Connect with us
Enterijer

Rasveta za enterijer o kojoj ste do sada samo maštali

Potreba za svetlom, oduvek je bila primarna potreba. U po─Źetku je bilo dovoljno samo da se raspoznajemo u mraku, da bi od tada, za kratko vreme shvatili da je svetlo ne┼íto bez ─Źega ne mo┼żemo zamisliti normalan ┼żivot. Danas je rasveta za enterijer napravila pravu revoluciju. Toliko je daleko oti┼íla da je to u rangu ma┼íte.

Rasveta za enterijer menja ┼żivot

Osnovna funkcija rasvete u enterijeru jeste da bude funkcionalna, odnosno da nam obezbedi dovoljno svetlosti za normalno funkcionisanje i obavljanje redovnih aktivnosti u stambenom ili radnom prostoru. Upravo zahvaljuju─çi ba┼í toj rasveti, ─Źesto se jedan isti prostor mo┼że transformisati iz ┼żivotnog u radni i obrnuto. Primera radi, dnevna rasveta u dnevnoj sobi, fokusirana na odre─Ĺene delove, radni sto npr., stvara potpuno jednu sliku u odnosu na ve─Źernje sate kada je rasveta prigu┼íena, a prostor prilago─Ĺen za opu┼ítanje i odmor. Ovo je samo dokaz koliko jedna lampa, sijalica, plafonjera ili vi┼íe njih zajedno mogu doprineti funkcionalnosti istog prostora za razli─Źite potrebe.

Dana┼ínja rasveta je spona izme─Ĺu svakodnevnih aktivnosti, dizajna enterijera i opu┼ítanja u istom, ┼íto je njen zna─Źaj podiglo na jo┼í vi┼íi nivo.

Rasveta za enterijer je promenila ┼żivot

Koliki zna─Źaj rasveta ima u svakodnevnom ┼żivotu i koliko je njeno unapre─Ĺenje promenilo ┼żivot govori moderni sistem rasvete. Ona ne samo da doprinosi lak┼íem i jednostavnijem obavljanju dnevnih obaveza, tu je da omogu─çi udobnost, komfor i lako─çu ┼żivljenja, ali i bezbednost i moderno ure─Ĺenje prostora.

Razli─Źiti modeli, oblici, dizajn, funkcionalnost moderne rasvete uticali su na to da ona ima zna─Źajnu ulogu u dizajniranju enterijera. Istina tome su doprinele i arhitekte, koji su prepoznali koliko raspored i igra svetlom mo┼że stvoriti druga─Źiji ambijent u enterijeru. A, ako tome dodamo i razli─Źite formate rasvete od klasi─Źnih lustera, preko stoje─çih i zidnih lampi, visilica, rasvete za slike, plafonjera, ugradne i nadgradne do dekorativne rasvete, jasno je za┼íto je rasveta za enterijer od velike va┼żnosti za njegov krajnji izgled.

Pametna rasveta za enterijer

Posebno veliki zna─Źaj u transformaciji enterijera, ali i li─Źnom do┼żivljaju istog jeste pojava tzv. smart rasvete. Ova rasveta omogu─çila je lako i jednostavno povezivanje i pode┼íavanje svih rasvetnih grla u enterijeru, tako da je za njihovo upravljanje dovoljan klik na dugme. Zahvaljuju─çi odgovaraju─çoj aplikaciji pode┼íavanje koli─Źine svetla, odnosno njegove boje i ja─Źine, kao i uklju─Źivanje i isklju─Źivanje, mogu─çe je u─Źiniti iz auta, sa posla ili neke druge udaljene lokacije.

Pametna rasveta za enterijer omogu─çava promenu boje svetlosti u jednoj istoj lampi, odnosno sijalici. Uglavnom se radi o LED lampama sa integrisanim pametnim sijalicama, mada, sada se na tr┼żi┼ítu ve─ç nalaze i zasebne smart LED sijalice. Pojava ovih sijalica omogu─çila je njihovo ubacivanje u obi─Źna grla i lampe, koje postaju smart lampe. Ovo je posebno va┼żno ukoliko ste vezani za neku lampu ili luster, koji ovom sijalicom ponovo postaju va┼żan i moderan detalj ku─çne rasvete.

Led sijalice su veoma va┼żne jer doprinose u┼ítedi elektri─Źne energije, ┼íto je vi┼íe nego bitno, naro─Źito posle poskupljenja iste. Pitate se za┼íto su LED sijalice energetski efikasnije? Zato ┼íto LED tehnologija odmah pretvara toplotu u svetlost, dok se obi─Źne sijalice prvo zagrevaju, a tek potom po─Źinju da emituju svetlost. U tom procesu, one potro┼íe ─Źak 80% vi┼íe energije nego LED sijalice.
Umesto zaklju─Źka, pozivamo vas da posetite sajt me─Ĺunarodnog brenda Rabalux, gde mo┼żete videti ┼íiroku ponudu moderne, tradicionalne, pametne rasvete za enterijer. Ukoliko vam se ne┼íto dopadne, kupovinu mo┼żete obaviti u nekom od partnerskih salona koji se nalaze ┼íirom na┼íe zemlje.

Pribli┼żavamo se kraju godine. Ne ─Źini li vam se da je vreme da zasijate u punom sjaju?