Connect with us
Arhitektura

Koliba kao iz bajke smeštena u prašumi (VIDEO)

Radec╠üi na svom projektu nazvanom Cabinland, Jacob Witzling i Sara Undervood dizajniraju i grade neverovatnu kolekciju koliba u pra┼íumi na severozapadu Pacifika. Kreativni dvojac nedavno je otkrio svoju najnoviju verziju – Diamond Cabin. Kabina je rasko┼ína, specifi─Źna kombinacija geometrije i bajki.

Kuća u šumi

Ova ┼íumska kabina oblikovana je kao ┼íestougaonik. Zidovi su pod uglom od 30 stepeni do visine od 4 metra, stvarajuc╠üi vi┼íe prostora za u┼żivanje u kabini. Novoizgra─Ĺena dvoeta┼żna Diamond Cabin radijalno je planirana. U prizemlju kolibe je dnevni boravak sa planski postavljenom pe─çi za prijatnije trenutke u ve─Źernjim satima. Tu se nalaze i merdevine za potkrovlje od 65 kvadrata, koje je na 9 metara od tla. Sve je osmi┼íljeno do najsitnijih detalja – moderan name┼ítaj, ┼íporet na plin, sudopera sa hladnom teku─çom vodom, kao i struja… Tu je i spoljni tu┼í i hidromasa┼żna kada, gde je ugra─Ĺen greja─Ź bez propana na zahtev za greanje vode.

Sagra─Ĺena u potpunosti od drveta sa mno┼ítvom prozora i prekrivena mahovinom, Diamond Cabin se savr┼íeno stapa sa svojom okolinom.┬á