Connect with us
Arhitektura

EKSKLUZIVNO Predstavljamo projekat: Kompleks DivčiBor 25

Divcibor

EKOLOŠKI KOMPLEKS DIVČIBOR 25 ĆE SE NALAZITI NA VISORAVNI DIVČIBARE. DIVČIBARE JE TURISTIČKO MESTO KOJE SE NALAZI U CENTRALNOM DELU PLANINE MALJEN. ZBOG POVEĆANE KONCENTRACIJE JODA, ČISTOG I LEKOVITOG VAZDUHA, UŽIVA STATUS VAZDUŠNE BANJE. OKRUŽENA SA SVIH STRANA VISOVIMA, I NADMORSKOM VISINOM OD 980 METARA, DIVČIBARE IMA PRIJATNU I BLAGU KLIMU.

Divčibare je najbliže planinsko mesto Beogradu i Novom Sadu, i upravo zbog toga je izuzetno pogodno za kratke ili vikend odmore. Kompleks će biti pozicioniran u južnom delu Divčibara 2.5 km od centra i 700 m od glavne magistrale, u samom središtu netaknute borove šume, oivičene potokom i manjim jezerom, što nudi budućim vlasnicima nezaboravan ugođaj na planini, uz neophodnu privatnost, koja je u današnje vreme potrebna za potpuno prepuštanje prirodi i pravi odmor od stresnog načina života. S obzirom da živimo u vremenu u kome je ravnoteža između čoveka i prirode ozbiljno narušena, u našem fokusu je izgradnja kompleksa od ekoloških i energetsko održivih prirodnih materijala što ima za cilj da se objekti u potpunosti uklope sa okolinom. Na taj način je obezbeđen život daleko od gradske gužve, saobraćaja i zagađenog vazduha i ispunjena je čovekova potreba za povezivanjem sa prirodom.

Divcibor

Foto: FABBRIKA 2015 / Kompleks se sastoji od 7 jedinstvenih ekoloških objekata

Kompleks se sastoji od 7 jedinstvenih ekoloških objekata koji prate potrebe savremenog čoveka za životom u harmoniji sa prirodom. Objekti će biti jedinstvenog dizajna, savršeno uklopljeni u prirodni ambijent netaknute borove šume i planinskog potoka, uz enterijer koji je pažljivo osmišljen i dizajniran, tako da predstavlja sintezu sa prirodnim okruženjem uz neophodan komfor, prožet dozom luksuza, koji je potreban za potpuni užitak u prirodi.

Objekat će biti napravljen od drvene konstrukcije koja je usaglašena sa postojećim nagibom. Forma kuće prati četvrtinu piramide gde je fasada izvedena u staklu što pruža neverovatan pogled na netaknutu prirodu. Priroda koja se „oslikava“ na ovim staklenim površinama kao i mogućnost prekrivanja krova zelenim biljkama dodatno pojačavaju efekat stapanja objekta sa prirodom. Na taj način, arhitektonskim rešenjem, kuća se svojim oblikom, fasadom i krovom u potpunosti uklapa sa okružnim borovima te zbog toga i naziv kompleksa DivčiBor 25.

I etaža: Površina od 45 m2.
U njoj ćete uživati u udobnom dnevnom boravku uz kamin, trpezariju, kuhinju i prostranom kupatilu.

II etaža: Površina od 24 m2.

Sastoji se od odmarališta kod stepeništa, gde imate mogućnost odlaganja stvari, jer je svaki deo kosine iskorišćen. Spavaća soba će imati stakleni zid koji će biti obložen SMART folijom.

III etaža: Površina od 8 m2.
Etaža koja će svakog korisnika ostaviti bez daha. Pruža najlepši panoramski pogled, i kroz krovni balkon pruža fantastičan umirujući pogled na prirodu uz prostor za odmor.

Divcibor

Foto: FABBRIKA 2015 / Terase i spoljna stolarija će se izrađivati od termotretiranog jasena

MATERIJALI

Ekološki način gradnje podrazumeva upotrebu isključivo prirodnih materijala uz neophodnu brigu o životnoj sredini.
Za izgradnju kompleksa u najvećoj meri će se koristiti puno drvo, za konstrukciju smrča i bor, a obloge enterijera će biti od sibirskog kedra koji prostoru daje posebnu toplinu.

Terase i spoljna stolarija će se izrađivati od termotretiranog jasena koji svojom postojanošću, bez posebnog održavanja odoleva svim vremenskim prilikama. Za izolaciju biće korišćena kamena vuna, dok je krovna konstrukcija pokrivena plastificiranim limom. Sve drvene površine će se tretirati i zaštititi ekološkim RUBIO Monocoat uljem.

U harmoniji sa prirodom, ali uz sve pogodnosti savremenog života, sistem pametne kuće će Vam omogućiti da svoj dom zagrejete aktivacijom preko mobilnog telefona.

Divcibor

Foto: FABBRIKA 2015 / Za izolaciju biće korišćena kamena vuna

Sistem grejanja u objektima je zasnovan na električnoj energiji pomoću norveških radijatora. Upotreba kamina, zavese na daljinski upravljač, pametne folije u delu spavaće sobe na II etaži, dok se na staklenoj fasadi nalaze termoizolaciona folija i samooperiva stakla.
U kompleksu koji će se prostirati na 5000 m2 nalazi se i planinski potok sa malim jezerom, uređene staze za šetnju kroz šumu, dečije igralište, kao i mesta za parking i roštilj.

PRODAJA

Osnovni paket
Kuća po sistemu ključ u ruke, na platformi od 100 m2 sa 300-400 m2 placa i zajedničkim dodatnim sadržajima na celom kompleksu od 5000 m2.

Dodatni paketi

Kompletno opremanje kuće u skladu s projektom.

 • đakuzi
 • roštilj
 • veća soba
 • veća terasa
 • viseći kamin
 • krovna terasa
 • kupatilo u steni
 • ograde oko terase
 • zatvaranje galerije
 • mreža u podu terase
 • bazen klasičan u kamenu
 • baštenska garnitura u podu terase
enterijer

Foto: FABBRIKA 2015 / I etaža

PROJEKTOVANJE

Projektovanje eksterijera i enterijera je zasnovano na ideji ekološke gradnje. Arhitekton- ski tim u projektovanju prati ritam prirode, primesom urbanog i ekonomičnog izgleda. Nudimo kvalitetan, jedinstven i vrlo funkcionalan sistem gradnje koji Vam omogućava primenu za najambicioznije investicione planove. Vodimo računa da objekti zadovoljavaju važeće propise, funkcional- nost i klimatske uslove u zoni u kojoj se nalaze.

MATERIJALI

Sa pojavom termina ‘bolesti modernog društva’ niko više ne dovodi u pitanje uticaj okoline i dinamike života na naše zdravlje. Izgradnja naših objekata se svodi na korišćenje materijala iz prirode. Drvo je materijal koji prati tradiciju i postojanje naše firme, a mrča, beli bor i sibirski kedar su lideri u našoj gradnji.

OPREMANJE

Nudimo Vam usluge projektovanja nameštaja po meri kako biste opremili postojeći enterijer.

enterijer

Foto: FABBRIKA 2015 / III etaža

Divcibor

Foto: FABBRIKA 2015 / kupatilo

 

fabbrika logo

ФАББРИКА 2015
Булевар краља Петра Првог 22
21000 Нови Сад
M. +381 60 711 7411
enterijer@fabbrika.rs
www.fabbrika.rs
instagram.com/fabbrika2015