Connect with us
Arhitektura

12 video tutorijala za kvalitetniji render (VIDEO)

U doba velikih marketinških napora, u kojima se arhitektonske ideje sve više fokusiraju na hiper-realističnu prezentaciju kako bi ubedili klijente (ili žiri u slučaju arhitektonskih konkursa) da će predstojeća izgradnja postići podjednak kvalitet kao i vizuelna fantazija, renderovanje postaje veoma važno u prezentaciji projekta. Zbog toga se svake godine pojavljuju novije verzije programa, lansiraju se noviji softveri specijalizovani za renderovanje.

Međutim, stvaranje hiper-realističnih slika ne oslanja se jednostavno na jedan program ili proces uređivanja. Postprodukcija se smatra kao „Å¡lag na torti“. Pored modelovanja i renderinga, tu je i kombinovanje sirovina sa teksturama, zajedno sa virtuelnom kontrolom kvaliteta materijala (neprozirnost, transparentnost, nivoi osvetljenosti, hrapavosti), dok se u postprodukcija kroz softver spajaju teksture, modeli i vizuelni efekti.

render

Finalni detalji mogu se dodati u programima za obradu slika

Ako ste neko ko ulaže dane u izradu rendera, i morate da kreirate verzije sa različitim materijalima, trebalo bi da znate da postoji nekoliko tehnika koje mogu ubrzati ovaj proces. Da biste postigli realne rezultate, nije uvek potrebno prilagoditi sve teksture, materijale i osvetljenje u procesu renderovanja. U nekim slučajevima, mnogi profesionalci se odlučuju da finalne detalje dodaju u programima za obradu slika. Imajući to u vidu, prikupili smo niz video tutorijala koji će vam pomoći u vašim budućim projektima.