Connect with us
Enterijer

ARTEMIDE – Lider italijanskog dizajna rasvete

Objavljeno

:

Artemide showroom u Bulevaru Vudroa Vilsona 8 u Beogradu

Brend Artemide, lider u dizajnu rasvete, nastao je 1960. godine u Italiji i osnovan je od strane Ernesta Gismondija i Sergio Mazze koji su zajedno kreirali i prvu Artemide svetiljku pod nazivom Alfa.

Najkvalitetnija svetlosna rešenja za prostore

U prvim dekadama Artemide sarađuje sa velikim italijanskim imenima dizajna koje rezultiraju svetiljkama koje su danas deo kolekcije remek-dela – Vicom Magistrettijem i Eclisse, Michele De Lucchijem i Giancarlo Fassinom sa jednom od ikoničnih stonih svetiljki svih vremena – Tolomeom, Ettoreom Sottsassom – Pausania i Callimaco, a vremenom proširuje saradnju sa inostranim dizajnerima i arhitektama poput Richarda Sappera, Santiaga Calatrave, Zahe Hadid, Davida Chipperfielda, Jean Nouvela.

Uvek vođena vrednostima ljudskog i odgovornog svetla, Artemide decenijama u svojim laboratorijama razvija prototipe i revolucionarne testove koje se odnose na inovacije u sferi rasvete, ali danas uključuju i inovacije u drugim industrijama primenom tehnologija sledećih generacija.

Tim od okvirno 60 naučnika koji radi svakodnevno na inovacijama u kvalitetu i produžetku životnog veka svetiljki doprineo je i Artemide patentima poput primene halogenih sijalica po prvi put u industriji rasvete, kao i optičkih kablova, akustičnih panela, svetlosnih sistema, fleksibilnih i interaktivnih svetiljki.

Artemide_Gople Pierpaolo Ferrari

Artemide_Gople Pierpaolo Ferrari / foto: Artemide

O značaju u svetu dizajna koji Artemide predstavlja govore i muzejske izložbe od Triennala u Milanu među kojima se u stalnoj postavci nalaze modeli kolekcije remek-dela, a u drugim prostorima Triennala i Gople kolekcija, dok poslednji Artemide modeli uvek osvetljavaju centralne izložbe i spoljni postor Bienala u Veneciji, do muzeja savremene umetnosti poput Centra Georges Pompidou u Parizu, MoMA i Metropoliten muzeja u Njujorku, Victoria i Albert muzeja u Londonu i mnogih drugih.

Artemide grupu danas predvode Carlotta de Bevilacqua i Carolina Gismondi de Bevilacqua koje su orijentisane na dugoročne saradnje, sociokulturna istraživanja i podršku projekata vodećih arhitektonskih studija – Bjarke Ingels Group (BIG), Herzog & de Meuron, Foster + Partners i drugih, sa kojima zajedno rade na konceptima i realizacijama održivijeg života za čitav svet.

Među nagradama IF Product Design-a, Red Dot Design-a, Wallpaper Design-a, posebno mesto zauzimaju prestižne Compasso d’Oro nagrade, među poslednjima iz 2019. godine za svetiljku Discovery, kao i za životno delo Ernesta Gismondija.

Discovery svetiljka

Discovery / foto: Artemide

U Beogradu imate priliku da posetite prvo Artemide Monobrand predstavništvo u regionu u kome možete videti asortiman od retro modela, preko dekorativnih kolekcija do arhitektonske rasvete, šinskih sistema i akustičnih svetiljki. Artemide showroom u Bulevaru Vudroa Vilsona 8 u Beogradu na vodi projektovan je kako sa ciljem da doprinese dizajnerskom i kulturnom identitetu Beograda, tako i da ugosti arhitekte, dizajnere i ljubitelje Artemide brenda radi edukativnih skupova, i najkvalitetnijih mogućih svetlosnih rešenja za prostore u kojima boravimo.

Artemide logo

Artemide Showroom
Bulevar Vudroa Vilsona 8, lokal 16, Beograd na vodi
+381 11 6900308
artemide@timeless.rs
www.artemide.com

Advertisement reklama na grenef portalu

Izdvojeno

Sa portala

Energetska efikasnost objekata Energetska efikasnost objekata
Energetska efikasnost4 sedmice ranije

Energetska efikasnost objekata u kriznom vremenu

Radeći u polju energetske efikasnosti objekata poslednjih 10-ak godina, na mnogobrojnim projektima različitih nivoa energetske efikasnosti i održivosti u najširem...

Ytong zelena gradnja Ytong zelena gradnja
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Zelena gradnja i najvažnije odlike

“Zelenim” se nazivaju oni objekti koji su građeni po principima održive gradnje. Najvažnije odlike „zelene gradnje“ su: manja potrošnja energije...

Antenall tim za projektnu podršku na projektima Antenall tim za projektnu podršku na projektima
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Kako naći najbolju podršku za vaš projekat?

Velika tražnja dovela je i do hiper ponude gde nije lako razaznati kome se obratiti od inženjera, arhitekata, projektnih biroa...

Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Najbolji način za smanjenje troškova i emisija štetnih gasova

S obzirom na to da se kompanije širom sveta suočavaju s ogromnim pritiskom kada je reč o troškovima energije i...

Divus Apartmani Divčibare Divus Apartmani Divčibare
Arhitektura2 meseca ranije

ENERGY NET predstavlja najnoviji projekat Divus apartmani Divčibare

Vođena svrhom da stvara bolju atmosferu po meri čoveka u skladu sa prirodom, kompanija ENERGY NET već više od 30...

Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču
Arhitektura3 meseca ranije

Vegetativni zidovi u arhitekturi

Vegetativni zidovi koji fasadni omotač pretvaraju iz statičnog u dinamičan odnos prema posmatraču, u gustim urbanim sredinama imaju veliki potencijal...

Sadržaj

Popularno