Connect with us
Novosti

Kada Sava Centar otvara vrata ─Źuvene Plave dvorane?

Obra─çaju─çi se okupljenima Kristina Milin─Źi─ç, generalna direktorka Sava Centra, istakla je da je kompanija Delta Holding investirala vi┼íe od 120 miliona evra u rekonstrukciju Sava Centra dodav┼íi da otvaranje Plave dvorane ozna─Źava zavr┼íetak celokupnog projekta obnove najve─çeg kongresnog, kulturnog i poslovnog centra u Jugoisto─Źnoj Evropi.

U─Źesnici konferencije za ┼ítampu na kojoj je najavljeno otvaranje Plave dvorane

U─Źesnici konferencije za ┼ítampu na kojoj je najavljeno otvaranje Plave dvorane

ÔÇ×Beograd i Srbija ponovo dobijaju mesto za najzna─Źajnije kulturne doga─Ĺaje: koncerte, filmske projekcije, predstave i mjuzikle, kao i mogu─çnost da ugostimo najve─çe svetske kongrese i poslovne doga─Ĺaje, koji broje vi┼íe hiljada u─ŹesnikaÔÇŁ, rekla je Kristina Milin─Źi─ç, generalna direktorka Sava Centra.

Obnovljena Plava dvorana je ve─çeg kapaciteta, sada ima ukupno 4.050 sede─çih mesta, opremljena je tehnikom poslednje generacije, sa unapre─Ĺenom akustikom i najve─çim bioskopskim 3D platnom u regionu. Novina su VIP lo┼że sa 110 mesta, kao i dodatni redovi u parteru, koji su doprineli pove─çanju kapaciteta gledali┼íta.

Sava Centar od 3. septembra otvara vrata ─Źuvene Plave dvorane saop┼íteno je danas na konferenciji za medije.

Jedan od prvih doga─Ĺaja bi─çe dugo o─Źekivani koncert muzi─Źke umetnice Ane ─Éuri─ç Konstrakte. Na pitanje novinara kada ─çe koncert, Konstrakta je odgovorila: ÔÇ×Evo sa ‘─çe, 19. septembra. Kasnim samo dve godine sa beogradskim koncertom, ali ─Źekala sam da se otvori Sava CentarÔÇť.

O zna─Źaju Plave dvorane za kulturnu ponudu Beograda govorila je gradska sekretarka za kulturu Grada Beograda Nata┼ía Mihailovi─ç Vaci─ç: ÔÇ×Plava dvorana je mesto gde se slavila kultura. Brojne kulturne manifestacije ─Źiji se nastanak i razvoj vezuje za Sava Centar, vra─çaju se sa svojim programima. To su FEST, Bemus, Bitef i druge manifestacijeÔÇť, istakla je Nata┼ía Mihailovi─ç Vaci─ç, gradska sekretarka za kulturu.

Marija Labović, direktorka TOS i Nataša Mihailović Vacić, gradska sekretarka za kulturu

Marija Labović, direktorka TOS i Nataša Mihailović Vacić, gradska sekretarka za kulturu

Obnovljeni Sava Centar uveliko doprinosi unapre─Ĺenju Beograda kao kongresne destinacije naglasila je Marija Labovi─ç, direktorka Turisti─Źke organizacije Srbije i dodala: ÔÇ×─îinjenica da imamo najve─çu dvoranu u ovom delu Evrope, visoko nas pozicionira na svetskoj i na evropskoj mapi kongresne industrije. To ─çe doprineti kako ekonomskom razvoju zemlje, tako i ja─Źanju reputacije na┼íe destinacije.ÔÇť

Na kraju, generalna direktorka Sava Centra Kristina Milin─Źi─ç pozvala je sve da zajedno u┼żivaju u doga─Ĺajima koji nas o─Źekuju u narednom periodu: koncert Kraljevske Filharmonije iz Londona, koncert Jasmin Levi u pratnji Simfonijskog orkestra RTS-a, nastup fado dive Marize, premijera filma ÔÇ×MegdanÔÇť, svetske turneje stranih produkcija: muzi─Źko-plesni ┼íou Stomp i mjuzikl ÔÇ×Mali PrincÔÇť, kao i koncerti brojnih doma─çih muzi─Źkih zvezda.

Kalendar do sada potvr─Ĺenih doga─Ĺaja dostupan je na sajtu: www.savacentar.rs