Connect with us
Novosti

Ekspert za rezanje metala mlazom plazme – Hypertherm (VIDEO)

13. SEPTEMBRA 2021. GODINE, NA SAJMU FABTECH KOJI SE ODR┼ŻAVAO U ─îIKAGU, SAD, SVETSKI PRIZNATA KOMPANIJA HYPERTHERM SPECIJALIZOVANA ZA SE─îENJE METALA MLAZOM PLAZME JE PROMOVISALA NOVU GENERACIJU POWERMAX65┬«/85/105 SYSTEMS – SYNCÔäó SERIJA.

Ovaj sistem za plazma se─Źenje do sada nije vi─Ĺen na svetskom tr┼żi┼ítu. Prva i najve─ça razlika je u broju sastavnih delova koji omogu─çavaju se─Źenje. Do sad, proizvo─Ĺa─Źi ru─Źnih i ma┼íinskih sistema za se─Źenje plazmom su svoje sisteme zasnivali na 7 elemenata: izvor, gorionik i set od 5 potro┼ínih delova ÔÇô ┼ítit, zadr┼żna kapa, dizna, elektroda i vrtlo┼żni prsten. Potro┼íni elementi imaju razli─Źit radni vek i potrebno ih je redovno menjati prema pohabanosti, kako bi se osigurao optimalan rezultat se─Źenja.

Njihova zamena na gorioniku zahteva utro┼íak vremena, kao i stru─Źnost operatera. Setovi potro┼ínih delova se menjaju u zavisnosti od debljine materijala i potrebe za fino─çom se─Źenja. Ovo sve zahteva stru─Źnu radnu snagu, magacinsko skladi┼ítenje, kompleksnu nabavku ÔÇô elementi koji zna─Źajno pove─çavaju tro┼íkove proizvodnje. Hypertherm je u novoj seriji Powermax proizvoda SYNCÔäó se─Źenje zasnovao na samo 3 elementa: izvor, gorionik i kertrid┼ż!

Standardni potro┼íni delovi i kertrid┼ż

Kertrid┼ż vr┼íi funkciju gore navedenih potro┼ínih elemenata. Njegova zamena traje 10 sekundi i za svaku debljinu materijala postoji odgovaraju─çi kertrid┼ż kojim se posti┼żu optimalni rezultati se─Źenja. Na ovaj na─Źin se se─Źenje, utro┼íak i nabavka potro┼ínog dela zna─Źajno pojednostavljuje, operativni tro┼íkovi zna─Źajno smanjuju a performanse unapre─Ĺuju.

Druga zna─Źajna novina se zasniva na inovativnom ÔÇ×smartÔÇŁ sistemu, gde sistem obave┼ítava operatera da je potrebno zameniti potro┼íni deo za nove. Na ovaj na─Źin se smanjuje mogu─çnost nastanka gre┼íke, nekvalitetnih rezova, kvarova na ure─Ĺaju.

Tre─ça inovacija u novom sistemu je ┼íto se pode┼íavanje ampera┼że vr┼íi direktno na gorioniku. Zahvaljuju─çi novom dizajnu ru─Źnog gorionika, korekcija ampera┼że ne zahteva da operater mora da odlazi do izvora plazme i na njoj vr┼íi potrebne izmene. Ovim se sam rad operatera pojednostavio, u┼ítedelo vreme, o┼ítecenja na izvoru su se svela na minimum a rezultati se─Źenja pobolj┼íali. Kad su unapre─Ĺenje proizvodnje i smanjenje tro┼íkova u pitanju, uvek je postojao problem prikupljanja podataka kojim bi se ova dva problema re┼íila.

Poslednja, ali nikako najmanja zna─Źajna inovacija odnosi se na prikupljanje podataka o se─Źenju, potro┼ínji delova, kvalitetu reza, pode┼íavanjima koja su izvr┼íena od strane operatera, i sl. Na ure─Ĺajima iz najnovije Powermax serije, omogu─çeno je prikupljanje podataka putem WiFi i RFID tehnologije, direktno sa izvora ili gorionika putem aplikacije za mobilni telefon. U┼ítede i unapre─Ĺenja koja je ova inovacija obezbedila su neverovatne.

Ure─Ĺaji iz ove serije ─çe u Evropi biti dostupni od januara 2022. godine. Usudite se da promenite na─Źin rada.

GEM TRADE logo

GEM Trade d.o.o.
Bele njive 35, 21000 Novi Sad
+381 21 6623 159, +381 21 452 844
Servis: Rade Kon─Źara 1, 21131 Petrovaradin
office@gemtradedoo.com
www.gemtradedoo.com