Connect with us
Enterijer

Široka primena stakla u enterijeru

Staklo je u sve ve─çoj primeni u ure─Ĺenju enterijera i izradi name┼ítaja, bilo samostalno, u vidu pregradnih zidova, vrata, tu┼í kabina, ogledala, stolova, kuhinjskih povr┼íina, lavaboa, kao zamena za plo─Źice, ili u kombinaciji sa staklom, metalom, kamenom i, naravno, drvetomÔÇŽ Upotreba stakla omogu─çuje neverovatno efektna i dekorativna re┼íenja, koja su istovremeno laka za odr┼żavanje. Mogu─çnosti kombinovanja su neograni─Źene!┬áStaklo je moderan materijal koji ─çe, kao i drvo, uvek biti u modi jer daje povr┼íinama potpuno novi izgled.┬áZahvaljuju─çi velikom izboru boja i finalnih obrada staklo se lako uklapa sa elementima od drugih materijala u istoj prostoriji.

Staklo ima najširu primenu od svih materijala

Staklo se primenjuje u izradi nameštaja, ograda, stepenica, podova, plafona itd. Staklo je atraktivan element i inspiracija je mnogih dizajnera. Godinama je prisutan u enterijerima i gotovo da ne izlazi iz mode. Nezaobilazan je element kod modernih enterijera. Svojom transparentnošću i lakoćom ne opterećuje prostor i propušta svetlost, što je idealno za male stanove.

Osnovna primena stakla je na prozorima

Elementi od stakla u enterijeru mogu se upotrebljavati u svim prostorijama u stanu. Tako se u kuhinji staklo mo┼że koristiti umesto kerami─Źkih plo─Źica na zidu. Dovoljno je obojiti zid u neku boju ili zalepiti tapetu i preko silikonom pri─Źvrstiti staklo za zid. Idealno za malu trpezariju ili u sklopu kuhinje je postaviti stakleni sto. U tom slu─Źaju sto ne─çe dodatno zatvoriti i preopteretiti prostor.

Staklena stolica

Efekat fluidnosti u prostoru dodatno mogu pove─çati i staklene stolice. Drvene police na zidu same po sebi zauzimaju dosta prostora, a kada se tome dodaju knjige i ostali detalji ve─çi deo zida bude ispunjen. Staklene police daju akcenat na ono sto se na njima nalazi jer padaju u drugi plan, a slu┼że svrsi kojoj su namenjene. U spava─çoj sobi mo┼żete staviti staklene no─çne sto─Źi─çe koji ─çe postati neutralni elementi uz krevet. Ako ┼żelite da va┼ía garderoba unutar ugradnog ormara postane detalj, odlu─Źite se za smelije re┼íenje u vidu staklenog fronta.

U kupatilu transparentna staklena pregrada na tu┼í kabini vizuelno pove─çava prostor. Poseban detalj u kupatilu mo┼że biti i stakleni umivaonik. Idealno za male stanove ili prostore gde ima manje prirodnog svetla su pregrade od stakla izme─Ĺu prostorija. Staklene pregrade u stanu mogu pove─çati estetsku vrednost stana. Pregrada je debljine 10 mm od kaljenog stakla kako bi izdr┼żala udarce. Sli─Źno re┼íenje mogu dati i staklena vrata. Novi i svakako inovativni element na polju grejanja je stakleni radijator. Pored svoje namene ovaj radijator izgleda elegantno i nenametljivo u prostoru.

Deo teksta preuzet sa stranice: www.prozorivrata.com