Connect with us
Arhitektura

Aluminijumski sistemi na porodi─Źnoj vili na Fru┼íkoj gori

Objekat je projektovan za ┼żivot tro─Źlane porodice i shodno tome dizajniran je sadr┼żaj koji prati njihove potrebe. Kvalitet ove lokacije ogleda se u poziciji parcele i fantasti─Źnom pogledu koji se pru┼ża prema gradu.

Prilikom projektovanja objekta, apsolutno je sve bilo podre─Ĺeno pogledu iz ku─çe i uzajamnoj povezanosti unutra┼ínjeg i spolja┼ínjeg prostora. Istaknuta fasada sa konzolom od 17m, svojevrsan je okvir za stakleni portal koji se u neprekidnom nizu prostire celom du┼żinom ku─çe koja obuhvata prostorije dnevnog boravka, kuhinje, trpezarije, spava─çe sobe i kupatila. Odgovor na ovo zahtevno konstruktivno re┼íenje kompanija Alumil dala je podizno-kliznim sistemom SMARTIA S560. Zahvaljuju─çi ugra─Ĺenom sistemu, objekat ima pove─çano prirodno osvetljenje enterijera, zatim visoku termi─Źku efikasnost, fleksibilnost u modifikaciji prostora i funkcionalnost.

Aluminijumski profili za vaš dom

Porodi─Źna vila na Fru┼íkoj gori / foto: Milo┼í Martinovi─ç

Pored toga, klasi─Źni prozorski otvori na objektu projektovani su sa aluminijumskih sistemom SMARTIA S67 kojeg odlikuje izvrsna termi─Źka izolacija, visoka konstruktivna fleksibilnost i izvanredan, minimalisti─Źki dizajn.

Aluminijumski profili za vaš dom

Porodi─Źna vila na Fru┼íkoj gori / foto: Milo┼í Martinovi─ç

Osnova vile je jednostavna, u obliku pravougaonika. Fasada objekta je bez dodatnih dekorativnih elemenata, ali sa volumetrijski istaknutom prednjom i zadnjom fasadom, ─Źiji oblikovni karakter pru┼ża jedinstven arhitektonski izraz.

Aluminijumski profili za vaš dom

Porodi─Źna vila na Fru┼íkoj gori / foto: Milo┼í Martinovi─ç

Enterijer je u ve─çoj meri bio odre─Ĺen funkcionalnom organizacijom i svim aspektima savremenog dizajna koji ni u jednom delu nije naru┼íio prvobitnu u zamisao arhitekte, istovremeno omogu─çavaju─çi u┼żivanje u jedinstvu sa prirodom.

www.alumil.rs

Alumil Yu Industry a.d.
A. GTC SQUARE ÔÇô Milutina Milankovi─ça 11b,
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 614 92 10
E. projektbiro@alumil.com
W. www.alumil.rs