Connect with us
Enterijer

Bela sahara zid za moderan enterijer u par koraka

Složićete se da je krečenje jedan od najčešćih i najpoželjnijih načina da unesemo svežinu i promenu u svoj dom. Izbor boja i njihova kombinacija su jedni od lepših poslova, kada je krečenje u pitanju. Međutim, ukoliko ste od onih koji preferiraju belu boju, koja se realno najbolje i najlakše uklapa sa nameštajem i vremenom korišćenja, samo krečenje će vam postati mučno. Sa jedne strane čistoća i lakoća uklapanja, sa druge monotonija bele boje, izazvaće konfuziju oko donošenja odluke šta dalje raditi. Danas, više ne morate da brinete. Bela sahara zid je vaše rešenje.

Bela sahara zid je moderna varijanta krečenja i uređenja enterijera. U pitanju je Sahara tehnika koja unosi specifičan, luksuzan i moderan izgled, oponašajući peščane dine ili izazivajući atmosferu peščane oluje. Igra svetlosti, reljefni zidovi i novi doživljaj prostora je ono što vas čeka ukoliko izaberete ovu tehniku.

Da bi krajnji rezultat bio odličan, neophodno je ispratiti korake u samom procesu. Pre nanošenja bele Sahara boje, neophodno je zid prethodno očistiti od trenutne boje, ispraviti sve nepravilnosti uz pomoć glet mase, a potom naneti prajmer koji je po boji najpribližniji krajnje izabranoj boji. Prajmer mora biti razmućen sa 10% vode. Nakon nanošenja prajmera, neophodno je izdvojiti četiri do šest sati da se on osuši, a potom naneti glavnu boju. Nanošenje boje vrši se četkom, valjkom ili pomoću šprica.

Kako ćete prostor doživeti zavisi kako ste pristupili nanošenju Sahara boje. Ukoliko se odlučite za vertikalne pokrete, simuliraćete peščane dine. Međutim, ukoliko su kružni pokreti vaš izbor, očekujte oluju u vašem domu. Ali, pozitivnu.

Ono što morate znati i zapamtiti jeste da kada se odlučite za jednu tehniku ona mora biti jedina koju ćete koristiti, odnosno nema kombinacije. U protivnom očekivani, krajnji ishod će izostati. Nakon nanošenja boje, dok je zid još vlažan, možete ga preći suvom četkom, koja će ispraviti sve eventualne nepravilnosti. Ukoliko i dalje nakon sušenja boje nije to to, zid možete proći bojom još jednom, nakon čega ćete sigurno biti zadovoljni.

Bela Sahara zid je jedan od najčešćih izbora, posebno kod, gore pomenutih, ljubitelja ove boje. Ona je najčešće prošarana srebrnim ili zlatnim nitima koji razbijaju monotoniju beline i omogućavaju prelivanje svetlosti. Bela Sahara zid učiniće vaš prostor otvorenijim, većim, prostorom koji odiše luksuzom, elegancijom i prefinjenošću.

Iako je bela Sahara zid, jedan od najčešće korišćenih, nije i jedina opcija kada je Sahara tehnika u pitanju. Pored bele završne boje, među traženijim su tu i srebrna, zlatna, braon i roza. Koja od ovih boja će biti izabrana zavisi isključivo od vašeg ukusa i potrebe.

Prednost, koju pruža bela Sahara zid jeste univerzalnost, ali i lepota, praktičnost, ali i autentičnost, jednostavnost, ali i elegancija. Bela Sahara zid je odraz novog doba, novog vremena i novih tendencija. Izborom ove tehnike i ove boje pokazaćete da sebi želite najbolje uslove života, da pratite savremene trendove, ali trendove koji će biti upotpunjeni vašim ličnim pečatom. Bela Sahara zid je pravi izbor za sve generacije, sve ukuse, sve prostore i sve kulture. Možemo reći da je u pitanju belina koja traje, daje i osvaja.