Connect with us

Novosti

Ekspert za rezanje metala mlazom plazme – Hypertherm

Objavljeno

:

13. SEPTEMBRA 2021. GODINE, NA SAJMU FABTECH KOJI SE ODRŽAVAO U ČIKAGU, SAD, SVETSKI PRIZNATA KOMPANIJA HYPERTHERM SPECIJALIZOVANA ZA SEČENJE METALA MLAZOM PLAZME JE PROMOVISALA NOVU GENERACIJU POWERMAX65®/85/105 SYSTEMS – SYNC™ SERIJA.

Ovaj sistem za plazma sečenje do sada nije viđen na svetskom tržištu. Prva i najveća razlika je u broju sastavnih delova koji omogućavaju sečenje. Do sad, proizvođači ručnih i mašinskih sistema za sečenje plazmom su svoje sisteme zasnivali na 7 elemenata: izvor, gorionik i set od 5 potrošnih delova – štit, zadržna kapa, dizna, elektroda i vrtložni prsten. Potrošni elementi imaju različit radni vek i potrebno ih je redovno menjati prema pohabanosti, kako bi se osigurao optimalan rezultat sečenja.

Njihova zamena na gorioniku zahteva utrošak vremena, kao i stručnost operatera. Setovi potrošnih delova se menjaju u zavisnosti od debljine materijala i potrebe za finoćom sečenja. Ovo sve zahteva stručnu radnu snagu, magacinsko skladištenje, kompleksnu nabavku – elementi koji značajno povećavaju troškove proizvodnje. Hypertherm je u novoj seriji Powermax proizvoda SYNC™ sečenje zasnovao na samo 3 elementa: izvor, gorionik i kertridž!

Standardni potrošni delovi i kertridž

Kertridž vrši funkciju gore navedenih potrošnih elemenata. Njegova zamena traje 10 sekundi i za svaku debljinu materijala postoji odgovarajući kertridž kojim se postižu optimalni rezultati sečenja. Na ovaj način se sečenje, utrošak i nabavka potrošnog dela značajno pojednostavljuje, operativni troškovi značajno smanjuju a performanse unapređuju.

Druga značajna novina se zasniva na inovativnom „smart” sistemu, gde sistem obaveštava operatera da je potrebno zameniti potrošni deo za nove. Na ovaj način se smanjuje mogućnost nastanka greške, nekvalitetnih rezova, kvarova na uređaju.

Treća inovacija u novom sistemu je što se podešavanje amperaže vrši direktno na gorioniku. Zahvaljujući novom dizajnu ručnog gorionika, korekcija amperaže ne zahteva da operater mora da odlazi do izvora plazme i na njoj vrši potrebne izmene. Ovim se sam rad operatera pojednostavio, uštedelo vreme, oštecenja na izvoru su se svela na minimum a rezultati sečenja poboljšali. Kad su unapređenje proizvodnje i smanjenje troškova u pitanju, uvek je postojao problem prikupljanja podataka kojim bi se ova dva problema rešila.

Poslednja, ali nikako najmanja značajna inovacija odnosi se na prikupljanje podataka o sečenju, potrošnji delova, kvalitetu reza, podešavanjima koja su izvršena od strane operatera, i sl. Na uređajima iz najnovije Powermax serije, omogućeno je prikupljanje podataka putem WiFi i RFID tehnologije, direktno sa izvora ili gorionika putem aplikacije za mobilni telefon. Uštede i unapređenja koja je ova inovacija obezbedila su neverovatne.

Uređaji iz ove serije će u Evropi biti dostupni od januara 2022. godine. Usudite se da promenite način rada.

GEM TRADE logo

GEM Trade d.o.o.
Bele njive 35, 21000 Novi Sad
+381 21 6623 159, +381 21 452 844
Servis: Rade Končara 1, 21131 Petrovaradin
office@gemtradedoo.com
www.gemtradedoo.com

Advertisement reklama na grenef portalu
Advertisement

Izdvajamo

Popularno