Connect with us
Novosti

Baumit predstavlja najlepše fasade Evrope za 2022. godinu

Istaknute arhitekte i izvo─Ĺa─Źke firme iz cele Evrope, u┼żivo su navijale za svoje projekte na sve─Źanoj ceremoniji dodele nagrada za najlep┼íe fasade Evrope. 19. Maja, internacionalni stru─Źni ┼żiri je u Valensiji odabrao pobednike Baumit LifeChallenge takmi─Źenja za 2022. godinu.

┼Żiri je ceremoniju u─Źinio uzbudljivom do samog kraja ÔÇô nakon dodeljenih 6 nagrada u pojedina─Źnim kategorijama, glavnu nagradu je poneo objekat „Galerija Cukrarna“ iz Slovenije. Galerija Cukrarna nagra─Ĺena je epitetom najlep┼íe Baumit fasade od ─Źak 300 prijavljenih projekata.

Valensija, Maj 2022

U ─Źetvrtak, 19. maja 2022. godine, do┼íao je i taj trenutak ÔÇô Baumit Life Challenge dodela nagrada je odr┼żana po peti put. Valensija, prestonica dizajna 2022., postala je mesto za najlep┼íe fasade iz cele Evrope. Pored dizajna, izgleda i kvaliteta izvo─Ĺenja, prilikom evaluacije projekata uzeti su u obzir i drugi kriterijumi kao ┼íto su dru┼ítveni aspekti, odr┼żivost i upotreba gra─Ĺevinskih materijala koji ┼ítede resurse.

Baumit Life Challenge 2022

foto: Baumit Life Challenge 2022

Od preko 300 prijavljenih projekata, publici na doga─Ĺaju je predstavljeno ukupno 36 najboljih projekata ÔÇô po 6 finalista iz 6 kategorija. Veoma smo ponosni na ─Źinjenicu da se me─Ĺu njima na┼íao i projekat iz Srbije ÔÇô porodi─Źna ku─ça i73, koji potpisuje KontraStudio, projektni biro iz Ni┼ía.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @gradjevinski_casopisi

Pobedni─Źki projekat „Galerija Cukrarna“ je odli─Źan primer kako je stara nekori┼íc╠üena industrijska zgrada promi┼íljenim planiranjem i renoviranjem dobila novi ┼żivot i potpuno novu namenu.

Nakon detaljnog razmatranja, 13 ─Źlanova me─Ĺunarodnog stru─Źnog ┼żirija odlu─Źilo je ko su pobednici ┼íest kategorija: Porodi─Źna kuc╠üa, Stambena zgrada, Termalna obnova, Istorijska obnova, Nestambeni objekat i Zadivljeni teksturom.┬á

Pored Slovenije, jo┼í ─Źetiri zemlje imale su razlog za slavlje. Austrija je osvojila nagrade u kategorijama Istorijska obnova sa projektom „Friedensburg Schlaining“ i Zadivljeni teksturom sa projektom „Live in the Green_Joseph Lister Street“. Nema─Źka se radovala pobedi u kategorijama Termalna obnova i Nestambeni objekat. Stru─Źni ┼żiri je prvi put nagradio projekat iz Irske, u kategoriji Porodi─Źna ku─ça. Zemlja domac╠üin, ┼ápanija, uspela je da pobedi u kategoriji Stambena zgrada sa projektom iz Madrida.

ÔÇ×Ono ┼íto danas va┼żi za presti┼żno me─Ĺunarodno takmi─Źenje po─Źelo je 2014. godine pozivom svim evropskim zemljama Baumit-a da javnosti poka┼żu svoje najlep┼íe fasade. Sada svake druge godine vidimo na dodeli Life Challenge nagrade ┼íta posti┼że savr┼íena simbioza ma┼íte i ume─ça, i kako se od kombinacije inovativnih materijala, struktura, oblika i boja stvaraju fascinantne fasade.ÔÇť, sa zadovoljstvom je rekao Robert ┼ámid, vlasnik kompanije Baumit i inicijator Life Chalenge takmi─Źenja.

Baumit Life Challenge 2022 Valencia

foto: Baumit Life Challenge 2022

Evropska fasada godine 2022: Pobedni─Źki projekti

Glavni pobednik:
Galerija Cukrarna
Slovenija

Pobednici šest kategorija:

Porodi─Źna ku─ça
Ku─ça Connemarra II
Irska

Stambena zgrada
LaScalA
Španija

Nestambeni objekat
Bavarian College Augsburg
Nema─Źka

Istorijska obnova
Friedensburg Schlaining
Austrija

Termalna obnova
Volkach Comprehensive School
Nema─Źka

Zadivljeni teksturom
Live in the Green_Joseph Lister Street
Austrija

Šest pobednika u kategorijama i jedna glavna nagrada

U takmi─Źenju za titulu najlep┼íe Baumit fasade Evrope za 2022. godinu, arhitekte i izvo─Ĺa─Źke firme su se takmi─Źile u ┼íest razli─Źitih kategorija. Bilo da se radilo o porodi─Źnim ku─çama, nestambenim objektima, stambenim zgradama, istorijskim ili termalnim obnovama ili o posebnoj kategoriji Zadivljeni strukturom, internacionalne arhitekte i izvo─Ĺa─Źke firme su pokazale vrhunsko ume─çe.

foto: Baumit Srbija tim u Valensiji

O Baumitu

Baumit International osnovan je 1988. godine i jedan je od vodec╠üih evropskih proizvo─Ĺa─Źa gra─Ĺevinskog materijala. Baumit je tr┼żi┼íni lider u proizvodnji fasadnih termoizolacionih sistema (ETICS) i zavr┼ínih premaza za fasade u Centralnoj Evropi.

www.baumit.com
BAUMIT d.o.o.
Smederevski put 25k
11130 Beograd, Srbija
T: +381 11 347 50 79
F: +381 11 347 47 95
office@baumit.rs
www.baumit.rs