Connect with us
Arhitektura

EKSKLUZIVNO Predstavljamo projekat: Kompleks Div─ŹiBor 25

EKOLO┼áKI KOMPLEKS DIV─îIBOR 25 ─ćE SE NALAZITI NA VISORAVNI DIV─îIBARE. DIV─îIBARE JE TURISTI─îKO MESTO KOJE SE NALAZI U CENTRALNOM DELU PLANINE MALJEN. ZBOG POVE─ćANE KONCENTRACIJE JODA, ─îISTOG I LEKOVITOG VAZDUHA, U┼ŻIVA STATUS VAZDU┼áNE BANJE. OKRU┼ŻENA SA SVIH STRANA VISOVIMA, I NADMORSKOM VISINOM OD 980 METARA, DIV─îIBARE IMA PRIJATNU I BLAGU KLIMU.

Div─Źibare je najbli┼że planinsko mesto Beogradu i Novom Sadu, i upravo zbog toga je izuzetno pogodno za kratke ili vikend odmore. Kompleks ─çe biti pozicioniran u ju┼żnom delu Div─Źibara 2.5 km od centra i 700 m od glavne magistrale, u samom sredi┼ítu netaknute borove ┼íume, oivi─Źene potokom i manjim jezerom, ┼íto nudi budu─çim vlasnicima nezaboravan ugo─Ĺaj na planini, uz neophodnu privatnost, koja je u dana┼ínje vreme potrebna za potpuno prepu┼ítanje prirodi i pravi odmor od stresnog na─Źina ┼żivota. S obzirom da ┼żivimo u vremenu u kome je ravnote┼ża izme─Ĺu ─Źoveka i prirode ozbiljno naru┼íena, u na┼íem fokusu je izgradnja kompleksa od ekolo┼íkih i energetsko odr┼żivih prirodnih materijala ┼íto ima za cilj da se objekti u potpunosti uklope sa okolinom. Na taj na─Źin je obezbe─Ĺen ┼żivot daleko od gradske gu┼żve, saobra─çaja i zaga─Ĺenog vazduha i ispunjena je ─Źovekova potreba za povezivanjem sa prirodom.

Divcibor

Foto: FABBRIKA 2015 / Kompleks se sastoji od 7 jedinstvenih ekoloških objekata

Kompleks se sastoji od 7 jedinstvenih ekolo┼íkih objekata koji prate potrebe savremenog ─Źoveka za ┼żivotom u harmoniji sa prirodom. Objekti ─çe biti jedinstvenog dizajna, savr┼íeno uklopljeni u prirodni ambijent netaknute borove ┼íume i planinskog potoka, uz enterijer koji je pa┼żljivo osmi┼íljen i dizajniran, tako da predstavlja sintezu sa prirodnim okru┼żenjem uz neophodan komfor, pro┼żet dozom luksuza, koji je potreban za potpuni u┼żitak u prirodi.

Objekat ─çe biti napravljen od drvene konstrukcije koja je usagla┼íena sa postoje─çim nagibom. Forma ku─çe prati ─Źetvrtinu piramide gde je fasada izvedena u staklu ┼íto pru┼ża neverovatan pogled na netaknutu prirodu. Priroda koja se ÔÇ×oslikavaÔÇť na ovim staklenim povr┼íinama kao i mogu─çnost prekrivanja krova zelenim biljkama dodatno poja─Źavaju efekat stapanja objekta sa prirodom. Na taj na─Źin, arhitektonskim re┼íenjem, ku─ça se svojim oblikom, fasadom i krovom u potpunosti uklapa sa okru┼żnim borovima te zbog toga i naziv kompleksa Div─ŹiBor 25.

I eta┼ża: Povr┼íina od 45 m2.
U njoj ─çete u┼żivati u udobnom dnevnom boravku uz kamin, trpezariju, kuhinju i prostranom kupatilu.

II eta┼ża: Povr┼íina od 24 m2.

Sastoji se od odmarali┼íta kod stepeni┼íta, gde imate mogu─çnost odlaganja stvari, jer je svaki deo kosine iskori┼í─çen. Spava─ça soba ─çe imati stakleni zid koji ─çe biti oblo┼żen SMART folijom.

III eta┼ża: Povr┼íina od 8 m2.
Eta┼ża koja ─çe svakog korisnika ostaviti bez daha. Pru┼ża najlep┼íi panoramski pogled, i kroz krovni balkon pru┼ża fantasti─Źan umiruju─çi pogled na prirodu uz prostor za odmor.

