Connect with us
Novosti

Feng shui saveti za uređenje kancelarije bez prozora

Ukoliko provodite puno vremena u svojoj kancelariji, posebno je važno da imate dobru feng shui energiju. Ali nemaju svi svetlu, prozračnu kancelariju sa lepim nameštajem i sjajnim pogledom. Ipak, dobru energiju možete imati čak i u kancelarijama bez prozora. Pogledajte u nastavku feng shui savete kako da najbolje uredite kancelariju bez prozora. 

Svež vazduh i dobro osvetljenje

Dobar feng shui jednostavno ne može postojati bez dobrog osvetljenja i svežeg vazduha. Da biste stvorili dobar feng shui sa odgovarajućim osvetljenjem, koristite najmanje tri nivoa osvetljenja u svojoj kancelariji i dopustite sebi da investirate u rasvetu s punim spektrom. Ovo će znatno poboljšati vaše blagostanje u malom poslovnom prostoru bez prirodnog svetla. Osim toga, u kancelariju obavezno unesite i živahne feng shui boje kako biste osvetlili svoj prostor – bilo da je to pametni feng shui dekor ili zidna boja.

Za dobar feng shui sa kvalitetnim vazduhom ukrasite kancelariju biljkama kojima ne treba prirodnog svetla. Takođe, možete staviti i difuzor aromaterapije i odabrati kombinaciju eteričnih ulja koja ne samo da očiste vazduh, već i stvaraju živi kvalitet energije. 

Feng shui umetnost u kancelariji

Malom prostoru nije potrebna umetnost male veličine. Dobrom feng shui umetnošću ne misli se na skupe komade, nego na živahna, smela, energična dela koja mogu biti vaše fotografije, posteri, grafike… Takođe možete odabrati foto tapet sa prirodnom ili gradskom scenom.  Savremeni visokokvalitetni zidni murali sa prekrasnim slikama mogu stvoriti izvrsni feng shui u bilo kom prostoru, posebno u kancelariji s potencijalno izazovnom feng shui energijom.

Postavite sto u Feng shui komandno mesto

Ako je moguće, postavite svoj sto u feng shui komandni položaj. Ovo mesto je najudaljenije od ulaznih vrata i nije direktno u liniji sa njima, ali ipak gledate ka njima. Sedenje na ovoj poziciji pomaže u sprečavanju iznenađenja kada neko uđe u vašu kancelariju. Takođe, iza radnog stola treba da je čvrsta podloga. Visoke biljke iza vaše kancelarijske stolice takođe mogu stvoriti dobru energiju. Ono što je najvažnije, nakon dugog rada u maloj kancelariji koja nema prozore, pobrinite se za svoju ličnu energiju tako što ćete joj dati lek koji joj je zaista potreban. Provedite neko vreme u prirodi ili u društvu dobre porodice i prijatelja.