Connect with us
Arhitektura

SHARE Srbija 2023: Upoznajte govornika Marca Jaya

Marc Jay, Osniva─Źki partner WE Architecture iz Danske, ─çe analizirati odnos izme─Ĺu unutra┼ínjosti i spolja┼ínjosti zgrada u okviru sesije ÔÇ×Dobar ┼żivot i radÔÇť na SHARE Srbija 2023.

Peta edicija Me─Ĺunarodnog arhitektonskog foruma SHARE Srbija 2023 ─çe se odr┼żati 16. novembra u hotelu Metropol Palace i obuhvata─çe tri sesije na temu ÔÇ×Projektovanje fasada“, ÔÇ×Arhitektura za komforniji ┼żivot“ i ÔÇ×Projekti velikih razmera“.

SHARE Srbija 2023

foto: ┬ę Marc Jay

Marc Jay je diplomirao na Kraljevskoj danskoj akademiji lepih umetnosti, ┼ákoli arhitekture 2005. godine. Nakon diplomiranja, radio je kao arhitekta za takmi─Źenja u firmi Carmen Pinos u Barseloni. Nakon iskustva u ┼ípanskoj prestonici, preselio se u Kopenhagen i radio za Bjarke Ingles Group (BIG). Marc Jay je osniva─Źki partner i vlasnik – zajedno sa Julie Schmidt-Nielsen – arhitektonskog biroa WE Architecture u Kopenhagenu. Dva partnera su osnovala ovu arhitektonsku kancelariju 2009. godine i kasnije pro┼íirila delatnost u Barseloni i Njujorku. Tim je izveo zna─Źajne radove, nagra─Ĺene brojnim pohvalama i nagradama. Postignu─ça ovog biroa su uklju─Źena u publikacije kao ┼íto su ÔÇ×Novi talas danske arhitektureÔÇť, ÔÇ×A+U Super DanskaÔÇť i druge. WE Architecture radi na razli─Źitim kontinentima i prelazi profesionalne granice kako bi se suo─Źili sa slo┼żenim uslovima sa najboljim razumevanjem i precizno┼í─çu. Marc Jay je odr┼żavao predavanja na Kraljevskoj danskoj akademiji, ┼ákoli lepih umetnosti i arhitekture i organizovao radionice na Univerzitetu u Alborgu, ┼ákoli arhitekture u Aarhusu i Univerzitetu Lund.

SHARE Srbija 2023

foto: ┬ę Marc Jay

Tokom SHARE Srbija 2023, Marc ─çe ekskluzivno predstaviti svoja tri nedavno zavr┼íena projekta, Vila Tipi, Dvori┼ína ku─ça i DBU, koriste─çi ih kao studije slu─Źaja za ponovnu upotrebljivost, povezanost izme─Ĺu dizajna unutra┼ínjosti i eksterijera kao neophodnost u arhitekturi za dobrobit i dizajn za demonta┼żu.

SHARE Srbija 2023

foto: ┬ę Marc Jay

SHARE Serbia Forum je vode─ça platforma za arhitekte i profesionalce u gra─Ĺevinskoj industriji koji ┼żele ostati korak ispred trenutnih trendova u industriji. Fokusiran na obrazovanje, inspiraciju i umre┼żavanje, forum privla─Źi preko 300 u─Źesnika iz svih delova Srbije, kao i uva┼żene goste iz vode─çih arhitektonskih firmi ┼íirom Evrope i ┼íire.

Osigurajte svoje mesto sada: https://share-architects.com/share-serbia-2023-forum/.

Kontaktirajte organizatore
share@share-architects.com

Share arhitects logo