Connect with us
Novosti

Ekspert za rezanje metala mlazom plazme – Hypertherm (VIDEO)

13. SEPTEMBRA 2021. GODINE, NA SAJMU FABTECH KOJI SE ODRŽAVAO U ČIKAGU, SAD, SVETSKI PRIZNATA KOMPANIJA HYPERTHERM SPECIJALIZOVANA ZA SEČENJE METALA MLAZOM PLAZME JE PROMOVISALA NOVU GENERACIJU POWERMAX65Ā®/85/105 SYSTEMS – SYNCā„¢ SERIJA.

Ovaj sistem za plazma sečenje do sada nije viđen na svetskom tržiÅ”tu. Prva i najveća razlika je u broju sastavnih delova koji omogućavaju sečenje. Do sad, proizvođači ručnih i maÅ”inskih sistema za sečenje plazmom su svoje sisteme zasnivali na 7 elemenata: izvor, gorionik i set od 5 potroÅ”nih delova ā€“ Å”tit, zadržna kapa, dizna, elektroda i vrtložni prsten. PotroÅ”ni elementi imaju različit radni vek i potrebno ih je redovno menjati prema pohabanosti, kako bi se osigurao optimalan rezultat sečenja.

Njihova zamena na gorioniku zahteva utroÅ”ak vremena, kao i stručnost operatera. Setovi potroÅ”nih delova se menjaju u zavisnosti od debljine materijala i potrebe za finoćom sečenja. Ovo sve zahteva stručnu radnu snagu, magacinsko skladiÅ”tenje, kompleksnu nabavku ā€“ elementi koji značajno povećavaju troÅ”kove proizvodnje. Hypertherm je u novoj seriji Powermax proizvoda SYNCā„¢ sečenje zasnovao na samo 3 elementa: izvor, gorionik i kertridž!

Standardni potroŔni delovi i kertridž

Kertridž vrÅ”i funkciju gore navedenih potroÅ”nih elemenata. Njegova zamena traje 10 sekundi i za svaku debljinu materijala postoji odgovarajući kertridž kojim se postižu optimalni rezultati sečenja. Na ovaj način se sečenje, utroÅ”ak i nabavka potroÅ”nog dela značajno pojednostavljuje, operativni troÅ”kovi značajno smanjuju a performanse unapređuju.

Druga značajna novina se zasniva na inovativnom ā€žsmartā€ sistemu, gde sistem obaveÅ”tava operatera da je potrebno zameniti potroÅ”ni deo za nove. Na ovaj način se smanjuje mogućnost nastanka greÅ”ke, nekvalitetnih rezova, kvarova na uređaju.

Treća inovacija u novom sistemu je Å”to se podeÅ”avanje amperaže vrÅ”i direktno na gorioniku. Zahvaljujući novom dizajnu ručnog gorionika, korekcija amperaže ne zahteva da operater mora da odlazi do izvora plazme i na njoj vrÅ”i potrebne izmene. Ovim se sam rad operatera pojednostavio, uÅ”tedelo vreme, oÅ”tecenja na izvoru su se svela na minimum a rezultati sečenja poboljÅ”ali. Kad su unapređenje proizvodnje i smanjenje troÅ”kova u pitanju, uvek je postojao problem prikupljanja podataka kojim bi se ova dva problema reÅ”ila.

Poslednja, ali nikako najmanja značajna inovacija odnosi se na prikupljanje podataka o sečenju, potroÅ”nji delova, kvalitetu reza, podeÅ”avanjima koja su izvrÅ”ena od strane operatera, i sl. Na uređajima iz najnovije Powermax serije, omogućeno je prikupljanje podataka putem WiFi i RFID tehnologije, direktno sa izvora ili gorionika putem aplikacije za mobilni telefon. UÅ”tede i unapređenja koja je ova inovacija obezbedila su neverovatne.

Uređaji iz ove serije će u Evropi biti dostupni od januara 2022. godine. Usudite se da promenite način rada.

GEM TRADE logo

GEM Trade d.o.o.
Bele njive 35, 21000 Novi Sad
+381 21 6623 159, +381 21 452 844
Servis: Rade Končara 1, 21131 Petrovaradin
office@gemtradedoo.com
www.gemtradedoo.com