Connect with us
Arhitektura

Aluminijumski sistemi na porodičnoj vili na FruŔkoj gori

Objekat je projektovan za život tročlane porodice i shodno tome dizajniran je sadržaj koji prati njihove potrebe. Kvalitet ove lokacije ogleda se u poziciji parcele i fantastičnom pogledu koji se pruža prema gradu.

Prilikom projektovanja objekta, apsolutno je sve bilo podređeno pogledu iz kuće i uzajamnoj povezanosti unutraÅ”njeg i spoljaÅ”njeg prostora. Istaknuta fasada sa konzolom od 17m, svojevrsan je okvir za stakleni portal koji se u neprekidnom nizu prostire celom dužinom kuće koja obuhvata prostorije dnevnog boravka, kuhinje, trpezarije, spavaće sobe i kupatila. Odgovor na ovo zahtevno konstruktivno reÅ”enje kompanija Alumil dala Ā je podizno-kliznim sistemom SMARTIA S560. Zahvaljujući ugrađenom sistemu, objekat ima povećano prirodno osvetljenje enterijera, zatim visoku termičku efikasnost, fleksibilnost u modifikaciji prostora i funkcionalnost.

Aluminijumski profili za vaÅ” dom

Porodična vila na FruÅ”koj gori / foto: MiloÅ” Martinović

Pored toga, klasični prozorski otvori na objektu projektovani su sa aluminijumskih sistemom SMARTIA S67 kojeg odlikuje izvrsna termička izolacija, visoka konstruktivna fleksibilnost i izvanredan, minimalistički dizajn.

Aluminijumski profili za vaÅ” dom

Porodična vila na FruÅ”koj gori / foto: MiloÅ” Martinović

Osnova vile je jednostavna, u obliku pravougaonika. Ā Fasada objekta je bez dodatnih dekorativnih elemenata, ali sa volumetrijski istaknutom prednjom i zadnjom fasadom, čiji oblikovni karakter pruža jedinstven arhitektonski izraz.

Aluminijumski profili za vaÅ” dom

Porodična vila na FruÅ”koj gori / foto: MiloÅ” Martinović

Enterijer je u većoj meri bio određen funkcionalnom organizacijom i svim aspektima savremenog dizajna koji ni u jednom delu nije naruÅ”io prvobitnu u zamisao arhitekte, istovremeno omogućavajući uživanje u jedinstvu sa prirodom.

www.alumil.rs

Alumil Yu Industry a.d.
A. GTC SQUARE ā€“ Milutina Milankovića 11b,
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 614 92 10
E.Ā projektbiro@alumil.com
W.Ā www.alumil.rs