Connect with us
Promo

Dizajniran za tiÅ”inu – LG Therma V Monobloc S

Najsavremenija toplotna pumpa kompanije LG je ekonomično, energetski efikasno i dugotrajno reŔenje za svaki objekat.

Da bi zaista bila moderna, domaćinstva u 21. veku će, osim estetskih zahteva korisnika koja su subjektivna, morati da zadovoljavaju neke objektivne parametre racionalizacije resursa i energetske efikasnosti. PotroÅ”nja vode i struje u koriŔćenju različitih električnih aparata, posebno onih koji zagrevaju ili hlade prostorije, čine stub svakog objekta, nezavisno od njegove namene. Sve čeŔće čujemo da kuće i zgrade postaju ā€œpametneā€œ ili ā€œeco friendlyā€œ, ali se ne govori o realnoj praktičnosti, održivosti i ekonomičnosti ovakvih reÅ”enja na duže staze. Srećom, za one koji planiraju izgradnju ili adaptaciju kuća, vikendica i drugih objekata, postoji idealno, sveobuhvatno reÅ”enje koje će zadovoljiti svačije potrebe. Reč je o Therma V R32 Monobloc S toplotnim pumpama vazduh ā€“ voda (AWHP).

THERMA V R32 Monobloc S opremljen je ekoloŔki održivim rashladnim sredstvom R32 čiji je potencijal globalnog zagrevanja 675, Ŕto je za 70% manje nego za R410A. Sa rashladnim sredstvom R32, THERMA V R32 Monobloc je izuzetno energetski efikasan, kao zelenije reŔenje za grejanje.

Impresivne performanse ovog multifunkcionalnog uređaja rezultat su dugogodiÅ”njeg rada kompanije LG kako bi korisnicima pružili pouzdanu i praktičnu kontrolu nad domaćinstvom i sve to uz izrazito smanjen nivo buke. Therma V R32 Monobloc S ima najtiÅ”i režim rada od svih proizvoda u ovoj seriji. U Low Noise režimu rada, pumpa proizvodi zvuk jačine od svega 35 decibela, Å”to je manje od zvuka koji može da se čuje u biblioteci. To znači da uređaj lako ispunjava stroge, evropske propise za jačinu buke.

Therma V R32 Monobloc S pripadaju liniji AWHP proizvoda, koji se odlikuju izuzetnom efikasnoŔću. Za razliku od klasičnih, visokotemperaturnih sistema, ovde se koriŔćeni vazduh prikuplja iz spoljaÅ”njosti, kako bi se smanjila potroÅ”nja električne energije i povećala energetska efikasnost. UÅ”teda energije, takođe je omogućena je i zahvaljujući revolucionarnom R1 kompresoru, koji obezbeđuje pouzdano grejanje i snabdevanje toplom vodom, čak i na temperaturama od minus 25 stepeni Celzijusa.

ā€žKompanija LG uvek ide u korak sa potrebama svojih korisnika, te su naÅ”e toplotne pumpe i osmiÅ”ljene na način da odgovore svim zahtevima potroÅ”ača. Nastavićemo i dalje da inoviramo svoj asortiman u te svrhe.ā€œ, rekao je NebojÅ”a MiÅ”ić, Air Solution Heating Key Account menadžer, LG Srbija.

Therma V R32 Monobloc S, sastoji se od jedne, spoljaÅ”nje jedinice, tako da ovo reÅ”enje ne zahteva instalaciju: kako unutraÅ”njeg dela, tako ni cevovoda za rashladno sredstvo. Zahvaljujući pametnom dizajnu, sve hidraulične komponente, uključujući senzore, ventile i razmenjivač toplote, integrisane su u sklopu ove spoljaÅ”nje jedinice. To omogućava da Therma V R32 Monobloc S budu znatno fleksibilnije za instalaciju, Å”tedljive kada je reč o prostoru, ali i bezbednije, jer smanjuju rizik od isticanja rashladnog sredstva unutar objekta.

Kada je reč o praktičnosti, takođe je važno napomenuti i da je novi Therma V R32 Monobloc S moguće kontrolisati daljinski, zahvaljujući intuitivnom interfejsu jednostavnom za navigaciju. Ovaj interfejs omogućava korisnicima da sami određuju vreme rada i menjaju sva ostala podeÅ”avanja, tako da performanse uređaja brzo mogu prilagoditi različitim vremenskim uslovima. Pumpa je, takođe, kompatibilna sa LG ThinQā„¢ aplikacijom za mobilne uređaje, Å”to dozvoljava korisnicima da kontroliÅ”u ovaj uređaj putem svog mobinog telefona sa bilo kog mesta.

Za viŔe informacija, posetite www.lg.com/rs