Connect with us
Novosti

REČ UREDNICE: Treba imati srca, pameti, strpljenja i razumevanja

PoŔtovani,

Prvi broj časopisa GRENEF ā€“ Građevinarstvo i Energetska Efikasnost izdali smo u aprilu 2018. godine, hrabri, puni entuzijazma i spremni na velike stvari. Uložili smo veliki trud tokom prethodne dve godine, kako bi GRENEF postao potreba za sve one koji u građevinskom sektoru čine velike stvari u naÅ”oj zemlji.

I zadovoljni smo Å”to je časopis odlično prihvaćen kod ljudi iz struke. Naročito sada, kada nas ovo ludo vreme korone ne puÅ”ta da nastavimo mirno dalje, mi se dragi naÅ”i saradnici i prijatelji, trudimo da laganim koracima idemo napred. Kako bismo živeli i nastavili sa uspeÅ”nim radom u ovom globalnom haosu treba imati srca, pameti, strpljenja i razumevanja za druge ā€“ a mi to imamo!

Zato, u broju koji je pred vama, videćete da imamo sve viÅ”e stručnjaka, projektnih biroa koji svoje projekte predstavljaju baÅ” u naÅ”em časopisu, autorskih tekstova, saveta…

NaÅ”a redakcija, iz broja u broj radi na promociji zelene gradnje, na edukaciji građana, struke, donosioca odluka, ali i investotora. U ovom broju, bavili smo se viÅ”e nego inače, baÅ” ā€žzelenom gradnjomā€œ. Kako bismo reÅ”ili mnoge zablude i precizirali koje sve aspekte obuhvata ā€žzelena gradnjaā€œ, pisali smo o zelenim krovovima, zelenim zidovima i fasadama.

Časopis GRENEF - Građevinarstvo & Energetska Efikasnost broj 10, jul 2020 - sadržaj

Časopis GRENEF – Građevinarstvo & Energetska Efikasnost broj 10, jul 2020 – sadržaj

I zadovoljstvo nam je da zajedno sa Savetom zelene gradnje Srbije pozovemo sve zainteresovane, od preduzetnika do organizacija, radoznalih umova do pokretača pozitivne promene da se u septembru pridruže Svetskoj nedelji zelene gradnje, godiÅ”njem tematskom događaju koji se održava Å”irom sveta u organizaciji Svetskog saveta zelene gradnje.

NOVO izdanje časopisa GRENEF možete čitati i online klikom na LINK

Pojam ekologija uveo je nemački zoolog Ernest Hekel 1866. godine, kao ā€žodnos živih organizama u dva pravca: prema njihovoj organskoj i neorganskoj okoliniā€. Na ekologizaciju struke za naÅ” časopis osvrnuo se uvaženi stručnjak u Srbiji i inostranstvu, DTech Milan Dević D.Civ.Eng.

Da su ā€žlepi enterijeri dostupni svimaā€œ uverićete se i sami u naÅ”oj novoj rubrici Saveti iz Marine ENTERIJERNICE, u okviru koje će vam Mara, dizajner enterijera i nameÅ”taja, i dekorater, pomoći oko uređenje doma.

I za kraj, kao Å”lag na ovoj naÅ”oj torti, želim da se zahvalim naÅ”im klijentima koji su sa nama od samog početka, kao i onima koji su nam od ovog broja ukazali poverenje. Jednostavno, nema nazad. Ne zaustavljamo se kada je put pred nama otovoren. Nastavljamo sa pričom koja je potrebna svakom građevinskom sektoru, inženjeru, investitoru, arhitekti…Priču koja je potrebna svima nama.

Čitamo se i dalje…
Dragana Rajkov
urednica izdanja

Dragana Rajkov potpis