Connect with us
Novosti

ÔÇ×Zasadi drvoÔÇť nastavlja najve─çu akciju sadnje

Novi, drugi ciklus projekta ÔÇ×Zasadi drvoÔÇť po─Źinje u oktobru na prve 24 lokacije, kada kre─çemo sa sakupljanjem semena, a zatim sukcesivno idemo dalje i sadimo sve do kraja marta 2021. godine. Ove godine zaokru┼żi─çemo kompletan proces: sakupljamo seme, sejemo, a zatim i sadimo sadnice u periodu od kraja novembra do kraja marta slede─çe godine. ─îeka nas puno posla, ali znamo da zajedno mo┼żemo sve.

Pozivamo sve gra─Ĺane Srbije: porodice, parove, prijatelje, kolege i sve ljude dobre volje, da se uklju─Źe, zasade drvo i daju li─Źni doprinos da Srbiju u─Źinimo zelenijom, zdravijom i perspektivnijom zemljom.

Šta treba da uradite?

Pratite objave na zasadidrvo.rs gde ─çete na─çi sve informacije u vezi sa organizacijom sadnje, a krajem svakog meseca objavljiva─çemo spiskove lokacija za naredni mesec. Svi koji ┼żele da se uklju─Źe treba da prona─Ĺu svoju op┼ítinu i prate uputstva kako bi se prijavili na vreme. Zbog aktuelne zdravstvene situacije, ove godine sadimo na ve─çem broju lokacija sa manjim brojem volontera.

Akciju Zasadi drvo su tokom prethodne godine pokrenuli Adria Media Group i kompanija dm drogerie markt sa institucionalnim partnerima: Ministarstvom poljoprivrede, ┼íumarstva i vodoprivrede – Uprava ┼íume, JP „Srbija┼íume“, JP „Vojvodina┼íume“, Pokretom Gorana Srbije, Privrednom komorom Srbije i Botani─Źkom ba┼ítom „Jevremovac“. Zahvaljuju─çi gra─Ĺanima volonterima postignut je svojevrstan rekord masovne radne akcije po┼íumljavanja u Srbiji: samo u jednom danu posa─Ĺeno je preko 51.000 novih stabala. Ove godine institucionalnu podr┼íku projektu dali su i ┼áumarski fakultet u Beogradu i ┼áumarska ┼íkola Kraljevo.

Sve akcije sadnje bi─çe organizovane u skladu sa aktuelnom epidemiolo┼íkom situacijom i zvani─Źnim preporukama.