Connect with us
Intervju

REČ UREDNICE: Treba imati srca, pameti, strpljenja i razumevanja

Poštovani,

Prvi broj časopisa GRENEF – Građevinarstvo i Energetska Efikasnost izdali smo u aprilu 2018. godine, hrabri, puni entuzijazma i spremni na velike stvari. Uložili smo veliki trud tokom prethodne dve godine, kako bi GRENEF postao potreba za sve one koji u građevinskom sektoru čine velike stvari u našoj zemlji.

I zadovoljni smo što je časopis odlično prihvaćen kod ljudi iz struke. Naročito sada, kada nas ovo ludo vreme korone ne pušta da nastavimo mirno dalje, mi se dragi naši saradnici i prijatelji, trudimo da laganim koracima idemo napred. Kako bismo živeli i nastavili sa uspešnim radom u ovom globalnom haosu treba imati srca, pameti, strpljenja i razumevanja za druge – a mi to imamo!

Zato, u broju koji je pred vama, videćete da imamo sve više stručnjaka, projektnih biroa koji svoje projekte predstavljaju baš u našem časopisu, autorskih tekstova, saveta…

Naša redakcija, iz broja u broj radi na promociji zelene gradnje, na edukaciji građana, struke, donosioca odluka, ali i investotora. U ovom broju, bavili smo se više nego inače, baš „zelenom gradnjom“. Kako bismo rešili mnoge zablude i precizirali koje sve aspekte obuhvata „zelena gradnja“, pisali smo o zelenim krovovima, zelenim zidovima i fasadama.

Časopis GRENEF - Građevinarstvo & Energetska Efikasnost broj 10, jul 2020 - sadržaj

Časopis GRENEF – Građevinarstvo & Energetska Efikasnost broj 10, jul 2020 – sadržaj

I zadovoljstvo nam je da zajedno sa Savetom zelene gradnje Srbije pozovemo sve zainteresovane, od preduzetnika do organizacija, radoznalih umova do pokretača pozitivne promene da se u septembru pridruže Svetskoj nedelji zelene gradnje, godišnjem tematskom događaju koji se održava širom sveta u organizaciji Svetskog saveta zelene gradnje.

NOVO izdanje časopisa GRENEF možete čitati i online klikom na LINK

Pojam ekologija uveo je nemački zoolog Ernest Hekel 1866. godine, kao „odnos živih organizama u dva pravca: prema njihovoj organskoj i neorganskoj okolini”. Na ekologizaciju struke za naš časopis osvrnuo se uvaženi stručnjak u Srbiji i inostranstvu, DTech Milan Dević D.Civ.Eng.

Da su „lepi enterijeri dostupni svima“ uverićete se i sami u našoj novoj rubrici Saveti iz Marine ENTERIJERNICE, u okviru koje će vam Mara, dizajner enterijera i nameštaja, i dekorater, pomoći oko uređenje doma.

I za kraj, kao šlag na ovoj našoj torti, želim da se zahvalim našim klijentima koji su sa nama od samog početka, kao i onima koji su nam od ovog broja ukazali poverenje. Jednostavno, nema nazad. Ne zaustavljamo se kada je put pred nama otovoren. Nastavljamo sa pričom koja je potrebna svakom građevinskom sektoru, inženjeru, investitoru, arhitekti…Priču koja je potrebna svima nama.

Čitamo se i dalje…
Dragana Rajkov
urednica izdanja

Dragana Rajkov potpis