Connect with us
Novosti

12. dani pasivne kuće u Hrvatskoj – Nearly zero-energy buildings

8.- 10. 11. 2019.
Arhitektonski fakultet / Faculty of Architecture, Fra A. Kačida Miošida 26, 10 000 Zagreb, HR

Obaveštavamo Vas o pojedinim tematskim područjima u dnevnim programima trodnevnog međunarodnog skupa s izložbom i stručnim obilascima koji će se održati pod visokim pokroviteljstvima ministarstava i drugih institucija. Dvanaestu godinu zaredom ćemo govoriti o najnaprednijoj energetski visoko efikasnoj arhitekturi i gradnji energetskog standarda pasivne kuće, odnosno energetskog razreda A+ novogradnje i dubinske energetske obnove „faktor 10“.

Petak, 8.11.2019. od 13:00 do 19:00
Otvaranje u Velikoj vijednici AGG fakulteta, pozdravni govori i uvodna predavanja; pasivna kuća, regulativa i najbolja praksa u RH i EU, energetska obnova u RH i Gradu Zagrebu, novi materijali i sistemi, prezentacije izlagača, izložba, projekcije, radionice …

Subota, 9.11.2019. od 10:00 do 18:00
Projekti i ostvarenja – iskustva, inovacije, novi materijali, građevinski i instalacijski sistemi, sertifikovanje pasivnih kuća, izložba, prezentacije izlagača, projekcije, radionice …

Nedjelja, 10.11.2019. od 10:00 do 18:00
Stručni obilasci – Multy Comfort House – Teškovec, Zagreb / Solarni krov Špansko, Zagreb; dubinska energetska obnova – „faktor 10“, prezentacije izlagača, prikaz programa rada Konzorcija PKHR, najave skupova i zatvaranje 12. dana.

12. dani pasivne kuće u Hrvatskoj su ishodište spoznaja stručno utemeljenih i najboljom praksom ostvarenih novih i obnovljenih kuća i zgrada u Hrvatskoj i inostranstvu, u skladu sa definicijama novih tipova pasivnih kuća (klasik, plus i premium), njihovoj sertifikaciji i odnosu prema definiciji energetski gotovo nulte gradnje (nZEB), odnosno zgrada gotovo nulte energije, net zero, carbon neutral i sl.

Prikazaće će se funkcionalno različiti projekti i ostvarenja, promovisaće  se novi građevinski materijali i sistemi, instalacijski sistemi i oprema visoke energetske učinkovitosti. Trajne su i teme zakonskog okvira RH i EU, modeli investiranja uključujući zelenu javnu nabavku, podsticaje i programi podrške. Izvorna iskustva planiranja, projektovanja i ostvarenja u Hrvatskoj po treći put on-line prikazujemo i komentarišemo iz regionalnalnih centara.

Pozivamo stručnjake, nastavnike, studente i učenike, projektante, izvođače, proizvođače, izlagače, investitore, banke, predstavnike gradova, opština, lokalne uprave, fondova, udruženja i institucije kao i sve zainteresovane građane na aktivno učestvovanje, kako bi i 12. dani postigli visok nivo razmene iskustva i sticanja novih znanja uz kolegijalno druženje.

S poštovanjem,

Za Organizacijski odbor
Red. prof. art. Ljubomir Miščević, dipl.ing.arh.
Voditelj Konzorcija pasivna kuća Hrvatska

Online prijava: www.kpk.hr

Učestvovanje na stručnom skupu boduje se u sklopu Programa stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata s 2 boda.

info@kpk.hr
miscevic@arhitekt.hr
sunarh@sunarh.hr
www.kpk.hr
www.arhitekt.hr
tel.: (+385) 1 4639394, 1 4639628, 098230940