Connect with us
Arhitektura

Holandija: Za narodni paviljon pozajmljen narodni materijal

Svi materijali potrebni za izgradnju privremenog paviljona u Holandiji su pozajmljeni. O ─Źemu se radi? Biro SLA i Overtreders V izgradili su Narodni paviljon – centralni deo holandske nedelje dizajna (DDV) koji se odr┼żava u Ajndhovenu – koristec╠üi materijale dobavlja─Źa i stanovnika Ajndhovena koji c╠üe biti vrac╠üeni nakon zatvaranja doga─Ĺaja.

Narodni paviljon izgra─Ĺen u Holandiji

Foto: www.inhabitat.com

Jedini izuzetak je fasirana gornja fasada, koja je napravljena od plasti─Źnih otpadnih materijala koji su prikupljeni od strane stanovnika Ajndhovena.

Narodni paviljon c╠üe funkcionisati kao glavni paviljon svetskog doga─Ĺaja u dizajnu u Ajndhovenu, Holandija, koji pru┼ża platformu za buduc╠üe proizvo─Ĺa─Źe iz celog sveta. Tako─Ĺe c╠üe se koristiti kao mesto za sastanak i hang-out za posetioce i slu┼żi kao mesto za odmor uz muziku i pozori┼íte.

Narodni paviljon izgra─Ĺen u Holandiji

Foto: www.inhabitat.com

U zgradi povr┼íine 269 kvadratnih metara mo┼że se smestiti 200 ljudi sa sedi┼ítem ili 600 ljudi. Njegova struktura je zasnovana na 12 betonskih temeljnih ┼íipova i 19 drvenih ramova, projektovanih u saradnji sa Arupom. ─îeli─Źni kai┼íevi dr┼że zajedno drvene grede, dok su betonski ┼íipovi i okviri povezani sa 350 zateznih traka. Stakleni krov podsec╠üa na one koji se koriste u stakleni─Źkoj industriji.

Prevedeno sa stranice: www.inhabitat.com