Connect with us
Novosti

Staze kao bitan ukras svakog doma

Pri uređenju doma na prvom mestu treba da bude funkcionalnost, a zatim estetika. Estetika je jako važna, jer ona oslikava naše želje, i daje specifičnu notu svakom domu. Detalji su tu da unesu toplinu svojim dizajnom, bojama i oblikom. Zavese, jastučići, tepisi ili staze, kao i detalji u obliku vaza ili nekih figura, pri uređenju doma biraju se na kraju. Na taj način dobijamo jednu skladnu celinu, koja će biti naša oaza mira, i mesto za opuštanje sa porodicom i prijateljima.

Na domaćem tržištu postoji bogata ponuda prodavnica koje se bave potpunim opremanjem doma. Na vama je samo da zamislite šta bi to od detalja dalo lični pečat kojim ćete u potpunosti biti zadovoljni. Gotovo je nemoguće da u moru artikala ne pronađete nešto što bi vam odgovaralo. Naravno, ako raspolažete većim budžetom, uvek možete angažovati stručnjake koji se bave uređenjem enterijera. Oni će vaše želje pretvoriti u stvarnost, i posavetovati vas kako da na najbolji mogući način dobijete savršen dom.

Staze u domu su veoma popularne

Dodatnu svežinu u svom domu možete postići odabirom staze umesto tepiha. Staze su stekle popularnost poslednjih godina, kako zbog estetike, tako i zbog svoje funkcionalnosti. Tepih staze na metar, najbolje su rešenje kada je u pitanju uređenje svih prostorija u domu. Nekada su staze svoju primenu najčešće nalazile u hodnicima. Danas sa njima možete ulepšati kuhinju i spavaću sobu, a lepo se uklapaju i u dečijim sobama. Prednost u odnosu na tepihe jeste i ta što staze na metar možete da kupite u dužini koja vam najbolje odgovara.

Staze u kuhinji su takođe jako praktične, jer osim vizuelnog ulepšavanja daju i toplinu, posebno dok perete sudove, pošto ne morate da stojite na hladnim pločicama. U dečijim sobama su tek jako praktične jer deca uglavnom vole da se igraju na podu, pa samim tim pravim odabirom staze pružićete im sigurno mesto za igru i uživanje. Gotovo svi saloni imaju široku ponudu tepiha i tepih staza na metar, tako da ćete sigurno pronaći nešto što će vam se dopasti.

Kvalitet je bitan

Tepih staze se izrađuju od kvalitetnih materijala, isto kao i tepisi. Ponuda je ogromna, a staze su izdržljive i pristupačne. Strandardna širina svih staza na metar je 80 cm, a dužinu birate sami u skladu sa svojim potrebama. Staze se na licu mesta seku na željenu dužinu, porubljuju se, i imate spreman proizvod za kratko vreme. Ukoliko se isprljaju lako ih možete i sami oprati, ako za to imate odgovarajući prostor. Staze manjih dimenzija mogu se prati i u mašini, i to nikako ne utiče na njihov izgled i kvalitet. Ovo je posebna pogodnost u zimskim mesecima kada je hladno stajati na podovima, a pritom treba vremena dok se staze osuše.

Kako se kreću njihove cene?

Cena tepih staza prvenstveno zavisi od dužine i dimenzija koje želite da kupite. Koliko će vas koštati staza zavisi i od kvaliteta izrade, kao i materijala od koga je ona izrađena. Dezen svakako igra važnu ulogu pri određivanju cene kako staza, tako i tepiha. Stoga, prosečna cena staza na metar kreće se od par hiljada, pa može ići do nekoliko desetina hiljada, zavisno od ovih gore faktora koje spomenusmo.

Najbitnije je da dezen uklopite u stil celokupnog doma, kako biste stvorili utisak jedne kompaktne celine, u kojoj ćete sa radošću provoditi vreme, i stvarati nove uspomene.