Connect with us
Novosti

Projektanti u kamenolomu „Plavi tok“

Udruženje za građevinsku industriju PKS u saradnji sa kompanijom Balkan mining corporation organizovalo je posetu kamenolomu „Plavi tok“, u mestu Tvrdići kod Požege.

Poseta kamenolomu realizovana je kao stručni skup „on site“ – „na licu mesta“.

Projektanti su imali priliku da se, na samom kamenolomu, upoznaju i informišu o mermeru rudnika „Plavi tok”, specifičnom po svojoj prirodnoj lepoti i paleti u valerima plavkasto sive boje, kao i o specifičnostima srpske tektonske regije.

U šetnjim kamenolomom zaposleni u kompaniji Balkan mining corporation upoznali su goste sa čitavim procesom eksploatacije i obrade kamena, tehnologijom prerade kamenih blokova i pripremom kamena za dalju upotrebu.

Prirodni kamen „Plavi tok” ističe se po svojim karakteristikama i lepoti, a pronalazi svoju primenu kako u eksterijeru, tako u i enterijeru objekata na više od 5 hiljada objekata širom sveta. Zanimljivo je pomenuti da je kamen „Plavi tok” korišćen, kao ukrasni element, na brojnim zgradama, između ostalog na zgradi Elektroprivrede Srbije i Vojno Medicinske akademije, kao i na Terazijskoj česmi.

Izvor: www.pks.rs