Connect with us
Enterijer

ARHITEKTURA projekat arh. studija – NEZAOBILAZNO MESTO U BEOGRADU

Boutique TROJKA
Autori: A4 STUDIO
Fotografije: Relja Ivanić
Lokacija: Bulevar Milutina Milankovića, Novi Beograd
Površina: 580m²
Godina: 2016.

Fotografija: Relja Ivanić

U epicentru novobeogradskih dešavanja, u novoj poslovnoj zgradi, otvoren je breakfast & brunch restoran Boutique TROJKA čiji je idejni tvorac dizajna enterijera A4 STUDIO. Svojim angazovanjem, ovaj studio, uspeo je da postavi TROJKU na mapu nezaobilaznih mesta Beograda za sve one koji prate trendove kada su hrana, zabava i, uopšte, hedonizam u pitanju.

Projektni zadatak uređenja enterijera ugostiteljskog objekta Boutique Trojka bio je pronalaženje načina da se ponudi novo i savremeno rešenje, a već poznatom brendu koji otvara treći restoran dodeli nova pojavnost sa novim vizuelnim identitetom. Naša namera bilo je da restoranom pružimo nešto novo, ali očuvamo prepoznatljivu atmosferu koja ovaj brend čini onim što jeste.

Fotografije: Relja Ivanić

Struktura organizacije prostora je atipična. Zatečen prostor od čak dve korisne etaže omogućio je postavljanje prostornog koncepta koje je podrazumevalo stvaranje dve različite, a stilski jedoobrazne atmosfere; stvaranje dve etaže restorana koje pričaju jednu priču i projektuju istu energiju. Glavni motiv rešenja prostora – dizajniranje više različitih ambijentalnih celina drugačijih karatera usklađene oblikovnosti, u okviru svake etaže omogućilo je stvaranje dinamičnog, ali i prijatnog prostora za uživanje sa dobrom atmosferom.

Boutique TROJKA Autori: A4 STUDIO Fotografije: Relja Ivanić

Boutique TROJKA
Autori: A4 STUDIO
Fotografija: Relja Ivanić

U samom enterijeru primenjeni su atipični materijali. Korten čelik, materijal koji svoju dominantnu upotrebu nalazi u eksterijerima, u restoranu Trojka našao se kao obloga zone bara u prizemlju. Njegov zarđali izgled i specifična struktura, dodatno naglašena perforacijom, i estetika kao sušta suprotnost sjajnim i uglačanim materijalima u kombinaciji sa drvetom, betonom i čelikom parteru resotrana daje urban i savremen izgled. Nov element je i beton tretrian acid stain-om kao obrada poda. Osmišljavanje tehnike formiranja ovakvog betona kao dizajniranje velike povrsine poda, dodatno je distanciralo Trojku od predhodnih enterijera Boutique brenda.

Gradacionim i kontrastnim postavljanjem u vidu kombinacije glatkih i rustičnijih površina, stvoreni su različiti mikro-ambijenti unutar velikog otvorenog prostora; čime je napravljena razlika u sadržajima koje restoran nudi, bilo da je reč o parteru urbanijeg karaktera sa našom interpretacijom vinske sobe, segmentom oko dizajnirane pizza-peći i grafita streetart umetnika Arteza ili nešto elegantnijem spratu restorana.

Segmenti nameštaja dizajnirani su od strane autorskog tima, dok je italijanski i grčki nameštaj odabran kao adekvatan i u svemu u skladu sa dizajniranim komadima autora.

Nameštaj: Calligaris, Almeco, Superstudio, nameštaj dizajniran od strane autorskog tima
Rasveta: Ideal Lux, Octogon, Marnic
Autor: A4 studio

A4 studio logo

A4 Studio
Njegoševa 8/3, 11000 Beograd
T. +381 11 1364 0262
M. +381 63 830 8088
info@a4studio.rs
www.a4studio.rs