Connect with us
Arhitektura

Projektovanje novog enterijera – prostor za u┼żivanje

Kombinacija razli─Źitih, a dobro uklopljenih stilova

Autori: A4 STUDIO
Lokacija: Shopping center – Aviv park, Zrenjanin
Površina: 340m2
Godina: 2018.
Fotografije: Relja Ivani─ç

Sme┼íten u novom shopping centru u Zrenjaninu, „Kova─Ź“ restoran postao je novo mesto okupljanja i u┼żivanja za ┼íirok spektar posetioca. Na┼í zadatak bio je projektovanje novog enterijera i pru┼żanje druga─Źijeg, novog, vizuelnog identiteta dobro poznatom gradskom mestu, a koje bi odgovorilo ponudi internacionalnog menija.

U skladu sa tim, osnovni motiv dizajna prostora bio je da se stvori ┼íto vi┼íe razli─Źitih ambijentalnih setova kao pandan velikom broju razli─Źitih kuhinja. Upravo takav pristup ure─Ĺenju enterijera omogu─çio je stvaranje dinami─Źnog i ugodnog prostora.

Enterijer, restoran "Kova─Ź" u Zrenjaninu / projekat A4 studio / foto Relja Ivani─ç

Restoran „Kova─Ź“ u Zrenjaninu / projekat A4 studio / foto Relja Ivani─ç

Izgled prostora u eklekti─Źnom dizajnu

Da bi se odgovorilo na zahteve ovakvog mesta, sam prostor od 340 kvadrata organizovan je u dva nivoa: prizemlje i galerija od kojih svaki ima autonoman bar.

Prostor prizemlja organizovan je kao prostor za vi┼íe tipova sedenja sa razli─Źitim atmosferama koje zajedno sa galerijom predvi─Ĺenom za intimniji boravak ─Źine jednu funkcionalno harmoni─Źan ambijent.

U samom projektu koristili smo elemente industrijskom dizajna, tople drvene tonove i teksture, zelenilo i svetlosne instalacije sa ciljem stvaranja eklekti─Źnog prostora, odnosno prostora koji odgovara kako organizovanju velikih zabava tako i intimnijim okupljanjima.

Enterijer, restoran "Kova─Ź" u Zrenjaninu / projekat A4 studio / foto Relja Ivani─ç

Restoran „Kova─Ź“ u Zrenjaninu / projekat A4 studio / foto Relja Ivani─ç

Dizajn je, stoga, savremeni eklekti─Źno- industrijski. Drveni prirodni tonovi i teksture postavljeni su kao kontrast sjajnim detaljima, dok je retro rasveta kori┼í─çena sa ciljem da stvori topliju atmosferu u samom objektu.

Dobro razre┼íena funkcija restorana, sa pa┼żljivo dizajniranim detaljima i inovativnim primenama novih materijala, zapravo je princip dizajna tima koji ─Źini A4 STUDIO.

I ovaj put uspeli smo da odgovorimo na specifi─Źne zahteve, a opet budemo prepoznatljivi u dizajnu i adekvatnom osmi┼íljavanju samog objekta i njegove namene.

A4 studio logo

A4 Studio
Njegoševa 8/3, 11000 Beograd
T. +381 11 1364 0262
M. +381 63 830 8088
info@a4studio.rs
www.a4studio.rs