivo osmiÅ”ljen i dizajniran, tako da predstavlja sintezu sa prirodnim okruženjem uz neophodan komfor, prožet dozom luksuza, koji je potreban za potpuni užitak u prirodi.

Objekat će biti napravljen od drvene konstrukcije koja je usaglaÅ”ena sa postojećim nagibom. Forma kuće prati četvrtinu piramide gde je fasada izvedena u staklu Å”to pruža neverovatan pogled na netaknutu prirodu. Priroda koja se ā€žoslikavaā€œ na ovim staklenim povrÅ”inama kao i mogućnost prekrivanja krova zelenim biljkama dodatno pojačavaju efekat stapanja objekta sa prirodom. Na taj način, arhitektonskim reÅ”enjem, kuća se svojim oblikom, fasadom i krovom u potpunosti uklapa sa okružnim borovima te zbog toga i naziv kompleksa DivčiBor 25.

I etaža: PovrŔina od 45 m2.
U njoj ćete uživati u udobnom dnevnom boravku uz kamin, trpezariju, kuhinju i prostranom kupatilu.

II etaža: PovrŔina od 24 m2.

Sastoji se od odmaraliÅ”ta kod stepeniÅ”ta, gde imate mogućnost odlaganja stvari, jer je svaki deo kosine iskoriŔćen. Spavaća soba će imati stakleni zid koji će biti obložen SMART folijom.

III etaža: PovrŔina od 8 m2.
Etaža koja će svakog korisnika ostaviti bez daha. Pruža najlepÅ”i panoramski pogled, i kroz krovni balkon pruža fantastičan umirujući pogled na prirodu uz prostor za odmor.

Divcibor

Foto: FABBRIKA 2015 / Terase i spoljna stolarija će se izrađivati od termotretiranog jasena

MATERIJALI

EkoloŔki način gradnje podrazumeva upotrebu isključivo prirodnih materijala uz neophodnu brigu o životnoj sredini.
Za izgradnju kompleksa u najvećoj meri će se koristiti puno drvo, za konstrukciju smrča i bor, a obloge enterijera će biti od sibirskog kedra koji prostoru daje posebnu toplinu.

Terase i spoljna stolarija će se izrađivati od termotretiranog jasena koji svojom postojanoŔću, bez posebnog održavanja odoleva svim vremenskim prilikama.Ā Za izolaciju biće koriŔćena kamena vuna, dok je krovna konstrukcija pokrivena plastificiranim limom. Sve drvene povrÅ”ine će se tretirati i zaÅ”tititi ekoloÅ”kim RUBIO Monocoat uljem.

U harmoniji sa prirodom, ali uz sve pogodnosti savremenog života, sistem pametne kuće će Vam omogućiti da svoj dom zagrejete aktivacijom preko mobilnog telefona.

Divcibor

Foto: FABBRIKA 2015 / Za izolaciju biće koriŔćena kamena vuna

Sistem grejanja u objektima je zasnovan na električnoj energiji pomoću norveÅ”kih radijatora. Upotreba kamina, zavese na daljinski upravljač, pametne folije u delu spavaće sobe na II etaži, dok se na staklenoj fasadi nalaze termoizolaciona folija i samooperiva stakla.
U kompleksu koji će se prostirati na 5000 m2 nalazi se i planinski potok sa malim jezerom, uređene staze za Å”etnju kroz Å”umu, dečije igraliÅ”te, kao i mesta za parking i roÅ”tilj.

PRODAJA

Osnovni paket
Kuća po sistemu ključ u ruke, na platformi od 100 m2 sa 300-400 m2 placa i zajedničkim dodatnim sadržajima na celom kompleksu od 5000 m2.

Dodatni paketi

Kompletno opremanje kuće u skladu s projektom.

 • đakuzi
 • roÅ”tilj
 • veća soba
 • veća terasa
 • viseći kamin
 • krovna terasa
 • kupatilo u steni
 • ograde oko terase
 • zatvaranje galerije
 • mreža u podu terase
 • bazen klasičan u kamenu
 • baÅ”tenska garnitura u podu terase
enterijer

Foto: FABBRIKA 2015 / I etaža

PROJEKTOVANJE

Projektovanje eksterijera i enterijera je zasnovano na ideji ekoloÅ”ke gradnje. Arhitekton- ski tim u projektovanju prati ritam prirode, primesom urbanog i ekonomičnog izgleda. Nudimo kvalitetan, jedinstven i vrlo funkcionalan sistem gradnje koji Vam omogućava primenu za najambicioznije investicione planove. Vodimo računa da objekti zadovoljavaju važeće propise, funkcional- nost i klimatske uslove u zoni u kojoj se nalaze.

MATERIJALI

Sa pojavom termina ā€˜bolesti modernog druÅ”tvaā€™ niko viÅ”e ne dovodi u pitanje uticaj okoline i dinamike života na naÅ”e zdravlje. Izgradnja naÅ”ih objekata se svodi na koriŔćenje materijala iz prirode. Drvo je materijal koji prati tradiciju i postojanje naÅ”e firme, a mrča, beli bor i sibirski kedar su lideri u naÅ”oj gradnji.

OPREMANJE

Nudimo Vam usluge projektovanja nameÅ”taja po meri kako biste opremili postojeći enterijer.

enterijer

Foto: FABBRIKA 2015 / III etaža

Divcibor

Foto: FABBRIKA 2015 / kupatilo

 

fabbrika logo

Š¤ŠŠ‘Š‘Š Š˜ŠšŠ 2015
Š‘ŃƒŠ»ŠµŠ²Š°Ń€ ŠŗрŠ°Ń™Š° ŠŸŠµŃ‚Ń€Š° ŠŸŃ€Š²Š¾Š³ 22
21000 ŠŠ¾Š²Šø Š”Š°Š“
M. +381 60 711 7411
enterijer@fabbrika.rs
www.fabbrika.rs
instagram.com/fabbrika2015