Connect with us

Arhitektura

Projektovanje novog enterijera – prostor za uživanje

Objavljeno

:

Enterijer, restoran "Kovač" u Zrenjaninu / projekat A4 studio / foto Relja Ivanić

Kombinacija različitih, a dobro uklopljenih stilova

Autori: A4 STUDIO
Lokacija: Shopping center – Aviv park, Zrenjanin
Površina: 340m2
Godina: 2018.
Fotografije: Relja Ivanić

Smešten u novom shopping centru u Zrenjaninu, „Kovač“ restoran postao je novo mesto okupljanja i uživanja za širok spektar posetioca. Naš zadatak bio je projektovanje novog enterijera i pružanje drugačijeg, novog, vizuelnog identiteta dobro poznatom gradskom mestu, a koje bi odgovorilo ponudi internacionalnog menija.

U skladu sa tim, osnovni motiv dizajna prostora bio je da se stvori što više različitih ambijentalnih setova kao pandan velikom broju različitih kuhinja. Upravo takav pristup uređenju enterijera omogućio je stvaranje dinamičnog i ugodnog prostora.

Enterijer, restoran "Kovač" u Zrenjaninu / projekat A4 studio / foto Relja Ivanić

Restoran „Kovač“ u Zrenjaninu / projekat A4 studio / foto Relja Ivanić

Izgled prostora u eklektičnom dizajnu

Da bi se odgovorilo na zahteve ovakvog mesta, sam prostor od 340 kvadrata organizovan je u dva nivoa: prizemlje i galerija od kojih svaki ima autonoman bar.

Prostor prizemlja organizovan je kao prostor za više tipova sedenja sa različitim atmosferama koje zajedno sa galerijom predviđenom za intimniji boravak čine jednu funkcionalno harmoničan ambijent.

U samom projektu koristili smo elemente industrijskom dizajna, tople drvene tonove i teksture, zelenilo i svetlosne instalacije sa ciljem stvaranja eklektičnog prostora, odnosno prostora koji odgovara kako organizovanju velikih zabava tako i intimnijim okupljanjima.

Enterijer, restoran "Kovač" u Zrenjaninu / projekat A4 studio / foto Relja Ivanić

Restoran „Kovač“ u Zrenjaninu / projekat A4 studio / foto Relja Ivanić

Dizajn je, stoga, savremeni eklektično- industrijski. Drveni prirodni tonovi i teksture postavljeni su kao kontrast sjajnim detaljima, dok je retro rasveta korišćena sa ciljem da stvori topliju atmosferu u samom objektu.

Dobro razrešena funkcija restorana, sa pažljivo dizajniranim detaljima i inovativnim primenama novih materijala, zapravo je princip dizajna tima koji čini A4 STUDIO.

I ovaj put uspeli smo da odgovorimo na specifične zahteve, a opet budemo prepoznatljivi u dizajnu i adekvatnom osmišljavanju samog objekta i njegove namene.

Advertisement
Advertisement

Izdvajamo

Popularno