Divcibor

Foto: FABBRIKA 2015 / Terase i spoljna stolarija ─çe se izra─Ĺivati od termotretiranog jasena

MATERIJALI

Ekolo┼íki na─Źin gradnje podrazumeva upotrebu isklju─Źivo prirodnih materijala uz neophodnu brigu o ┼żivotnoj sredini.
Za izgradnju kompleksa u najve─çoj meri ─çe se koristiti puno drvo, za konstrukciju smr─Źa i bor, a obloge enterijera ─çe biti od sibirskog kedra koji prostoru daje posebnu toplinu.

Terase i spoljna stolarija ─çe se izra─Ĺivati od termotretiranog jasena koji svojom postojano┼í─çu, bez posebnog odr┼żavanja odoleva svim vremenskim prilikama.┬áZa izolaciju bi─çe kori┼í─çena kamena vuna, dok je krovna konstrukcija pokrivena plastificiranim limom. Sve drvene povr┼íine ─çe se tretirati i za┼ítititi ekolo┼íkim RUBIO Monocoat uljem.

U harmoniji sa prirodom, ali uz sve pogodnosti savremenog ┼żivota, sistem pametne ku─çe ─çe Vam omogu─çiti da svoj dom zagrejete aktivacijom preko mobilnog telefona.

Divcibor

Foto: FABBRIKA 2015 / Za izolaciju biće korišćena kamena vuna

Sistem grejanja u objektima je zasnovan na elektri─Źnoj energiji pomo─çu norve┼íkih radijatora. Upotreba kamina, zavese na daljinski upravlja─Ź, pametne folije u delu spava─çe sobe na II eta┼żi, dok se na staklenoj fasadi nalaze termoizolaciona folija i samooperiva stakla.
U kompleksu koji ─çe se prostirati na 5000 m2 nalazi se i planinski potok sa malim jezerom, ure─Ĺene staze za ┼íetnju kroz ┼íumu, de─Źije igrali┼íte, kao i mesta za parking i ro┼ítilj.

PRODAJA

Osnovni paket
Ku─ça po sistemu klju─Ź u ruke, na platformi od 100 m2 sa 300-400 m2 placa i zajedni─Źkim dodatnim sadr┼żajima na celom kompleksu od 5000 m2.

Dodatni paketi

Kompletno opremanje ku─çe u skladu s projektom.

 • ─Ĺakuzi
 • ro┼ítilj
 • ve─ça soba
 • ve─ça terasa
 • vise─çi kamin
 • krovna terasa
 • kupatilo u steni
 • ograde oko terase
 • zatvaranje galerije
 • mre┼ża u podu terase
 • bazen klasi─Źan u kamenu
 • ba┼ítenska garnitura u podu terase
enterijer

Foto: FABBRIKA 2015 / I eta┼ża

PROJEKTOVANJE

Projektovanje eksterijera i enterijera je zasnovano na ideji ekolo┼íke gradnje. Arhitekton- ski tim u projektovanju prati ritam prirode, primesom urbanog i ekonomi─Źnog izgleda. Nudimo kvalitetan, jedinstven i vrlo funkcionalan sistem gradnje koji Vam omogu─çava primenu za najambicioznije investicione planove. Vodimo ra─Źuna da objekti zadovoljavaju va┼że─çe propise, funkcional- nost i klimatske uslove u zoni u kojoj se nalaze.

MATERIJALI

Sa pojavom termina ÔÇśbolesti modernog dru┼ítvaÔÇÖ niko vi┼íe ne dovodi u pitanje uticaj okoline i dinamike ┼żivota na na┼íe zdravlje. Izgradnja na┼íih objekata se svodi na kori┼í─çenje materijala iz prirode. Drvo je materijal koji prati tradiciju i postojanje na┼íe firme, a mr─Źa, beli bor i sibirski kedar su lideri u na┼íoj gradnji.

OPREMANJE

Nudimo Vam usluge projektovanja nameštaja po meri kako biste opremili postojeći enterijer.

enterijer

Foto: FABBRIKA 2015 / III eta┼ża

Divcibor

Foto: FABBRIKA 2015 / kupatilo

 

fabbrika logo

đĄđÉđĹđĹđáđśđÜđÉ 2015
đĹĐâđ╗đÁđ▓đ░ĐÇ đ║ĐÇđ░ĐÖđ░ đčđÁĐéĐÇđ░ đčĐÇđ▓đżđ│ 22
21000 đŁđżđ▓đŞ đíđ░đ┤
M. +381 60 711 7411
enterijer@fabbrika.rs
www.fabbrika.rs
instagram.com/fabbrika2015