Connect with us
Novosti

Svečano otvorena konferencija „Sfera 2023: Klimatizacija, grejanje, hlađenje“

XIII po redu regionalna naučno stručna konferencija iz domene građevinarstva i arhitekture „Sfera 2023: Klimatizacija, grejanje, hlađenje“ počela je danas u Hotelu Hills, u Sarajevu. Konferenciju je svečano otvorio Adnan Delić, ministar privrede KS. Istakao je kako je neophodno da imamo što više ovakvih skupova kako bi našu privredu učinili konkurentnijom. Naglasio je i važnost interakcije između privatnog i naučnog sektora.

Nedžad Memić, izvršni direktor kompanije Sfera d.o.o. pozdravio je sve prisutne i poželio dobrodošlicu. Zahvalio se svim učesnicima, kao i sponzorima, izlagačima i govornicima, te poželio edukativan i inspirativan rad i druženje.

Svečano otvorena konferencija „Sfera 2023: Klimatizacija, grejanje, hlađenje“

Svečano otvorena konferencija „Sfera 2023: Klimatizacija, grejanje, hlađenje“

Prisutnima se obratio i prof.dr. Armin Teskeredžić, sa Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, te prof.dr. Nerdina Mehinović sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, čiji studenti će također posjetiti konferenciju, te su naglasili važnost edukacije mladih snaga, a ovakve konferencije im upravo nude sve na jednom mjestu.

Pored njih, obratili su se i dipl.ing.maš. Miodrag Macanović, ispred Inženjerske komore Crne Gore, te Mirsad Jašarsahić, predsjednik Privredne komore FBiH.

Nakon uvodnih obraćanja konferencija je nastavljena uz prezentacije. Ovogodišnja konferencija će ugostiti regionalne stručnjake, te govornike koji će tokom dva dana prezentovati inovacije i trendove. Pored naučnog dela, konferencija se sastoji i od sajamskog u kojem kompanije predstavljaju novitete i inovacije. Sponzori i partneri konferencije su tržišni lideri kada su u pitanju KGH sistemi, te će putem prezentacija i izložbenih štandova ukazati na novitete i sisteme koji doprinose razvoju sektora KGH sistema u građevinarstvu. Izlagače pogledajte na linku.

Konferencija se održava danas i sutra, a biće govora o KGH sistemima, energetski efikasnim rešenjima za sisteme grejanja, ventilacije i klimatizacije, te obnovljivim izvorima energije. Konferencija se organizuje u saradnji sa

Mašinskim fakultetom Sarajevo, Elektrotehničkim fakultetom Tuzla, Privrednom komorom FBiH, Inženjerskom komorom FBiH, te Inženjerskom komorom Crne Gore.

Ulaz na konferenciju je besplatan.

Sfera logo

Sfera d.o.o. Mostar
Čevrina 9a, Mostar 88000
+387 36 578 259
marketing@sfera.ba