Connect with us
Enterijer

Tehnomarket proizvodi u modernizaciji Bruklina

Usled ─Źuvene gu┼żve i prenaseljenosti Menhetna, Bruklin postaje najbr┼że rastu─ça ─Źetvrt Njujorka koja preuzima primat u razvoju eksluzivnih rezidencijalnih projekata i sme┼ítaju turista. Trenutno epicentar novog alternativnog talasa, ispunjen je malim prodavnicama, galerijama, pubovima, barovima i poznatim coffee shopovima.

Deo ─Źetvrti Bruklina poznat po zelenilu, mno┼ítvu starih crkvica, fasadama od opeke, ali i po prihvatanju razli─Źitog svakako je Bed-Stuy. Ameri─Źka agencija Halsted Property prepoznala je ovaj potencijal i tako je nastao niz referentnih projekata izvedenih u saradnji sa kompanijom Tehnomarket iz Pan─Źeva, od kojih je jedan od zanimljivijih i presti┼żni Hyland, Greenwood Heights kondominijum.

Tehnomarket LINEAL aluminijumski prozori

Foto: Tehnomarket d.o.o. / Lineal Therm 77 profil za prozore i vrata

Eksterijer zgrade pored prepoznatljive njujor┼íke opeke upotpunjuju Tehnomarket prozori i vrata izra─Ĺeni u Lineal sistemu profila. Za konceptualni plan objekta zaslu┼żan je Aguayo studio koji je, tako─Ĺe, savetodavni i konceptualni nosilac 350 razli─Źitih objekata na teritoriji Njujorka, dok je koncept enterijera potpisao poznati studio LO-OTH interiors.

Pored Hylanda, tu je i luksuzni The Dekalb kondominijum, kao i objekti u Concord Street-u koji nose Lineal prozore proizvedene u Tehnomarketu. Lineal je energetski efikasan sistem profila za proizvodnju prozora i vrata, u potpunosti dizajniran i proizveden u Tehnomarketu. Nudi opciju aluminijumskih i aluminijum-drvo sistema ─Źiji je kvalitet potvr─Ĺen atestima u presti┼żnom IFT Rosenheim institutu u Nema─Źkoj i nagra─Ĺen CE znakom.

Tehnomarket LINEAL aluminijumski prozori

Foto: Tehnomarket d.o.o. / Lineal Therm 77 profil za prozore i vrata

Gotovi elementi u Lineal Therm 77 sistemu, uz odli─Źnu toplotnu izolaciju i koeficijent termo provodljivosti (Uw) od svega 0,96 W/m┬▓K, nude i izuzetnu za┼ítitu od buke (40dB), ┼íto je od posebnog zna─Źaja u urbanim sredinama poput Njujorka.

Lineal W Therm 104 je aluminijumski sistem sa unutrašnjom oblogom od masivnog drveta, koji se zbog svojih izuzetnih performansi i koeficijenta termo-provodljivosti od izuzetnih 0,79 W/m²K svrstava u energetski efikasne sisteme pogodne za ugradnju u pasivne kuće.

Uz pomo─ç specijalnih, sa─çastih poliamidnih traka, integrisanih sun─Ĺerastih ispuna i posebnih centralnih EPDM zaptivki ovaj sistem nudi jo┼í bolju zvu─Źnu izolaciju od neverovatnih 43dB. Za LINEAL prozore u kombinaciji aluminijum-drvo, unutra┼ínje drvene obloge dostupne su u velikom broju boja i fini┼ía, dok se po posebnom zahtevu mogu ugraditi i razli─Źite vrste drveta prema ┼żelji kupca (hrast, bukva, jasenÔÇŽ), uz kori┼í─çenje dvoslojnih i troslojnih paketa stakla do 60mm ┼íirine.

Tehnomarket doo - aluminijumska stolarija

Tehnomarket doo – aluminijumska stolarija

Pored po─Źetnih ┼íest sistema u Lineal grupi, uvedena je i potpuno nova, dizajnerski atraktivna BLOCK linija sistema sa skrivenim krilom, namenjena upravo izradi prozora za luksuzne projekte i prozorske nizove, gde ne postoji vizuelna razlika izme─Ĺu fiksnih i otvorivih polja u elementu. Pored Lineal Block sistema, aluminijumska grupa dopunjena je i THERM 62 sistemom koji je evolucija PLUS 62 sistema u vi┼íoj srednjoj klasi sa dodatno pobolj┼íanom izolacijom i mogu─çnosti ugradnje troslonih paketa stakla. Pored standardne, dostupna je i opcija sa skrivenim krilom u sistemu Lineal Block Therm 62.

Tehnomarket svojom serijom Lineal i mogu─çno┼í─çu tima da odgovori na posebne zahteve klijenata sigurno u─Źvr┼í─çuje poziciju na dinami─Źnom, zahtevnom njujor┼íkom tr┼żi┼ítu. Prvi projekat koji je izveden u Sjedinjenim Amer─Źkim Dr┼żavama bila je Sinagoga u Bruklinu, upravo u Lineal sistemu. Tim Tehnomarket-a napominje da je ovo za njih veliki uspeh, s obzirom da ne uvoze strane sisteme, ve─ç sa doma─çim stru─Źnjacima u Srbiji razvija sopstvene, daju─çi tako ┼íansu mladom, motivisanom timu poka┼że svoju kompetitivnost na svetskom tr┼żi┼ítu.

Tehnomarket logo

Tehnomarket d.o.o
Skadarska 73, 26101 Pan─Źevo, Srbija
+381 13 307 700
+381 13 307 799
profil@tehnomarket.com
www.tehnomarket.com