Connect with us
Promo

LEED sertifikacija transformi┼íe gra─Ĺevinsku industriju

LEED, ┼íto ozna─Źava ÔÇ×Leadership in Energy and Environmental DesignÔÇť, je jedan od najpriznatijih globalnih standarda za procenu odr┼żivosti gra─Ĺevinskih objekata i pru┼ża okvir za izgradnju zdravih, visoko efikasnih i ┼ítedljivih ÔÇ×zelenihÔÇť zgrada.

Bojenje odnosno premazivanje metala prahom je najzelenija i najefikasnija tehnologija premaza koja je trenutno dostupna. Zato je lider u proizvodnji boja i lakova u prahu TIGER Coatings GmbH sve svoje aktivnosti istra┼żivanja i razvoja u svom GREEN LAB-u stavio fokus na: sni┼żavanju temperatura pe─Źenja (polimerizacije), smanjenju debljine filma, maksimiziranju ┼żivotnog veka premaza, razvoju solarnih reflektuju─çih premaza za smanjenje temperature zgrade, omogu─çavanju ponovne upotrebe proizvoda (recikla┼ża), traganju za zamenskim materijalima za CMR komponente (CMR = kancerogeni, mutageni, reprotoksi─Źni) kao i na kori┼í─çenje ekolo┼íkih i bio-sirovina i komponenti boja.

Proces sertifikacije prema LEED standardu uklju─Źuje ocenjivanje zgrada putem niza kriterijuma koji se odnose na gore navedene ciljeve. Ovi kriterijumi pokrivaju razli─Źite aspekte gradnje, uklju─Źuju─çi lokaciju, materijale, kvalitet vazduha i ustedu energije. Da bi olak┼íao na┼íim klijentima da podnesu ove sertifikate, TIGER Coatings GmbH je sastavio opse┼żan ekolo┼íki paket koji sadr┼żi sve relevantne informacije o TIGER Drylac┬« bojama za plastifikaciju metala i to:

  • Deklaracija proizvoda o ┼żivotnoj sredini (EPD sertifikat): TIGER nudi za epoksidne, hibridne i poliesterske boje u prahu.
  • Ukupna solarna refleksija (TSR): TIGER ima tehnologiju za proizvodnju proizvoda optimizovanih za TSR: to zna─Źi da tamne povr┼íine mogu ostati hladne ─Źak i leti.
  • Isparljiva organska jedinjenja (VOC): TIGER Drylac┬« pru┼ża dokaze za sertifikate zelene gradnje u obliku deklaracije proizvo─Ĺa─Źa kojim se potvr─Ĺuje da ne sadr┼żi isparljiva organska jedinjenja u skladu sa evropskom i srpskom nomenklaturom. – sertifikat o protivpo┼żarnosti: A2-s1, d0.

U skladu sa trendom TIGER je razvio ArchiPrint TIGITAL┬« koji spaja prednosti dve tehnologije u jednom sistemu za personalizovani izgled i dizajn va┼íe fasade. ┼átampa na metalu u fasadnom kvalitetu slika i motiva prirode (kamen, r─Ĺa, priroda), logoa ili bilo koje druge vrste slika po va┼íem izboru… Vi dizajnirate ÔÇô mi ┼ítampamo!

Zaklju─Źujemo da LEED globalni standard u budu─çnosti postavlja smernice za projektovanje, gradnju i ocenjivanje zgrada koje minimizuju negativan uticaj na okolinu. Ovaj standard postavlja niz ciljeva s naglaskom na odr┼żivosti, uklju─Źuju─çi: efikasnost energije, o─Źuvanje vode, kvalitet unutra┼ínjeg prostora, upotreba odr┼żivih materijala i inovacija i dizajn.

Green kugle

Prepozna─çete nas zahvaljuju─çi kvalitetu, odnosu prema kupcima, oslu┼íkivanju njihovih potreba i zahteva ali i po ekspeditivnosti u isporukama od 1-3 radna dana, obezbe─Ĺivanju uzoraka, plo─Źica i saradnji sa arhitektama… ali i zajedni─Źkom re┼íavanju i iznala┼żenju re┼íenja za sve vrste eventualnih problema iz oblasti plastifikacije metala. Ovaj pravac ┼żelimo da zadr┼żimo i nadaljeÔÇŽ

Više informacija: www.tiger-coatings.com / www.tiger.archi

Tiger logo

klio logo

KLIO NS d.o.o.
Pere Popadi─ça 3/2, 21000 Novi Sad
T. +381 21 478 0108
M. +381 60 555 6695
klio_ns@yahoo.com
www.klio.co.rs