Connect with us
Gra─Ĺevina

Nov kompleks za nastavak slavne tradicije naše odbojke

Da bi ispunio cilj i sagradio objekat po najsavremenijim sportskim standardima, ÔÇ×JadranÔÇŁ ─çe kao nosilac posla anga┼żovati i do 250 radnika na gradili┼ítu, uz in┼żenjerski tim i kompletan sektor mehanizacije.

Dve sportske hale, od kojih ─çe jedna mo─çi da primi 1.450 gledalaca, tereni za treninge sa najsavremenijom podlogom, prostor za trening i profesionalni oporavak sportista, sme┼ítajni kapaciteti sa 65 soba, mediko blok, restoraniÔÇŽ sve ovo ─çe imati novi Odbojka┼íko trena┼żno takmi─Źarski centar, ─Źija je izgradnja nedavno zapo─Źela u Novom Beogradu.

Odbojka je jedan od najtrofejnijih srpskih sportova, koji nam je doneo mnogo radosti i medalja sa najve─çih svetskih takmi─Źenja. I danas za odbojku vlada veliko interesovanje mladih, o ─Źemu svedo─Źi podatak da u na┼íoj zemlji trenutno postoje 293 registrovana kluba i ─Źak 18.500 sportista. Izgradnjom Centra, odbojka ─çe dobiti ono ┼íto zaslu┼żuje – vrhunski prostor za pripremu i oporavak takmi─Źara, koji je projektovan i izgra─Ĺen po standardima referentnih me─Ĺunarodnih sportskih asocijacija i koji treba da obezbedi nastavak slavne tradicije.

Zato je Ministarstvo za kapitalna ulaganja Republike Srbije poverilo ovaj izuzetno zna─Źajan projekat za srpski sport konzorcijumu gra─Ĺevinskih kompanija, predvo─Ĺenih kompanijom ÔÇ×Jadran d.o.o.ÔÇŁ. Pod sloganom ÔÇ×Gradimo budu─çnost, ─Źuvamo tradicijuÔÇŁ.

ÔÇ×JadranÔÇŁ preko 70 godina isporu─Źuje najkvalitetnija gra─Ĺevinska re┼íenja koja traju i izvodi radove na nekim od najzna─Źajnijih objekata u na┼íoj zemlji.

Po─Źetak izgradnje sportskog objekta

Po─Źetak izgradnje sportskog objekta / foto: Jadran d.o.o.

Danas kao generalni izvo─Ĺa─Ź, ÔÇ×JadranÔÇŁ je, izme─Ĺu ostalog anga┼żovan na izgradnji Centra za rani razvoj dece i inkluziju u Beogradu, nove Palate pravde u Novom Sadu, ali i rekonstrukcijama ÔÇ×Sava CentraÔÇŁ i grani─Źnog prelaza Horgo┼í.

O tome, kako izgledaju radovi na novom projektu, koji su najve─çi izazovi na gradili┼ítu i kako ─çe izgledati novi Odbojka┼íko trena┼żno takmi─Źarski centar, razgovarali smo sa Ivanom Tripkovi─çem, projekt menad┼żerom u kompaniji ÔÇ×JadranÔÇŁ. Na┼í sagovornik ka┼że da je parcela na kojoj se izvode radovi povr┼íine 65.000 m2, dok ─çe sam objekat imati 20.000 m2.┬á

Na┼íe ekipe zavr┼íile su pripremne radove, gde je izvr┼íen iskop od preko 45.000 m3 zemlje. Trenutno privodimo kraju radove na obezbe─Ĺenju lesnog odseka, gde smo zbog razlike u visini na obodima parcele ugradili ukupno 136 ┼íipova du┼żine 15 i 18 metara – obja┼ínjava za ÔÇ×grenefÔÇť Ivan Tripkovi─ç, projekt menad┼żer ÔÇ×JadranÔÇť.

On dodaje da su u toku radovi i na dubokom fundiranju, gde ─çe biti ugra─Ĺeno jo┼í 625 ┼íipova pre─Źnika 420 i 510 milimetara.

