Connect with us
Arhitektura

Tribina „U kakvom gradu ┼żelimo da ┼żivimo?“

Dru┼ítvo arhitekata Novog Sada (DANS) i beogradski kolektiv Ministarstvo prostora razgovara─çe o urbanisti─Źkoj budu─çnosti i GUP-ovima Novog Sada i Beograda, na javnoj tribini u ─Źetvrtak 7. novembra 2021. u 19 ─Źasova u Kreativnom centru Prostor (Beogradska 11, Petrovaradin).

Novi Sad i Beograd ove godine ─Źekaju generalni urbanisti─Źki plan koji ─çe zacrtati njihov dalji razvoj i odrediti kakvi ─çe oni gradovi biti u budu─çnosti, a javnost ne zna mnogo o tome ko urbanisti─Źke planove pravi i kakvi ─çe oni biti.

Ipak, klju─Źno pitanje je u kakvom gradu ┼żelimo da ┼żivimo za 10, 20 ili 50 godina. Razgovara─çe se i o tome ┼íta ove dve organizacije rade da bi ovo pitanje vratile u fokus javnosti i na koji na─Źin put do boljeg grada za sve vodi preko lokalnih borbi.

Ovoj problematici je upravo posve─çen poslednji broj ─Źasopisa DaNS, ─Źiji je temat naslovljen ÔÇťU i┼í─Źekivanju novog GUP-a Novog SadaÔÇŁ. Ukoliko ve─ç niste, nabavite svoj primerak preko Dru┼ítva arhitekata Novog Sada, a ─Źasopis mo┼żete ─Źitati i ovde.

U razgovoru u─Źestvuju:
Slobodan Jovi─ç (DANS), Aleksandar Bede (DANS), Iva ─îuki─ç (Ministarstvo prostora), Jovana Timotijevi─ç (Ministarstvo prostora), Marko Aksentijevi─ç (Ministarstvo prostora).

Društvo arhitekata Novog Sada

Svetozara Mileti─ça 20, 21000 Novi Sad
T +381 21 423485
dans@dans.org.rs
www.dans.org.rs