Connect with us
Arhitektura

Tribina „U kakvom gradu želimo da živimo?“

Tribina "U kakvom gradu želimo da živimo?"

Društvo arhitekata Novog Sada (DANS) i beogradski kolektiv Ministarstvo prostora razgovaraće o urbanističkoj budućnosti i GUP-ovima Novog Sada i Beograda, na javnoj tribini u četvrtak 7. novembra 2021. u 19 časova u Kreativnom centru Prostor (Beogradska 11, Petrovaradin).

Novi Sad i Beograd ove godine čekaju generalni urbanistički plan koji će zacrtati njihov dalji razvoj i odrediti kakvi će oni gradovi biti u budućnosti, a javnost ne zna mnogo o tome ko urbanističke planove pravi i kakvi će oni biti.

Ipak, ključno pitanje je u kakvom gradu želimo da živimo za 10, 20 ili 50 godina. Razgovaraće se i o tome šta ove dve organizacije rade da bi ovo pitanje vratile u fokus javnosti i na koji način put do boljeg grada za sve vodi preko lokalnih borbi.

Ovoj problematici je upravo posvećen poslednji broj časopisa DaNS, čiji je temat naslovljen “U iščekivanju novog GUP-a Novog Sada”. Ukoliko već niste, nabavite svoj primerak preko Društva arhitekata Novog Sada, a časopis možete čitati i ovde.

U razgovoru učestvuju:
Slobodan Jović (DANS), Aleksandar Bede (DANS), Iva Čukić (Ministarstvo prostora), Jovana Timotijević (Ministarstvo prostora), Marko Aksentijević (Ministarstvo prostora).

Društvo arhitekata Novog Sada

Svetozara Miletića 20, 21000 Novi Sad
T +381 21 423485
dans@dans.org.rs
www.dans.org.rs