Connect with us
Novosti

Prvi Sajam investiranja, gradnje i opremanja od jeseni u Srbiji

Objavljeno

:

Konferencija za novinare Balkan Build and Design

Srbija od jeseni dobija svoj prvi sajam investiranja, gradnje i opremanja, pod nazivom “Balkan Build and Design”, čiji je cilj da na jednom mestu umreži investitorsku, arhitektonsku, građevinsku i dizajnersku struku, saopštenje je danas na konferenciji za medije osnivača ovog sajma.

Direktor “Balkan Build and Design” Marko Stojanović je, uz partnere iz kompanija Delta Real Estate, Elmat elektromaterijal i Eminent nekretnine, najavio da se održavanje ovog sajma očekuje u oktobru ove godine u Beogradu.

“To će biti prvi sajam investiranja, gradnje i opremanja kod nas. Odlučili smo da napravimo nešto što fali društvu i privredi – a to je da umesto više odvojenih događaja napravimo jedan kompaktan događaj koji će obuhvatiti sektore investiranja, građevinarstva, projektovanja, opremanja enterijera, proizvodnje nameštaja”, rekao je Stojićević.

Arhitektica i komesarka Balkanskog arhitektonskog bijenala (BAB), dr Tatjana Mrđenović, kazala je da Sajam “Balkan Build and Design” jeste inovacija, te da treba da poveže i napravi partnerstva između privatnog i javnog sektora, a posebna novina tiče se promovisanja “investiranja u lokacije”.

“To već postoji u svetu – ‘banke lokacija’ i prezentovanje gradova kroz njihove nove lokacije za investiranje. S obzirom na svoje iskustvo u urbanizmu, znam koliko naši gradovi imaju interesantne planove i interesantne lokacije, ali čekaju da investitori dođu. Zato ćemo kroz ‘Balkan Build and Design’ napraviti mesto susreta lokacija, investicija, ponuda, nekretnina i svega onoga što je produkcija u nameštaju i enterijeru”, rekla je Mrđenović i dodala da je cilj okupiti ključne investitore iz regiona, ali i celog sveta.

Darija Raščanin, menadžerka projektovanja i izgradnje kompanije Delta Real Estate, kazala je da je ova kompanija, kao kompanija koja podržava inovacije, podržala ovakav koncept sajma koji će “celu stručnu javnost i industriju okupiti na javnost mestu”.

Ona je dodala i da je Delta Real Estate lider u regionu u izgradnji nekretnina, a da trenutno najvažniji projekat ove kompanije jeste rekonstrukcija Sava centra koji je, kako je navela, “deo kulturnog nasleđa Beograda”.

“Želimo da osnažimo Beograd kao mesto okupljanja, kongresa, da Sava centar vratimo na mapu Evrope. Jako je važno da sa jedne strane očuvamo njegov identitet i vrednost, a sa druge strane da ga osavremenimo – da kroz principe održive gradnje, inovacije i tehnologije napravimo tu sinergiju prepoznatljivog i novog”, rekla je Raščanin.

Direktor “ELMAT elektromaterijala” Darko Ristović je istakao da je njegova kompanija već 30 godina lider u osvetljenju, a da tek sada sa “Balkan Build and Design” dobijamo prvi ciljani sajam gde imamo “investitore i kompanije željne znanja i informacija s jedne strane, ali i ponuđače i građevinsku struku”.

“Imali smo sutuaciju da strana kompanija dođe u Srbiju, preko advokatske kancelarije ovde otvori firmu i onda za njih kreće mrak: ne poznaju zakonske forme, teško dolaze do projektnog biroa, teško pronalaze ozbiljne kompanije za izvođenje, i na kraju to dovodi do nepotrebnih troškova koji ugrožavaju projekat. Zato je nama cilj da se kroz ‘Balkan Build and Design” sajam usklade interesi obe strane, što je moguće jedino ako imate direktne kontakte investitora i ponuđača”, rekao je Ristović.

izvor: www.mc.rs

Advertisement reklama na grenef portalu

Izdvojeno

Sa portala

Energetska efikasnost objekata Energetska efikasnost objekata
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Energetska efikasnost objekata u kriznom vremenu

Radeći u polju energetske efikasnosti objekata poslednjih 10-ak godina, na mnogobrojnim projektima različitih nivoa energetske efikasnosti i održivosti u najširem...

Ytong zelena gradnja Ytong zelena gradnja
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Zelena gradnja i najvažnije odlike

“Zelenim” se nazivaju oni objekti koji su građeni po principima održive gradnje. Najvažnije odlike „zelene gradnje“ su: manja potrošnja energije...

Antenall tim za projektnu podršku na projektima Antenall tim za projektnu podršku na projektima
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Kako naći najbolju podršku za vaš projekat?

Velika tražnja dovela je i do hiper ponude gde nije lako razaznati kome se obratiti od inženjera, arhitekata, projektnih biroa...

Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Najbolji način za smanjenje troškova i emisija štetnih gasova

S obzirom na to da se kompanije širom sveta suočavaju s ogromnim pritiskom kada je reč o troškovima energije i...

Divus Apartmani Divčibare Divus Apartmani Divčibare
Arhitektura2 meseca ranije

ENERGY NET predstavlja najnoviji projekat Divus apartmani Divčibare

Vođena svrhom da stvara bolju atmosferu po meri čoveka u skladu sa prirodom, kompanija ENERGY NET već više od 30...

Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču
Arhitektura3 meseca ranije

Vegetativni zidovi u arhitekturi

Vegetativni zidovi koji fasadni omotač pretvaraju iz statičnog u dinamičan odnos prema posmatraču, u gustim urbanim sredinama imaju veliki potencijal...

Sadržaj

Popularno