Dakle, radi se naglavna greda i zavesa, a u narednom periodu nas o─Źekuje izrada AB konstrukcije, kao i izrada ─Źeli─Źne re┼íetkaste konstrukcije krova za dve hale, gde ─çe velika hala imati raspon impozantnih 50 metara, a manja hala 30 metara. Zatim ─çemo do─çi u fazu izvo─Ĺenja arhitektonsko-gra─Ĺevinskih radova i ja verujem da ─çe oko 80 odsto radova biti gotovo ve─ç do kraja ove godine – poja┼ínjava Ivan Tripkovi─ç.

Da bi ovaj cilj bio ispunjen, ÔÇ×JadranÔÇŁ namerava da anga┼żuje i do 250 radnika raznih profila na gradili┼ítu, uz in┼żenjerski tim i anga┼żovanje kompletnog sektora mehanizacije. A kako ─çe izgledati novi objekat? Prema re─Źima na┼íeg sagovornika, Odbojka┼íko trena┼żno takmi─Źarski centar bi─çe jedan od najboljih sportskih objekata ovog tipa u svetu.

To su nam potvrdili i predstavnici Svetske odbojka┼íke federacije, na nedavnom sve─Źanom otvaranju radova. Jer, mi ─çemo na jednom mestu imati sve i to po najsavremenijim standardima – nagla┼íava Ivan.

U novom objektu mo─çi ─çe da se odr┼żavaju velika odbojka┼íka takmi─Źenja jer ─çe imati halu kapaciteta 1.450 mesta sa najsavremenijom tarafleks podlogom. Ova hala mo─çi ─çe, kada se ne igraju utakmice da se podeli na tri terena, ┼íto zna─Źi da ─çe tri ekipe mo─çi da treniraju u isto vreme. Tako─Ĺe, manja hala ima─çe jo┼í dva terena za trening, a u kompleksu ─çe se nalaziti mediko blok, profesionalna teretana, bazen, ─ĹakuziÔÇŽ

3D vizuealizacija sportskog centra

3D vizuealizacija sportskog centra / foto: Jadran d.o.o.

ÔÇ×Izgradi─çemo i sme┼ítaj za sportiste sa 65 soba, zatim restoran na dva nivoa, dve konferencijske sale koje ─çe ukupno mo─çi da prime 120 ljudi. Za razne sve─Źanosti i proslave, na krovu objekta bi─çe napravljen poseban kafe bar. Dakle, apsolutno ─çe biti obezbe─Ĺeni svi uslovi za pripremu, takmi─Źenje i oporavak svih odbojka┼íkih selekcija i u mu┼íkoj i u ┼żenskoj konkurenciji. Svi u ÔÇťJadranuÔÇŁ smo veoma ponosni ┼íto u─Źestvujemo u stvaranju istorijeÔÇť ÔÇô zaklju─Źuje Ivan Tripkovi─ç.

Novi objekat bi─çe samoodr┼żiv

Iako je izgradnja Odbojka┼íkog trena┼żno takmi─Źarskog centra velika investicija, planirano je da objekat ÔÇ×sam sebe izdr┼żavaÔÇŁ. Naime, projektom je planirano postojanje pet velikih lokala koji ─çe se izdavati. Ina─Źe, u novom objektu bi─çe sme┼íten i Odbojka┼íki savez Srbije, a tu ─çe se nalaziti i kancelarije Odbojka┼íkog saveza Beograda.

Odbojka┼íko trena┼żno takmi─Źarski centar u brojkama

  • 20.000 m2 povr┼íina novog objekta
  • 65.000 m2 ukupna povr┼íina parcele
  • 45.000 m3 iskop zemlje u sklopu pripremnih radova
  • 625 ┼íipova postavljeno za duboko fundiranje
  • 65 soba sme┼ítajnog kapaciteta
  • 1.450 mesta ima─çe hala predvi─Ĺena za takmi─Źenja
  • 7 odbojka┼íkih terena ─çe biti na raspolaganju sportistima
  • 177 parking mesta ima─çe nov objekat
  • 720 dana je rok za izvo─Ĺenje radova

Jadran doo logo

Jadran d.o.o.
Anrija ┼Żamea 4, 11060 Beograd
T: +381 11 2781 333
office@jadran-bg.rs
www.jadran-bg.rs