Connect with us
Promo

Dodir luksuza u eri Art Deco-a

Dizajn kupatila u stilu art deco je sve o glamuru, raskoši i sofisticiranosti.

Uprkos tome ┼íto je dizajnerski pokret star preko 100 godina, stil art deco je izdr┼żao test vremena i ostao je popularan izbor za dizajnere enterijera. Kada je u pitanju dizajniranje kupatila u stilu art deco, fokus treba da bude na stvaranju prostora koji se ose─ça kao glamurozno uto─Źi┼íte, sa elementima dizajna koji podse─çaju na pro┼ílu eru luksuza.

Jedna od klju─Źnih karakteristika dizajna kupatila u stilu art deco je upotreba smelih geometrijskih oblika. Ovo se mo┼że posti─çi upotrebom plo─Źica sa uzorkom, ogledalskih povr┼íina i ugaonih u─Źvr┼í─çenja. Potra┼żite plo─Źice sa smelim, geometrijskim uzorcima u bogatim bojama kao ┼íto su crna, zlatna i tamno zelena. Drugi na─Źin za uklju─Źivanje geometrijskih oblika je odabir ogledala kru┼żnog ili ugaonog oblika, rasvete i dodataka. Kada je u pitanju odabir palete boja za kupatilo u stilu art deco, odlu─Źite se za smele i luksuzne nijanse poput crne, zlatne, mornarske i smaragdno zelene. Da biste pomogli u balansiranju smelosti ovih boja, razmislite o dodavanju delova kao ┼íto su slavina u zlatnim tonovima, luksuzna samostoje─ça kada ili elegantna privesna lampa.

Enterijer kupatila u art deco stilu

foto: Lemit d.o.o.

Jo┼í jedna klju─Źna karakteristika kupatila u stilu art deco je upotreba luksuznih materijala kao ┼íto su mermer, mesing i hrom. Uklju─Źivanje ovih materijala kroz dodatke kao ┼íto su dozatori za sapun, dr┼ża─Źi za pe┼íkire i rasvetna tela mo┼że podi─çi celokupni dizajn va┼íeg kupatila. Mermer je posebno popularan u art deco kupatilima i mo┼że se koristiti za podove, radne plo─Źe i tu┼í kabine. Kona─Źno, dizajn u stilu art deco-a se odnosi na obra─çanje pa┼żnje na finije detalje. Potra┼żite na─Źine da ugradite male detalje, kao ┼íto je dodavanje elegantnog ukrasnog detalja oko ogledala ili kori┼í─çenje ┼íarenog mermernog umetka na va┼íem podu. Svaki aspekt kupatila treba da se spoji kako bi se stvorio kohezivan i rasko┼ían prostor.

Enterijer kupatila u art deco stilu

foto: Lemit d.o.o.

Stvaranje kupatila u stilu art deco-a podrazumeva do─Źaravanje glamura i rasko┼íi pro┼ílog doba u modernom okru┼żenju. Sa pravom me┼íavinom materijala, boja i pa┼żnje posve─çene detaljima, mo┼żete kreirati kupatilo koje je oli─Źenje sofisticiranosti i luksuza. Firma LEMIT je uvoznik premium brenda Park Avenue koji u svojoj ponudi nudi isklju─Źivo elemente enterijera u stilu art deco-a s po─Źetka 20. veka. Sve o brendu mo┼żete saznati u na┼íem salonu i na sajtu www.parkavenue.it/en/

Lemit logo

Lemit d.o.o.
Tošin bunar 270g, Novi Beograd
T. +381 11 7655 071
T. +381 11 7655 070
lemit.exclusive@lemit.co.rs
www.lemit.rs