Connect with us
Arhitektura

Aluminco – Produ┼żetak prirodi!

U selu Vresthena, Lakonija, naselje u planinskom vencu Parnonas, 800 m. uzvi┼íenja, gra─Ĺevinske intervencije epohe 1960-1980 obi─Źno bez ikakvih zna─Źajnijih arhitektonskih karakteristika ─Źine funkcionalni i morfolo┼íki kontinuitet starijih kamenih objekata. Me─Ĺutim, savremene intervencije treba da budu konzistentne sa svojom integracijom u nove zahteve, upotrebe i forme naselja, bez mimeti─Źkog sentimenta koji bi reprodukovao karakteristike koje ne daju na zna─Źaj toj odre─Ĺenoj lokaciji i njenim kvalitetima.

Rezultat

Iskoristiv┼íi najbolje od ovih kvalitetnih karakteristika postojec╠üeg objekta (kamena konstrukcija) i onih naselja (amfiteatrijski razvoj, gusta vegetacija itd.), formiran je ─Źeli─Źni nastavak sa staklom, kako bi se smestile najekstrovertnije aktivnosti (ru─Źavanje i odmor). ─îeli─Źna konstrukcija jasno izdvaja moderno pro┼íirenje, zauzima distancu spolja, ali se stapa sa elementima iz 1980-ih (betonske grede i stubovi) u unutra┼ínjosti. Njegova re┼íetka postepeno sni┼żava visinu postojec╠üeg objekta, omoguc╠üavajuc╠üi staklu potrebnu transparentnost prema naselju i okolnom pejza┼żu, formirajuc╠üi istovremeno terasu za gornji sprat.

Eksterijer moderne ku─çe

foto: Aluminco

Divlji šarm koji prevazilazi granice mašte

Dvadeset razli─Źitih tipova kombinuju robusne forme i agresivne proporcije profila u jedinstveno nekonvencionalan, a opet moderan sistem ograda. F50┬« sistem ograda je zasnovan na izuzetno jednostavnom konceptu dizajna i konstrukcije: cevasti sistem od eloksiranog ili poliesterskog aluminijuma oblo┼żenog prahom, koji je detaljno povezan sa konektorima i podupira─Źima stvarajuc╠üi diskretan, prepoznatljiv i visok estetski rezultat. Njegovi metalni elementi se u harmoniji uklapaju u izuzetno elegantan, lep i inspirativan izgled.

Pergole – Tradicionalne ili moderne

Sistemi pergola, modernog i tradicionalnog dizajna, obezbe─Ĺuju apsolutnu regulaciju sen─Źenja i za┼ítitu od sun─Źevog zra─Źenja dok nude jedinstvenu estetsku i energetsku nadogradnju. U savr┼íenoj harmoniji sa prirodnim okru┼żenjem, Aluminco pergole ne poznaju ograni─Źenja i predstavljaju moderan dodatak svakom otvorenom prostoru. Odli─Źan za privatne kuc╠üe, hotelske jedinice, restorane i kafic╠üe za sva godi┼ínja doba.

  • Arhitekte: Spyros Tzinieris | Architecture & Design
  • Aluminco proizvodi: Arhitektonski sistemi za vrata i prozore, ograde, pergole
  • Izme─Ĺu ostalih proizvoda: F50┬« – Sistem aluminijumskih ograda

Aluminco logo

ALUMINCO SRB d.o.o.
29. Novembra bb, 11460 Beograd – Barajevo SRBIJA
╬Ą: +381 11 787 5530
F: +381 11 787 5540
E: aluminco.sar@aluminco.com
W: www.aluminco.com