Connect with us
Enterijer

Zamenite kuhinjske elemente bez pozivanja majstora

Ambijent kuhinje treba da zrači svežinom, zanimljivom kombinacijom boja i da bude uređen sa akcentom na praktičnost i jednostavnost koriŔćenja celokupne opreme. Kako kuhinjski elementi vremenom postaju stariji, pod uticajem vode, vlage i pare, kao i dotrajali usled dinamičnog koriŔćenja, može se ukazati potreba za zamenom delova.

Kuhinjski elementi obuhvataju prostor koji se koristi kako za odlaganje sudova i potrebnih stvari, tako i za ugrađivanje sudopere, maÅ”ine za pranje sudova, ali i električne ploče i rerne. Zbog toga Å”to se koriste svakodnevno poželjno je bar nakon deceniju ili dve koriŔćenja zameniti vratanca za novi utisak i osveženje prostora.

Nabavka potrebnog materijala za obnavljanje kuhinjskih elemenata

Da bi se elementi u kuhinji napravljeni najčeŔće od drveta ā€“ medijapana, hrasta, bukve, javora ili iverice, jednostavno zamenili, bitno je da se nabavi potreban materijal za zamenu. U tom pogledu, važno je odabrati željeno drvo za vratanca, pronaći odgovarajuće police i odlučiti kakav dizajn ručkica će najlepÅ”e izgledati. Uz to, obavezno je obezbediti i Å”rafove, odgovarajuće lajsne i ukrasne detalje koji daju lični pečat ambijentu kuhinje.

Takođe, materijali kao Å”to su lepkovi ā€“ klasični i silikoni, zatim trake, zaÅ”titni najloni i oprema za bezbedan rad, imperativ su uspeÅ”ne realizacije ovakvih poslova u svojoj kuhinji. Podrazumeva se da se oni koji rade sa alatom, iako su amateri, upoznaju sa osnovama i dobro informiÅ”u, kako bi posao obavili lako i bez povreda.

Udarne buÅ”ilice ā€“ alat koji olakÅ”ava zamenu elemenata u kuhinji

Za veliki broj poslova renoviranja i zamene u svom domaćinstvu, dovoljne su udarne buÅ”ilice, koje omogućavaju lako izvođenje vrlo zahtevnih postupaka i zadataka. Uz snagu od čak 1.200W obezbeđuje se temeljan rad, a najkvalitetniji materijal izrade sa akcentom na udobno rukovanje alatom.

Udarne buÅ”ilice imaju raznovrsnu namenu u zameni kuhinjskih delova ā€“ omogućava jednostavno skidanje starih Å”rafova, postavljanje novih, pričvrŔćivanje, buÅ”enje i spajanje novih elemenata.

Uloga koju imaju udarne buŔilice u ovim poslovima zaista je nezamenjiva, a opcija podeŔavanja broja obrtaja i izbor režima sa i bez udara, poprilično olakŔava rad sa alatom.

Tehnike uz koje će kuhinja dobiti novi sjaj

Kako bi ambijent kuhinje bio atraktivno uređen, zamenom kuhinjskih elemenata mogu se uvesti brojne ideje, tehnike i pustiti maÅ”ti na volju. Naime, odabirom elegantnih ručki ili sistema otvaranja i zatvaranja elemenata na dodir i uz usporivače, učiniće se ambijent stilizovanim u skladu sa svetskim trendovima u uređenju enterijera.

Takođe, prevlačenje starijih vratanaca tapetama ili dekorisanje nalepnicama na određenim delovima, učiniće da kuhinja postane jednostavno posebna, unikatna i estetski perfektna. Uz koriŔćenje buÅ”ilice, mogu se dodati i drugi dekorativni elementi ā€“ na sredinama vratanaca, ili police sa njihove unutraÅ”nje strane. Sve je to način da prostor kuhinje bude skladan, kompaktan, ali i vrlo koristan u pogledu funkcionalnih detalja.

Prethodno su navedeni neki od ključnih elemenata i načina uspeÅ”ne samostalne zamene kuhinjskih elemenata, radi dobijanja novog izgleda, osvežavajuće estetike i doze funkcionalnosti, Å”to je sveukupno vrlo bitno za pametno koriŔćenje prostora koji vam je na raspolaganju. Dobićete novu i funkcionalnu kuhinju koja se isplati uz malo volje i truda.