Connect with us
Arhitektura

12 video tutorijala za kvalitetniji render (VIDEO)

U doba velikih marketin┼íkih napora, u kojima se arhitektonske ideje sve vi┼íe fokusiraju na hiper-realisti─Źnu prezentaciju kako bi ubedili klijente (ili ┼żiri u slu─Źaju arhitektonskih konkursa) da c╠üe predstojec╠üa izgradnja postic╠üi podjednak kvalitet kao i vizuelna fantazija, renderovanje postaje veoma va┼żno u prezentaciji projekta. Zbog toga se svake godine pojavljuju novije verzije programa, lansiraju se noviji softveri specijalizovani za renderovanje.

Me─Ĺutim, stvaranje hiper-realisti─Źnih slika ne oslanja se jednostavno na jedan program ili proces ure─Ĺivanja. Postprodukcija se smatra kao „┼ílag na torti“. Pored modelovanja i renderinga, tu je i kombinovanje sirovina sa teksturama, zajedno sa virtuelnom kontrolom kvaliteta materijala (neprozirnost, transparentnost, nivoi osvetljenosti, hrapavosti), dok se u postprodukcija kroz softver spajaju teksture, modeli i vizuelni efekti.

render

Finalni detalji mogu se dodati u programima za obradu slika

Ako ste neko ko ula┼że dane u izradu rendera, i morate da kreirate verzije sa razli─Źitim materijalima, trebalo bi da znate da postoji nekoliko tehnika koje mogu ubrzati ovaj proces. Da biste postigli realne rezultate, nije uvek potrebno prilagoditi sve teksture, materijale i osvetljenje u procesu renderovanja. U nekim slu─Źajevima, mnogi profesionalci se odlu─Źuju da finalne detalje dodaju u programima za obradu slika. Imajuc╠üi to u vidu, prikupili smo niz video tutorijala koji c╠üe vam pomoc╠üi u va┼íim buduc╠üim projektima.