Connect with us
Promo

Ariston re┼íenja i tehni─Źka podr┼íka u svim fazama projektovanja

Ariston nudi ┼íiroki raspon proizvoda za grejanje, hla─Ĺenje i pripremu potro┼íne tople vode koji osiguravaju smanjenje potro┼ínje i negativnih emisija. ─îvrsto verujemo u pouzdanost na┼íih proizvoda i re┼íenja, ┼íto se odra┼żava u kori┼í─çenju najboljih komponenti i materijala te potvr─Ĺivanju kvaliteta svakog na┼íeg proizvoda putem provera i testova pre, tokom i nakon proizvodnje.

Ceo proizvodni program Ariston toplotnih pumpi za grejanje, hla─Ĺenje i pripremu potro┼íne tople vode proizveden je u potpunosti u fabrici Albacina (Ancona) u Italiji, sa vrhunskim materijalima i u saradnji sa italijanskim dizajnerima. U Aristonu smo posve─çeni bliskoj saradnji sa svim partnerima, od instalatera do servisnih partnera, od projektanata do gra─Ĺevinara. Sa ciljem osna┼żivanja ekspertize na┼íih partnera, nudimo razne usluge i alate: od mogu─çnosti obuke do prilago─Ĺenih re┼íenja za razvijanje poslovanja, pojednostavljenje rada i na kraju pove─çaju ose─çaj pripadnosti zajednici kojoj mogu verovati.

Uz Aristonovu podršku do kvalitetne izvedbe projekata

Od novogradnje do renovacije, od porodi─Źnih ku─ça, preko stambenih zgrada do ve─çih projekata, Ariston re┼íenja uvek po┼ítuju standarde u pogledu kvaliteta, inovativnosti i energetske efikasnosti. Tako je u Srbiji po prvi put ugra─Ĺen kaskadni sistem Ariston toplotnih pumpi u proizvodnoj hali. Novoizgra─Ĺeni objekat sme┼íten je u blizini Obrenovca, a prote┼że se na 2.000 m2. Za proizvodnu halu, kompanije Izo-Ekomont, bilo je potrebno omogu─çiti dovoljnu koli─Źinu toplote kako bi prvo zagrejali ceo prostor, a samim tim da zaposleni imaju puni komfor koji nude Ariston proizvodi. Osim toga, va┼żan aspekt je bio mogu─çnost pra─çenja potro┼ínje energije, ┼íto je uveliko olak┼íano kori┼í─çenjem Ariston NET aplikacije na koju se mogu povezati toplotne pumpe Nimbus NET R32.

Kompanija Izo-Ekomont u Obrenovcu koristi Ariston toplotne pumpe koje se preko Ariston NET aplikacije povezuju na Nimbus NET R32 toplotne pumpe

foto: Ariston

U tom slu─Źaju Ariston mo┼że toplotnim pumpama pristupiti preko kaskadnog menad┼żera koji upravlja radom sistema i time pratiti rad, ─Źak i menjati parametre ukoliko je potrebno, pove─çati ili smanjiti temperaturu hale. Kao najbolje re┼íenje za ovakav objekat, odabrana je kaskadna veza od pet toplotnih pumpi modela Nimbus Plus 150 M-T NET R32 pomo─çu kojih smo sa samo 88 kW uspeli da pokrijemo toplotne gubitke objekta. Toplotne pumpe povezuje kaskadni menad┼żer koji omogu─çava lako upravljanje i dijagnostiku. Povezivanje kaskadnog sistema na aplikaciju Ariston NET omogu─çio je onlajn dijagnostiku, pra─çenje dijagrama rada i potro┼ínje toplotnih pumpi.

ÔÇ×Molba izvo─Ĺa─Źa je bila da skupa iza─Ĺemo na teren te damo adekvatnu ponudu i tehni─Źku podr┼íku. Prvo smo dobili kompletan projekat po kome smo izra─Źunali gubitke. Na temelju toga nacrtali smo kompletnu hidrauli─Źnu ┼íemu i pomogli izvo─Ĺa─Źu pri instalaciji da bi dobili maksimalnu funkcionalnost kompletnog sistema. Samo izvo─Ĺenje radova je odra─Ĺeno prema svim preporukama ┼íto se kasnije pokazalo kao efikasno! Ovo je bio veliki izazov za nas kako je ovo bila prva kaskada toplotnih pumpi vezana na kaskadni modul, ┼íto je odli─Źno re┼íenje za ovakav tip objekata.ÔÇť – Nikola Milo┼íevi─ç, pre-sales engineer.

Ariston logo

info.rs@ariston.com
www.ariston.com/rs