Connect with us
Novosti

Upravna zgrada kompanije ZinCo i zeleni sistemi (VIDEO)

Na ovom objektu upavne zgrade implementirani su slede─çi sistemi i komponente kompanije ZinCo:

 • System Build-up „Sedum Carpet“
  ÔÇ×Sedum CarpetÔÇť je sistem standardne konstrukcije namenjen velikim zelenim krovovima. To je plitak i lagan tip zelenog krova sa atraktivnim izgledom ÔÇ×back-to-natureÔÇť, koji zahteva malo odr┼żavanja.
 • System Build-up „Rockery Type Plants“
  Veliki zeleni krovovi zahtevaju biljne vrste koje se lako mogu nositi sa suncem, vetrom i su┼íom. Izgradnjom sistema ÔÇ×Rockery Type PlantsÔÇť dobijate zeleni krov velike povr┼íine sa sofisticiranim dizajnom i individualnim karakterom.
 • System Build-up „SolarVert“
 • System Build-up „Steep Pitched Green Roof“
  Izgradnja sistema ÔÇ×Steep Pitched Green RoofÔÇť, zasnovana na elementima ZinCo Georaster┬«, omoguc╠üava postavljanje zelenih krovova sa nagibom vec╠üim od 20┬░ i do 35┬░. ZinCo in┼żenjeri mogu dizajnirati i posebna re┼íenja iznad 35┬░.
 • System Build-up „Roof Garden“
  Sistem zelenih krovova ÔÇ×Roof GardenÔÇť je multifunkcionalna zelena krovna konstrukcija sa ugra─Ĺenim kontejnerom za skladi┼ítenje vode. Omoguc╠üava realizaciju razli─Źitih dizajnerskih koncepata. Pogodan je za travnjake, a sa dubljim sistemskim supstratom, za ┼żbunje i drvec╠üe. Moguc╠üa je i integracija sa pejza┼żima, na primer, ┼íetali┼ítima, terasama, prilazima ili igrali┼ítima, itd.

 • System Build-up „Walkways and Driveways“
  Prilikom planiranja prolaza na krovovima, te┼żinu nadogradnje treba uzeti u obzir od samog po─Źetka. Tokom ugradnje razli─Źitih slojeva za nadogradnju, hidroizolacija mora biti za┼ític╠üena od o┼ítec╠üenja. Ako je potrebno projektovati kombinaciju ┼íetali┼íta i zelenog krovova, va┼żni su ne samo drena┼ża i otpornost na pritisak, vec╠ü i kapacitet zadr┼żavanja vode. Prilazi i parkinzi na krovovima zahtevaju i stabilnu konstrukciju i odgovarajuc╠üu nosivost. Pored sopstvene te┼żine i nametnutih opterec╠üenja na prilaznim putevima, horizontalne sile i torziona kretanja mogu se javiti usled ubrzanja, upravljanja vozilom ili lomljenja.
 • Bezbednosni sistemi: Fallnet SR, Fallnet SR Rail, Railing System SG 40

Kosta Bolbodjevski
ZinCo Representative for Serbia, Montenegro,
Bosnia & Herzegovina, Albania
Uzun Mirkova 5/II, 11000 Belgrade, Serbia
M. +381 63 219334
www.zinco-greenroof.com