Connect with us
Novosti

REHAU jedan od 50 lidera u oblasti održivosti i očuvanja klime u svetu

REHAU sa GENEO prozorima ojačanim staklenim vlaknima

OSTVARENJE PUNOG POTENCIJALA ZAOKRUŽENOG LANCA VREDNOSTI PROIZVODA, OD DIZAJNA PROIZVODA DO RECIKLIRANJA, NIJE SAMO NEREALAN SAN KOMPANIJE REHAU, VEĆ REALNOST.

Kompanija je decenijama razvijala održive pristupe kroz ceo lanac vrednosti i sprovodila ih u praksi. Ovi napori su prepoznati i REHAU kompanija je uključena u seriju „50 Sustainability & Climate Leaders (50 lidera u oblasti održivosti i zaštite klime)“, koja predstavlja zajedničku inicijativu agencije za medijsku produkciju TBD Media Group i Ujedinjenih nacija.

logo 50 sustainability and climate leaders

Prirodni resursi planete Zemlje su ograničeni, što znači da je od presudne važnosti da ih kompanije koriste na odgovoran i održiv način. Cilj kampanje „50 lidera u oblasti održivosti i zaštite klime“ jeste da privuče pažnju, podigne svest o ovom problemu i pruži kompanijama platformu na kojoj mogu da predstave svoje projekte održivosti i posvećenost pred međunarodnom publikom.

William Christensen, izvršni direktor REHAU Grupe

William Christensen, izvršni direktor REHAU Grupe

„Kao porodična kompanija, REHAU ima dugoročan pristup u pogledu svoje odgovornosti prema budućim generacijama“, objašnjava William Christensen, izvršni direktor REHAU Grupe.

„Biti jedan od ’50 lidera u oblasti održivosti i zaštite klime stvarni je podsticaj za naših 20.000 zaposlenih da i dalje ulažu napore u bolju održivost i zaštitu životne sredine. Ukratko, želimo da predvodimo put kad je reč o cirkularnoj ekonomiji.“

dr Veit Wagner, član nadzornog odbora REHAU Grupe

dr Veit Wagner, član nadzornog odbora REHAU Grupe

Do 2025. godine, REHAU planira da poveća svoju stopu recikliranja u celoj Grupi na preko 15%, uz istovremeno smanjenje emisije CO2 za najmanje 30%.

„Verujemo u održivost kao filozofiju koja se odražava u tri osnovne vrednosti: poverenje, pouzdanost i inovacije. Želimo da razvijamo napredne tehnologije kojima se poboljšava život“, naglašava dr Veit Wagner, član nadzornog odbora REHAU Grupe.

Korišćenjem recikliranih materijala u proizvodnji umesto novih, emisija CO2 se smanjuje za do 88%. Pored proizvodnje sistemskih rešenja za proizvodnju trajnih polimera koja doprinosi štednji resursa, kompanija REHAU je usmerena na visokokvalitetnu obradu i ponovno korišćenje postpotrošačkih i postindustrijskih otpadnih materijala. Kompanija REHAU već razvija i proizvodi visokokvalitetne proizvode od recikliranih materijala u okviru svih svojih aktivnosti u industriji nameštaja, građevinarstvu i automobilskoj industriji.

Potpisivanjem sporazuma “UN Global Compact” u maju 2020. godine, REHAU Grupa je jasno pokazala svoju posvećenost odgovornom korporativnom upravljanju i održivosti.

„Mi neprekidno i sa svim našim odeljenjima radimo na procenjivanju svoje strategije održivosti“, potvrđuje Christensen. „I nastavljamo da je razvijamo.“

www.rehau.com

REHAU d.o.o.
Stražilovska 7, 11272 Dobanovci
T. +381 11 3770 301
F. +381 11 3770 319
E. beograd@rehau.com
W. www.rehau.rs
W. www.rehau.com