Connect with us
Novosti

Udru┼żenje arhitekata Srbije raspisuje konkurs za godi┼ínju nagradu

UDRU┼ŻENJE ARHITEKATA SRBIJE┬áraspisuje konkurs za dodelu┬áGODI┼áNJIH NAGRADA ZA ARHITEKTURU┬áza 2019.godinu

Nagrada Udru┼żenja arhitekata Srbije se dodeljuje za:

A. Najuspe┼ínije arhitektonsko delo iz svih oblasti arhitekture autorima pojedincima ili autorskim timovima, realizovano u protekloj godini zaklju─Źno sa 31.12.2019.godine za Godi┼ínju nagradu┬áÔÇ×Aleksej Brki─çÔÇť.

B. Izvedeno delo na┼íih arhitekata koje je realizovano u inostranstvu u┬á┬á konkurenciji za povelju Udru┼żenja arhitekata Srbije , u protekloj godini, zaklju─Źno sa 31.12.2019.

C. Nagrada za najuspeliji studentski projekat arhitekture studentima arhitekture, nastao u toku nastavnog procesa u protekloj 2019. godini.

┼Żiri za dodelu nagrada :

Predsednica:

Dr Sne┼żana Vesni─ç, arhitekta, Beograd

─Źlanovi ┼Żirija:

–┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á Dr Jelena Ivanovi─ç Vojvodi─ç, arhitekta, Beograd

–┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á Dr Dijana Ad┼żemovi─ç An─Ĺelkovi─ç, arhitekta, Beograd

–┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á Dr Nemanja Radusinovi─ç, arhitekta, Novi Sad

–┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á Miodrag Medar, arhitekta, Ni┼í

Predlaga─Ź je du┼żan da ┼Żiriju u pisanoj formi podnese:

–┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á prijavu kandidata sa informacijom o objektu kojim se kandidat kandiduje za nagradu; a naro─Źito, dokaz o ─Źlanstvu podru─Źnog Dru┼ítva arhitekata, grafi─Źke priloge (situaciju osnove i preseke) koji ─çe omogu─çiti odgovaraju─çi uvid u sadr┼żaj i re┼íenje, kratko tekstualno obja┼ínjenje i fotografije objekta iz kojih se mo┼że sagledati ukupan gabarit ÔÇô obavezna predaja i digitalno ( cd, dvd ili usb ) u pdf formatu, u rezoluciji do 150 dpi.

–┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á izjavu da je objekat zavr┼íen u godini za koju konkuri┼íe;

–┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á predlaga─Ź mo┼że podneti za predlo┼żeno delo i ve─ç ranije objavljene ocene, mi┼íljenja, kritike i drugi raspolo┼żivi materijal (ukoliko postoje) koji prezentuje, tuma─Źi i osvetljava kandidatov doprinos i podkrepljuje razlog za kandidaturu;

–┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á za predlo┼żeni studentski projekat, predlaga─Ź je du┼żan da ┼Żiriju u pisanoj formi podnese:

prijavu kandidata sa informacijom o projektu kojim se kandidat kandiduje za nagradu, grafi─Źke priloge projekta koji ─çe omogu─çiti uvid u sadr┼żaj i re┼íenje, tekstualni opis projekta, preporuku predmetnog nastavnika kao i drugi raspolo┼żivi materijal o studentskom projektuÔÇô┬áobavezna┬ápredaja i digitalno ( cd, dvd ili usb┬á) u pdf formatu, u rezoluciji do 150 dpi.

Konkurs za nagradu se raspisuje┬á20.07.2020., a rok za podno┼íenje predloga sa kompletnom dokumentacijom je┬ádo 30.09.2020.godine┬ádo┬á15,00┬á─Źasova.

Predlozi se dostavljaju na adresu Udru┼żenja arhitekata Srbije i Dru┼ítva arhitekata Beograda, Kneza Milo┼ía 7a/III, soba 32, radnim danima od 10,00 do 14,00 ─Źasova, kontakti UAS/DAB:

011/3230-059, 3239-754,┬ásas-dab@eunet.rs„>┬ásas-dab@eunet.rs.

Izvor: UDRU┼ŻENJE ARHITEKATA SRBIJE