Connect with us
Arhitektura

Holandija: Za narodni paviljon pozajmljen narodni materijal

Svi materijali potrebni za izgradnju privremenog paviljona u Holandiji su pozajmljeni. O čemu se radi? Biro SLA i Overtreders V izgradili su Narodni paviljon – centralni deo holandske nedelje dizajna (DDV) koji se održava u Ajndhovenu – koristeći materijale dobavljača i stanovnika Ajndhovena koji će biti vraćeni nakon zatvaranja događaja.

Narodni paviljon izgrađen u Holandiji

Foto: www.inhabitat.com

Jedini izuzetak je fasirana gornja fasada, koja je napravljena od plastičnih otpadnih materijala koji su prikupljeni od strane stanovnika Ajndhovena.

Narodni paviljon će funkcionisati kao glavni paviljon svetskog događaja u dizajnu u Ajndhovenu, Holandija, koji pruža platformu za buduće proizvođače iz celog sveta. Takođe će se koristiti kao mesto za sastanak i hang-out za posetioce i služi kao mesto za odmor uz muziku i pozorište.

Narodni paviljon izgrađen u Holandiji

Foto: www.inhabitat.com

U zgradi površine 269 kvadratnih metara može se smestiti 200 ljudi sa sedištem ili 600 ljudi. Njegova struktura je zasnovana na 12 betonskih temeljnih šipova i 19 drvenih ramova, projektovanih u saradnji sa Arupom. Čelični kaiševi drže zajedno drvene grede, dok su betonski šipovi i okviri povezani sa 350 zateznih traka. Stakleni krov podseća na one koji se koriste u stakleničkoj industriji.

Prevedeno sa stranice: www.inhabitat.com