Connect with us
Energetska efikasnost

Alumil dobio priznanje „Najbolje iz Srbije“ PKS

Privredna komora Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dodelili su sino─ç priznanja najuspe┼ínijim doma─çim robnim i korporativnim brendovima na zavr┼ínoj sve─Źanosti akcije ÔÇ×Najbolje iz Srbije 2017ÔÇť. Pod sloganom ovogodi┼ínjeg takmi─Źenja ÔÇ×Kako se na na┼íem ka┼że BRAVOÔÇť, priznanje je, u prisustvu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabi─ç, uru─Źeno u 24 kategorije, me─Ĺu kojima su tri nove ÔÇô Najbolji hotel, Najbolji ÔÇ×maliÔÇť turisti─Źki sme┼ítaj i Najbolji organski proizvod.

Foto: Alumil

ÔÇ×Najbolje iz SrbijeÔÇť je na┼í na─Źin da ka┼żemo ÔÇ×bravoÔÇť ÔÇô da nagradimo, podr┼żimo i promovi┼íemo najuspe┼ínije brendove i podstaknemo manje dobre da budu bolji. Za na┼íe kompanije to je put do ve─çe vidljivosti i bolje tr┼żi┼íne pozicije, ┼íto potvr─Ĺuju iskustva i dosada┼ínjih dobitnika. Ova nagrada otvara vrata novih potro┼ía─Źa i partnera, ba┼í zato ┼íto se ne kupuje i ne dobija, ve─ç zaslu┼żuje, izjavio je Marko ─îade┼ż, predsednik Privredne komore Srbije.

Prate─çi savremene trendove u poslovanju i na tr┼żi┼ítu, ove godine uveli smo, rekao je ─îade┼ż i nove kategorije za perspektivne turisti─Źke brendove i organske proizvode.

Me─Ĺu ovogodi┼ínjim pobednicima su stari znanci ÔÇô velike kompanije, regionalni igra─Źi koje godinama nose oznaku ÔÇ×Najbolje iz SrbijeÔÇť i robni brendovi sa tradicijom, prepoznatljivi ne samo na doma─çem nego i na me─Ĺunarodnom tr┼żi┼ítu, ali i neke nove mlade, inovativne firme iz preduzetni─Źke zajednice, i poljoprivredna gazdinstva ─Źiji proizvodi ─çe uz na┼íe ÔÇ×bravoÔÇť lak┼íe osvajati kupce i probijati se u svetu, rekao je predsednik PKS.

U kategoriji robe svakodnevne potro┼ínje najbolji robni brendovi su ajvar Bakina tajna u sektoru hrane, Nectar Family u sektoru pi─ça, dok je u oblasti hemije, kozmetike, farmaceutskih i ostalih proizvoda nagrada ÔÇ×Najbolje iz Srbije 2017ÔÇť pripala brendu Merix.
P….S….fashion nagra─Ĺen je u kategoriji ode─ça, tekstil i obu─ça, najbolji proizvodi za ku─çu su Gorenje aparati za doma─çinstvo, dok je Pirotska peglana kobasica ponela titulu najboljeg lokalnog brenda. Vode─çi brend sa oznakom geografskog porekla je Sremski kulen, najbolji organski proizvod Spana─ç iz Carske bare, a Vrtlari su nagra─Ĺeni za uvo─Ĺenje novog brenda.

Presti┼żno priznanje ÔÇ×Najbolje iz SrbijeÔÇť ove godine ponela su 24 brenda, a struktura u─Źesnika akcije, od malih poljoprivrednih gazdinstava do velikih sistema sa nekoliko hiljada zaposlenih, dokaz je da privreda Srbije u svakoj oblasti, od agrara, preko turizma, do energetike, ima kvalitetne brendove, izjavila je Ana Brnabi─ç, predsednica Vlade Srbije. Kako je istakla, srpski brendovi su na┼íi najbolji ambasadori, a imid┼ż jednog brenda menja sliku cele zemlje. Svaki uspeh, a naro─Źito uspeh privrednika, treba da bude prepoznat i priznat. Organizacijom tradicionalne manifestacije i izbora najboljih brendova, 13. put, Privredna komora Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, promovi┼íu najbolje robne i korporativne brendove i na taj na─Źin podsti─Źu stvaranje kvalitetnih proizvoda na tr┼żi┼ítu Srbije, istakla je premijerka.

