Connect with us
Novosti

REHAU jedan od 50 lidera u oblasti odr┼żivosti i o─Źuvanja klime u svetu

OSTVARENJE PUNOG POTENCIJALA ZAOKRU┼ŻENOG LANCA VREDNOSTI PROIZVODA, OD DIZAJNA PROIZVODA DO RECIKLIRANJA, NIJE SAMO NEREALAN SAN KOMPANIJE REHAU, VE─ć REALNOST.

Kompanija je decenijama razvijala odr┼żive pristupe kroz ceo lanac vrednosti i sprovodila ih u praksi. Ovi napori su prepoznati i REHAU kompanija je uklju─Źena u seriju ÔÇ×50 Sustainability & Climate Leaders (50 lidera u oblasti odr┼żivosti i za┼ítite klime)ÔÇť, koja predstavlja zajedni─Źku inicijativu agencije za medijsku produkciju TBD Media Group i Ujedinjenih nacija.

logo 50 sustainability and climate leaders

Prirodni resursi planete Zemlje su ograni─Źeni, ┼íto zna─Źi da je od presudne va┼żnosti da ih kompanije koriste na odgovoran i odr┼żiv na─Źin. Cilj kampanje ÔÇ×50 lidera u oblasti odr┼żivosti i za┼ítite klimeÔÇť jeste da privu─Źe pa┼żnju, podigne svest o ovom problemu i pru┼żi kompanijama platformu na kojoj mogu da predstave svoje projekte odr┼żivosti i posve─çenost pred me─Ĺunarodnom publikom.

William Christensen, izvršni direktor REHAU Grupe

William Christensen, izvršni direktor REHAU Grupe

ÔÇ×Kao porodi─Źna kompanija, REHAU ima dugoro─Źan pristup u pogledu svoje odgovornosti prema budu─çim generacijamaÔÇť, obja┼ínjava William Christensen, izvr┼íni direktor REHAU Grupe.

ÔÇ×Biti jedan od ’50 lidera u oblasti odr┼żivosti i za┼ítite klime stvarni je podsticaj za na┼íih 20.000 zaposlenih da i dalje ula┼żu napore u bolju odr┼żivost i za┼ítitu ┼żivotne sredine. Ukratko, ┼żelimo da predvodimo put kad je re─Ź o cirkularnoj ekonomiji.ÔÇť

dr Veit Wagner, ─Źlan nadzornog odbora REHAU Grupe

dr Veit Wagner, ─Źlan nadzornog odbora REHAU Grupe

Do 2025. godine, REHAU planira da pove─ça svoju stopu recikliranja u celoj Grupi na preko 15%, uz istovremeno smanjenje emisije CO2 za najmanje 30%.

ÔÇ×Verujemo u odr┼żivost kao filozofiju koja se odra┼żava u tri osnovne vrednosti: poverenje, pouzdanost i inovacije. ┼Żelimo da razvijamo napredne tehnologije kojima se pobolj┼íava ┼żivotÔÇť, nagla┼íava dr Veit Wagner, ─Źlan nadzornog odbora REHAU Grupe.

Kori┼í─çenjem recikliranih materijala u proizvodnji umesto novih, emisija CO2 se smanjuje za do 88%. Pored proizvodnje sistemskih re┼íenja za proizvodnju trajnih polimera koja doprinosi ┼ítednji resursa, kompanija REHAU je usmerena na visokokvalitetnu obradu i ponovno kori┼í─çenje postpotro┼ía─Źkih i postindustrijskih otpadnih materijala. Kompanija REHAU ve─ç razvija i proizvodi visokokvalitetne proizvode od recikliranih materijala u okviru svih svojih aktivnosti u industriji name┼ítaja, gra─Ĺevinarstvu i automobilskoj industriji.

Potpisivanjem sporazuma ÔÇťUN Global CompactÔÇŁ u maju 2020. godine, REHAU Grupa je jasno pokazala svoju posve─çenost odgovornom korporativnom upravljanju i odr┼żivosti.

ÔÇ×Mi neprekidno i sa svim na┼íim odeljenjima radimo na procenjivanju svoje strategije odr┼żivostiÔÇť, potvr─Ĺuje Christensen. ÔÇ×I nastavljamo da je razvijamo.ÔÇť

www.rehau.com

REHAU d.o.o.
Stra┼żilovska 7, 11272 Dobanovci
T. +381 11 3770 301
F. +381 11 3770 319
E. beograd@rehau.com
W. www.rehau.rs
W. www.rehau.com