Connect with us
Budućnost

Pet-lusteri kao umetnički izraz

Ovi razrađeni lusteri mogu iz daljine izgledati kao da su napravljeni od kristala, ali kada ih pogledate iz blizine videćete da su stvarno napravljeni od recikliranih plastičnih boca. ČeÅ”ka umetnica Veronika Richterova stvara ove podupčene lepote kao deo PET luminarija, seriju radnih lampi i lustera napravljenih od živopisnog PET-a.

Foto: www.inhabitat.com

Prethodno prikazana na Inhabitat-u, Veronika Richterova je osvojila naÅ”a srca svojim kolekcijom PET-ART, sastavljenom od živih fauna i flore izrađenih od recikliranih plastičnih boca. Kolosal je primetio lusterski projekat umetnika i njegovu trenutnu izložbu u Edenu otkopanog u Sidneju Eden Gardens koji cĢe trajati do februara 2018. godine.

Foto: www.inhabitat.com

Njena kreativna svetlosna rasveta su komplikovana – Richterova seče i okrecĢe bočice u željenu teksturu, oblik i obrasce, ali takođe čuva dovoljno originalnog oblika bočice kako bi izazvao dijalog o reciklaži. Richterova je bila inspirisana načinom na koji plastične boce komuniciraju sa svetlom, a radi sa sijalicama i kablovima koji pružaju minimalnu toplotu za zaÅ”titu skulptura osjetljivih na toplotu.

Foto. www.inhabitat.com

Prevedeno sa stranice: www.inhabitat.com