Za najbolje korporativne brendove u kategoriji roba svakodnevne potro┼ínje priznanja su pripala kompaniji Bambi za hranu, Nektaru za pi─çe i ni┼íkoj Auri, u kategoriji hemija, kozmetika, farmaceutski i ostali proizvodi. Kompanija Alfa Plam – Vranje osvojila je priznanje ÔÇ×Najbolje iz Srbije 2017ÔÇť u kategoriji proizvodi za ku─çu i trajna potro┼ína dobra, NIS – Novi Sad za proizvodna dobra i poslovne usluge, a kao najbolje veliko uslu┼żno preduze─çe nagra─Ĺen je Aerodrom ÔÇ×Nikola TeslaÔÇť. U kategoriji mala i srednja uslu┼żna preduze─ça, nagra─Ĺena je kompanija Energy Net.

Alumil, showroom, Beograd

Za najuspe┼ínije uvo─Ĺenje startap preduze─ça ÔÇô nagra─Ĺen je Happy Honey, najbolji izvoznik je HBIS Group Serbia Iron & Steel u kategoriji velikih i Alumil YU Industry u kategoriji malih i srednjih preduze─ça.

Alumil S.A. predstavlja najve─çu privatnu kompaniju u jugoisto─Źnoj Evropi za preradu aluminijuma u pogledu proizvodnje, distributivne mre┼że i ┼íirokog spektra aluminijumskih sistema. Jedan je od najve─çih dobavlja─Źa brendiranih aluminijumskih sistema koji su u arhitektonskoj upotrebi ┼íirom Evrope. Sa vi┼íe od 30 godina iskustva Alumil danas u svetu predstavlja jednu od najnaprednijih kompanija kada je u pitanju dizajn i proizvodnja aluminijumskih profila koriste─çi najsavremenije metode i tehnike u svojim fabrikama.

ÔÇ×Manifestacija ÔÇ×Najbolje iz SrbijeÔÇť pokazuje da osim sportista, nau─Źnika, na┼íih prepametnih studenata, i na┼íe kompanije mogu biti itekako dobri brendovi, ne┼íto ┼íto mo┼żemo da iskoristimo u svetu za promociju zemlje. Sa druge strane, te kompanije doprinose privrednom rastu i razvoju zemljeÔÇť, poru─Źio je Rasim Ljaji─ç, potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.
Specijalna nagrada ┼żirija pripala je Harder Digital Sova, a Nagrada za kontinuirani razvoj brenda Knez Petrolu.

U Akciji ÔÇ×Najbolje iz Srbije 2017ÔÇť nominovano je vi┼íe od 150 brendova. Tradicionalna akcija, koju su 13. put organizovali PKS i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, podi┼że vidljivost doma─çih brendova, a priznanje koje je od 2004. ponelo oko 340 dobitnika u razli─Źitim kategorijama, postalo je merilo uspeha i tr┼żi┼íne prepoznatljivosti. ─îlanovi ┼żirija akcije ÔÇ×Najbolje iz Srbije 2017ÔÇť bili su predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva privrede, Privredne komore Srbije i istaknuti stru─Źnjaci iz sveta marketinga, komunikacija i medija, za┼ítite potro┼ía─Źa.┬á Od 2004, kada je akcija ÔÇ×Najbolje iz SrbijeÔÇť prvi put organizovana, nominovano je vi┼íe od od 1.850 brendova.

Deo teksta preuzet sa stranice: www.pks.rs