Connect with us
Arhitektura

Svi ti divni stadioni spremni za SVETSKO PRVENSTVO U FUDBALU!( Video)

Bli┼żi se Svetsko prvenstvo u fudbalu, a od 14. juna do 15. jula barem tre─çina svetske populacije bi─çe prikovano za male ekrane u nameri da prati vrhunski fudbal i navija za svoje.

Rusi ┼żele da budu najbolji doma─çini, to je nekoliko puta isticao i Vladimir Putin, pa je glavno pitanje pre dodele organizacije bilo pitanje infrastrukture, a vlada Rusije iza─Źunala je da su jednoj od najve─çih zemalja potrebna ulaganja od oko 400 miliona evra da bi se izgradili stadioni, pomo─çni tereni, hoteli, aerodrome, ali i putevi.

Po─Źetni plan bio je da se takmi─Źenje odr┼żi na 16 stadiona u 13 gradova ÔÇô tri objekta bi bila renovirana za Svetsko prvenstvo, dok bi Rusija dobila 13 novih, savremenih fudbalskih stadiona.

Me─Ĺutim, odlu─Źeno je da Mundijal, koji je na programu od 14. juna do 15. jula, igra na dvanaest stadiona u jedanaest gradova ┼íirom Ruske Federacije ÔÇô Moskva, Sankt Peterburg, Kalinjingrad, Kazanj, Ni┼żnij Novgorod, Samara, Volgograd, Saransk, Rostov na Donu, So─Źi i Jekaterinburg.