Connect with us
Arhitektura

ION SOLUTIONS- Aerodrom Nikola Tesla

Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu je najve─çi aerodrom u Srbiji i predstavlja va┼żno ─Źvori┼íte saobra─çajne mre┼że u Beogradu.┬á Sa aerodroma u redovnom avio-saobra─çaju putnike prevoze 22 avio-kompanije ka 91 destinaciji u 38 dr┼żava na 4 kontinenta.

Aerodrom Nikola Tesla
Foto: beg.aero

U sklopu njegove rekonstrukcije u─Źestvovala je kompanija ION Solutions koja je vode─çi integrator opreme proizvo─Ĺa─Źa Schneider Electic za podru─Źje Srbije. Osnovni zadatak kompanije bio je integracija centralnog sistema za nadzor i upravljanje (BMS) radi obezbe─Ĺivanja integrisanog upravljanja objektom koje povezuje sve postoje─çe i budu─çe sisteme u jedinstveni sistem i omogu─çava upravljanje i kontrolu kompletne zgrade preko jedinstvene platforme. Ovim je obuhva─çeno menjanje opreme u polju za sve klima komore, ─Źilere i fan coil ure─Ĺaje kako bi se postigao ┼żeljeni komfor za posetioce i zaposlene na aerodromu i kako bi se ostvarila u┼íteda u potro┼ínji energije i pove─çanje efikasnosti celokupnog sistema.

Eko aerodrom, aerodrom Nikola Tesla, Srbija

Na aerodromu se nalaze klima komore koje su raspore─Ĺene u 4 ma┼íinske sale i koje u─Źestvuju u dopremanju vazduha za javne prostore, koridore, sortirnice i vip salon. Pored toga postoje i tri podstanice koje sadr┼że ─Źilere koji slu┼że za pripremu hladne vode za sve sisteme, ─Źiler u podstanici VIP-a, dva bojlera od 5000l za sanitarnu toplu vodu i cirkulacione pumpe koje slu┼że za distribuciju tople i hladne vode po sistemima. U zgradi se nalazi preko 100 fan coil jedinica raspore─Ĺenih u 17 zona sa kojima se upravlja pomocu SER8300 kontrolera. U sklopu upravljanja se vr┼íi kontrola i nadzor za 28 roof top jedinica koje slu┼że za grejanje/hladjenje po gate-ovima i lokalnih odsisnih ventilatora koji izvla─Źe vazduh iz gateova, toaleta i pu┼ía─Źkih zona.

ION Solutions doo

Heroja Pinkija 3
Novi Sad, Srbija
Telefon: +381214754424
E-mail: info@ionsolutions.net
W: www.ionsolutions.net
www.pametnakuca.rs
www.magiesta.com