Connect with us
Novosti

KONTEH – Sajam poslovnih mogu─çnosti i stru─Źnih praksi

U ┼żelji da svojim kolegama iz oblasti elektrotehnike pribli┼że prve korake ka uspe┼ínoj karijeri, 2006. godine rodila se ideja o organizovanju Sajma poslovnih mogu─çnosti i stru─Źnih praksi – KONTEH. Studenti Fakulteta tehni─Źkih nauka u Novom Sadu ve─ç 14 godina uspe┼íno realizuju Sajam kao klju─Źnu sponu izme─Ĺu kompanija u potrazi za novim kadrovima, i akademaca zainteresovanih za prvu poslovnu priliku ili stru─Źnu praksu.

Dva tradicionalna dana KONTEH-a ve─ç su dobro poznati me─Ĺu studentima! Izuzetna su prilika da se u hodnicima ispunjenim ┼ítandovima kompanija akademci na licu mesta raspitaju, ostave biografiju, i ostvare prvi uspe┼ían korak ka budu─çoj karijeri.

Preko 25 kompanija svake godine organizuje raznolik spektar aktivnosti za studente u prostorijama Fakulteta tehni─Źkih nauka, od predavanja, radionica, do simulacija razgovora za posao.

Iako se usled trenutne epidemiolo┼íke situacije ovogodi┼ínji KONTEH odr┼żava u onlajn formatu 14. i 15. aprila, za studente je obezbe─Ĺen ┼íirok dijapazon aktivnosti, predavanja, kao i prilika da u bilo kom momentu stupe u kontakt s predstavnicima kompanija putem ─Źeta ili poziva.

KONTEH 2021

KONTEH 2021 odr┼żava se u onlajn formatu 14. i 15. aprila

U toku Sajma kompanije u─Źesnice ─çe, kao i prethodnih godina, imati priliku da predstave svoju delatnost studentima kroz prezentacije i radionice otvorene za sve posetioce Sajma. Studenti i kandidati za posao, sa druge strane, imaju mogu─çnost da putem onlajn aplikacije uru─Źe svoj CV poslodavcima, ─Źime direktno sebi uve─çavaju ┼íansu za dobijanje radnog mesta ili prakse.

Neposredno pred Sajam bi─çe odr┼żane i simulacije razgovora za posao, kojima je u glavnom cilju preparacija mladih interesanata da pravilno napi┼íu svoj CV i ┼íto uspe┼ínije obave intervju za posao. Pored istih, studenti ─çe imati priliku da u nedelji pre Sajma prisustvuju vebinarima, kao i panel diskusiji kompanija u─Źesnica KONTEH-a.

Vi┼íe informacija o Sajmu KONTEH mo┼żete prona─çi na sajtu (konteh.org), kao i na dru┼ítvenim mre┼żama Instagram i Facebook.

O Organizatoru – EESTEC LC Novi Sad

EESTEC je neprofitno, nepoliti─Źko udru┼żenje studenata koje ima za cilj da pove┼że studente elektrotehnike i ra─Źunarstva ┼íirom Evrope. Udru┼żenje je osnovano 1986. godine u Holandiji i trenutno se sastoji od 50 lokalnih komiteta u 24 dr┼żave ┼íirom Evrope.

EESTEC LC Novi Sad je lokalni komitet osnovan 2001. godine na kongresu u Londonu i ovaj ogranak ─Źine volonteri ÔÇô studenti Fakulteta tehni─Źkih nauka u Novom Sadu sa odseka za elektrotehniku i ra─Źunarstvo, energetiku, elektroniku i telekomunikacije, mehatroniku, biomedicinski in┼żenjering, softversko in┼żenjerstvo i grafi─Źki dizajn.

EESTEC LC Novi Sad svoje ciljeve sprovodi kroz organizovanje brojnih projekata kojima promovi┼íe studentski aktivizam, stru─Źno i li─Źno usavr┼íavanje. Volonterskim radom unutar na┼íeg Udru┼żenja studenti dobijaju mogu─çnost sticanja ve┼ítina koje ─çe im biti od velikog zna─Źaja za budu─çe karijere, a isto tako dobijaju mogu─çnost da putuju i na taj na─Źin upoznaju kolege razli─Źitih kultura i obi─Źaja.

EESTEC LC Novi Sad uspe┼íno deluje ve─ç 20 godina i to uz podr┼íku od strane Fakulteta tehni─Źkih nauka u Novom Sadu, Univerziteta u Novom Sadu, Pokrajinskog sekreterijata za sport i omladinu, Pokrajinskog sekreterijata za obrazovanje i kulturu grada Novog Sada, Pokrajinskog sekreterijata za rad, zapo┼íljavanje i ravnopravnost polova, Pokrajinskog sekreterijata za nauku i tehnolo┼íki razvoj, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije kao i vode─çih kompanija iz struke koje uvi─Ĺaju zna─Źaj na┼íih aktivnosti.