Connect with us

Enterijer

Široka primena stakla u enterijeru

Objavljeno

:

Staklo je u sve većoj primeni u uređenju enterijera i izradi nameštaja, bilo samostalno, u vidu pregradnih zidova, vrata, tuš kabina, ogledala, stolova, kuhinjskih površina, lavaboa, kao zamena za pločice, ili u kombinaciji sa staklom, metalom, kamenom i, naravno, drvetom… Upotreba stakla omogućuje neverovatno efektna i dekorativna rešenja, koja su istovremeno laka za održavanje. Mogućnosti kombinovanja su neograničene! Staklo je moderan materijal koji će, kao i drvo, uvek biti u modi jer daje površinama potpuno novi izgled. Zahvaljujući velikom izboru boja i finalnih obrada staklo se lako uklapa sa elementima od drugih materijala u istoj prostoriji.

Staklo ima najširu primenu od svih materijala

Staklo se primenjuje u izradi nameštaja, ograda, stepenica, podova, plafona itd. Staklo je atraktivan element i inspiracija je mnogih dizajnera. Godinama je prisutan u enterijerima i gotovo da ne izlazi iz mode. Nezaobilazan je element kod modernih enterijera. Svojom transparentnošću i lakoćom ne opterećuje prostor i propušta svetlost, što je idealno za male stanove.

Osnovna primena stakla je na prozorima

Elementi od stakla u enterijeru mogu se upotrebljavati u svim prostorijama u stanu. Tako se u kuhinji staklo može koristiti umesto keramičkih pločica na zidu. Dovoljno je obojiti zid u neku boju ili zalepiti tapetu i preko silikonom pričvrstiti staklo za zid. Idealno za malu trpezariju ili u sklopu kuhinje je postaviti stakleni sto. U tom slučaju sto neće dodatno zatvoriti i preopteretiti prostor.

Staklena stolica

Efekat fluidnosti u prostoru dodatno mogu povećati i staklene stolice. Drvene police na zidu same po sebi zauzimaju dosta prostora, a kada se tome dodaju knjige i ostali detalji veći deo zida bude ispunjen. Staklene police daju akcenat na ono sto se na njima nalazi jer padaju u drugi plan, a služe svrsi kojoj su namenjene. U spavaćoj sobi možete staviti staklene noćne stočiće koji će postati neutralni elementi uz krevet. Ako želite da vaša garderoba unutar ugradnog ormara postane detalj, odlučite se za smelije rešenje u vidu staklenog fronta.

U kupatilu transparentna staklena pregrada na tuš kabini vizuelno povećava prostor. Poseban detalj u kupatilu može biti i stakleni umivaonik. Idealno za male stanove ili prostore gde ima manje prirodnog svetla su pregrade od stakla između prostorija. Staklene pregrade u stanu mogu povećati estetsku vrednost stana. Pregrada je debljine 10 mm od kaljenog stakla kako bi izdržala udarce. Slično rešenje mogu dati i staklena vrata. Novi i svakako inovativni element na polju grejanja je stakleni radijator. Pored svoje namene ovaj radijator izgleda elegantno i nenametljivo u prostoru.

Deo teksta preuzet sa stranice: www.prozorivrata.com

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno