Connect with us
Arhitektura

Aluminco – Produžetak prirodi!

U selu Vresthena, Lakonija, naselje u planinskom vencu Parnonas, 800 m. uzviÅ”enja, građevinske intervencije epohe 1960-1980 obično bez ikakvih značajnijih arhitektonskih karakteristika čine funkcionalni i morfoloÅ”ki kontinuitet starijih kamenih objekata. Međutim, savremene intervencije treba da budu konzistentne sa svojom integracijom u nove zahteve, upotrebe i forme naselja, bez mimetičkog sentimenta koji bi reprodukovao karakteristike koje ne daju na značaj toj određenoj lokaciji i njenim kvalitetima.

Rezultat

IskoristivÅ”i najbolje od ovih kvalitetnih karakteristika postojecĢeg objekta (kamena konstrukcija) i onih naselja (amfiteatrijski razvoj, gusta vegetacija itd.), formiran je čelični nastavak sa staklom, kako bi se smestile najekstrovertnije aktivnosti (ručavanje i odmor). Čelična konstrukcija jasno izdvaja moderno proÅ”irenje, zauzima distancu spolja, ali se stapa sa elementima iz 1980-ih (betonske grede i stubovi) u unutraÅ”njosti. Njegova reÅ”etka postepeno snižava visinu postojecĢeg objekta, omogucĢavajucĢi staklu potrebnu transparentnost prema naselju i okolnom pejzažu, formirajucĢi istovremeno terasu za gornji sprat.

Eksterijer moderne kuće

foto: Aluminco

Divlji Ŕarm koji prevazilazi granice maŔte

Dvadeset različitih tipova kombinuju robusne forme i agresivne proporcije profila u jedinstveno nekonvencionalan, a opet moderan sistem ograda. F50Ā® sistem ograda je zasnovan na izuzetno jednostavnom konceptu dizajna i konstrukcije: cevasti sistem od eloksiranog ili poliesterskog aluminijuma obloženog prahom, koji je detaljno povezan sa konektorima i podupiračima stvarajucĢi diskretan, prepoznatljiv i visok estetski rezultat. Njegovi metalni elementi se u harmoniji uklapaju u izuzetno elegantan, lep i inspirativan izgled.

Pergole – Tradicionalne ili moderne

Sistemi pergola, modernog i tradicionalnog dizajna, obezbeđuju apsolutnu regulaciju senčenja i zaÅ”titu od sunčevog zračenja dok nude jedinstvenu estetsku i energetsku nadogradnju. U savrÅ”enoj harmoniji sa prirodnim okruženjem, Aluminco pergole ne poznaju ograničenja i predstavljaju moderan dodatak svakom otvorenom prostoru. Odličan za privatne kucĢe, hotelske jedinice, restorane i kaficĢe za sva godiÅ”nja doba.

  • Arhitekte: Spyros Tzinieris | Architecture & Design
  • Aluminco proizvodi: Arhitektonski sistemi za vrata i prozore, ograde, pergole
  • Između ostalih proizvoda: F50Ā® – Sistem aluminijumskih ograda

Aluminco logo

ALUMINCO SRB d.o.o.
29. Novembra bb, 11460 Beograd – Barajevo SRBIJA
Ī¤: +381 11 787 5530
F: +381 11 787 5540
E: aluminco.sar@aluminco.com
W: www.aluminco.com