Connect with us
Enterijer

Promenite izgled spavaće sobe u samo par koraka

Dugogodišnje korišćenje spavaće sobe bez bilo kakvih promena može da izazove osećaj dosade i probudi potrebu za promenom. Ako niste u mogućnosti da uložite finansijska sredstva u potpuno renoviranje prostora, videćete da vam uz naše savete neće ni biti potrebna generalna rekonstrukcija već samo par praktičnih saveta koji će doprineti tome da se prostor osveži i upotpuni.

Osećaj prijatnosti koji treba da preovladava kada boravite u svojoj spavaćoj sobi važan je jer ova prostorija treba pre svega da učini da zaboravite na sve obaveze, da vam omogući kvalitetan odmor i dobar san.

U samo par koraka i jednostavnih promena možete postiće efekat potpuno novog estetskog izgleda ovog prostora uz krečenje, upotrebu prekrivača za krevet, promeni osvetljenja i tome slično.

Kupovina ili promena prekrivača za krevet

Ako ste jedni od onih koji za svoj krevet koriste samo osnovne elemente posteljine vreme je da unesete novitete poput korišćenja prekrivača za krevet. Oni imaju višestruku funkciju u uređenju i izgledu celokupnog enterijera, a cena im je vrlo pristupačna. Prekrivači za krevet omogućavaju da celokupan prostor izgleda sređenije i urednije, mogu svojim dizajnom i bojama da unesu vedrinu i harmoniju u prostor.

Isto tako prekrivači za krevet služe i kao zaštita od spoljašnijh uticaja poput prašine, čestica i flekanja, te habanja posteljine. S obzirom da su danas i te kako popularne pastelne nijanse, možete potražiti prekrivače za krevet u tim bojama jer one mogu biti odličan izraz praćenja trendova i modernosti. Pogotovo ako stari prekrivač za krevet želite da zamenite novim.

Promenite dekoraciju

Ako vam se čini da se tokom godina nakupilo dosta sitnica, uspomena, cveća i fotografija možda je vreme da napravite selekciju šta je to što vas čini srećnim i da te predmete ostavite dok ćete druge skloniti i sačuvati na drugom mestu. Ili im naći novo mesto i namenu. Svakako da jedan vid nove dekoracije mogu biti i prekrivači za krevet, ali osim unošenja novih detalja trebalo bi napraviti selekciju i onih koji tu stoje godinama.

Uređivači enterijera preporučuju da se dekor u spavaćoj sobi svede na minimum jer to oslobađa prostor i čini ga urednijim i prijatnijim za boravak. Neka to budu jednostavne lampe, neko cveće i par porodičnih fotografija. Držiti se jednostavne palete boja, a kreativnost unesite kroz teksture stvari.

Omogućite prostoru da udahe što više prirodnog svetla

Ako za to postoje mogućnosti, prisustvo prirodnog svetla u prostoru i te kako može uticati na raspoloženje, lakše buđenje ali i sam izgled prostora. To možete postići zamenom postojećih tamnijih i šarenih zavesa novim koje su jednobojne, providne i lake za održavanje.

Ako pak prodor prirodnog svetla nije moguće povećati onda možete raditi na poboljšanju veštačkog svetla kroz zamenu sijalica ili lustera, ili zamenom dotrajalih lampi novim.

Promenite raspored nameštaja

Jednostavno i besplatno rešenje koje će bez sumnje uneti potrebnu promenu u prostor i učiniti ga drugačijim. Zajedno sa članovima porodice možete razmotriti nove mogućnosti za promenu rasporeda, skupiti ideje na jedno mesto i zatim doneti odluku šta vam se čini kao najbolja opcija. Naravno, nije neobično da se tokom tog procesa i realizacije dođe do novih ideja što je svakako prihvatljivo. Prostor će uz iste stvari dobiti nov izgled, a vi ćete ispuniti svoj cilj i osećaj prijatnosti.