Connect with us
Novosti

12. dani pasivne ku─çe u Hrvatskoj – Nearly zero-energy buildings

8.- 10. 11. 2019.
Arhitektonski fakultet / Faculty of Architecture, Fra A. Ka─Źida Mio┼íida 26, 10 000 Zagreb, HR

Obave┼ítavamo Vas o pojedinim tematskim podru─Źjima u dnevnim programima trodnevnog me─Ĺunarodnog skupa s izlo┼żbom i stru─Źnim obilascima koji ─çe se odr┼żati pod visokim pokroviteljstvima ministarstava i drugih institucija. Dvanaestu godinu zaredom ─çemo govoriti o najnaprednijoj energetski visoko efikasnoj arhitekturi i gradnji energetskog standarda pasivne ku─çe, odnosno energetskog razreda A+ novogradnje i dubinske energetske obnove „faktor 10“.

Petak, 8.11.2019. od 13:00 do 19:00
Otvaranje u Velikoj vijednici AGG fakulteta, pozdravni govori i uvodna predavanja; pasivna ku─ça, regulativa i najbolja praksa u RH i EU, energetska obnova u RH i Gradu Zagrebu, novi materijali i sistemi, prezentacije izlaga─Źa, izlo┼żba, projekcije, radionice …

Subota, 9.11.2019. od 10:00 do 18:00
Projekti i ostvarenja – iskustva, inovacije, novi materijali, gra─Ĺevinski i instalacijski sistemi, sertifikovanje pasivnih ku─ça, izlo┼żba, prezentacije izlaga─Źa, projekcije, radionice …

Nedjelja, 10.11.2019. od 10:00 do 18:00
Stru─Źni obilasci – Multy Comfort House – Te┼íkovec, Zagreb / Solarni krov ┼ápansko, Zagreb; dubinska energetska obnova – ÔÇ×faktor 10ÔÇť, prezentacije izlaga─Źa, prikaz programa rada Konzorcija PKHR, najave skupova i zatvaranje 12. dana.

12. dani pasivne ku─çe u Hrvatskoj su ishodi┼íte spoznaja stru─Źno utemeljenih i najboljom praksom ostvarenih novih i obnovljenih ku─ça i zgrada u Hrvatskoj i inostranstvu, u skladu sa definicijama novih tipova pasivnih ku─ça (klasik, plus i premium), njihovoj sertifikaciji i odnosu prema definiciji energetski gotovo nulte gradnje (nZEB), odnosno zgrada gotovo nulte energije, net zero, carbon neutral i sl.

Prikaza─çe ─çe se funkcionalno razli─Źiti projekti i ostvarenja, promovisa─çe┬á se novi gra─Ĺevinski materijali i sistemi, instalacijski sistemi i oprema visoke energetske u─Źinkovitosti. Trajne su i teme zakonskog okvira RH i EU, modeli investiranja uklju─Źuju─çi zelenu javnu nabavku, podsticaje i programi podr┼íke. Izvorna iskustva planiranja, projektovanja i ostvarenja u Hrvatskoj po tre─çi put on-line prikazujemo i komentari┼íemo iz regionalnalnih centara.

Pozivamo stru─Źnjake, nastavnike, studente i u─Źenike, projektante, izvo─Ĺa─Źe, proizvo─Ĺa─Źe, izlaga─Źe, investitore, banke, predstavnike gradova, op┼ítina, lokalne uprave, fondova, udru┼żenja i institucije kao i sve zainteresovane gra─Ĺane na aktivno u─Źestvovanje, kako bi i 12. dani postigli visok nivo razmene iskustva i sticanja novih znanja uz kolegijalno dru┼żenje.

S poštovanjem,

Za Organizacijski odbor
Red. prof. art. Ljubomir Mi┼í─Źevi─ç, dipl.ing.arh.
Voditelj Konzorcija pasivna ku─ça Hrvatska

Online prijava: www.kpk.hr

U─Źestvovanje na stru─Źnom skupu boduje se u sklopu Programa stalnog stru─Źnog usavr┼íavanja Hrvatske komore arhitekata s 2 boda.

info@kpk.hr
miscevic@arhitekt.hr
sunarh@sunarh.hr
www.kpk.hr
www.arhitekt.hr
tel.: (+385) 1 4639394, 1 4639628, 098230940