Connect with us
Budu─çnost

Upravljanje vodama za zelenu budu─çnost: ACO & ArchyEnergy 2024

Novi Sad ─çe u aprilu postati epicentar znanja i poslovnog umre┼żavanja. ArchyEnergy konferencija o zelenoj arhitekturi i odr┼żivom razvoju okuplja stru─Źnjake iz arhitekture, gra─Ĺevinarstva, energetske efikasnosti i inovativne tehnologije. Tokom dva dana, 8. i 9. aprila, konferencija ─çe obuhvatiti sedam panela na kojima ─çe u─Źestvovati preko 40 panelista. Pored toga, bi─çe organizovan i izlo┼żbeni prostor, pru┼żaju─çi gra─Ĺevinskim firmama priliku da predstave svoje proizvode i usluge posetiocima. Ova interaktivna platforma ima za cilj da podstakne razumevanje i promociju inovacija koje su klju─Źne za odr┼żivu budu─çnost u gra─Ĺevinskom sektoru.

ArchyEnergy logo

Sa zadovoljstvom najavljujemo na┼íeg partnera konferencije – kompaniju ACO gra─Ĺevinski elementi d.o.o. Njihova re┼íenja su sinonim za inovativne pristupe u o─Źuvanju ┼żivotne sredine. Kao deo globalne ACO Grupe, lidera u upravljanju povr┼íinskim vodama, ova kompanija razvija kompleksne sisteme za odvodnjavanje prilago─Ĺene ekstremnim vremenskim uslovima. Njihova pametna sistemska re┼íenja ne samo da ┼ítite ljude od vode, ve─ç i vodu od ljudi.

Drugog dana konferencije, fokus ─çe biti na istra┼żivanju najnovijih trendova i inovacija u arhitektonskom projektovanju i dizajnu, vo─Ĺenih vizijom moderne kulture i dru┼ítva. Diskusija ─çe obuhvatiti ┼íirok spektar tema, od konceptualnih ideja do prakti─Źnih implementacija, isti─Źu─çi zna─Źaj arhitekture kao odraza vremena i dru┼ítvenih trendova. Panelisti ─çe deliti konkretne primere iz prakse, pru┼żaju─çi korisne uvide i smernice za efikasan rad na projektima.

Dragana Golubovi─ç, ACO gra─Ĺevinski elementi d.o.o., otkri─çe nam vi┼íe o inovacijama i odr┼żivim gradovima na panelu „ARHITEKTURA KAO SAVREMENI IZRAZ MODERNOG DRU┼áTVA“. Pridru┼żite se diskusiji o aktuelnim trendovima i inovacijama u projektovanju, inspiri┼íite se konkretnim primerima iz prakse i otkrijte klju─Źne faktore uspeha. O─Źekujemo nezaboravno iskustvo i podsticaj za dalji razvoj odr┼żivih gradova.

U skladu sa temom konferencije „Zelena arhitektura za odr┼żivu energetsku budu─çnost“, ACO Green City predstavlja inspirativan primer kako se odr┼żivost mo┼że integrisati u urbano planiranje, istovremeno doprinose─çi unapre─Ĺenju kvaliteta ┼żivota u gradovima.

ACO Green City - Grad sun─Ĺera / foto:  ACO Gra─Ĺevinski elementi d.o.o.

ACO Green City – Grad sun─Ĺera / foto: ACO Gra─Ĺevinski elementi d.o.o.

ACO Green City – Grad Sun─Ĺera predstavlja sveobuhvatan pristup klimatskom urbanom planiranju koji nagla┼íava integraciju urbanih stabala kao klju─Źnog elementa u borbi protiv klimatskih promena. Ova inovativna strategija, koja uklju─Źuje pro┼íirenje korena urbanih stabala radi unapre─Ĺenja njihove vitalnosti i produ┼żenja ┼żivotnog veka, isti─Źe se kao efikasan na─Źin za ubla┼żavanje posledica klimatskih promena i smanjenje urbanih toplotnih ostrva.

Pored toga, ACO je razvio modularni sistem za efikasno prikupljanje i pre─Źi┼í─çavanje ki┼ínice, prilago─Ĺen lokalnim uslovima, ┼íto doprinosi odr┼żivom upravljanju povr┼íinskim vodama u gradu Sun─Ĺera. Ove inovacije, zajedno sa drugim ekolo┼íkim metodama poput ozelenjavanja fasada, hladnih krovova i stvaranja urbanih zelenih zona, ─Źine klju─Źne korake ka stvaranju odr┼żivijih i otpornijih urbanih sredina.

Ova inovativna re┼íenja, koja ─çe biti predstavljena na konferenciji, pru┼żaju dragocen uvid u mogu─çnosti za stvaranje odr┼żivijih urbanisti─Źkih re┼íenja i promovisanje ekolo┼íkih principa u gra─Ĺevinskom sektoru.

S ponosom najavljujemo ArchyEnergy konferenciju, ekskluzivni doga─Ĺaj koji donosi sve┼że ideje, inovativne proizvode i usluge u domenu arhitekture, energetske efikasnosti i odr┼żivih gra─Ĺevinskih re┼íenja. Ovaj doga─Ĺaj pru┼ża ne samo priliku za istra┼żivanje, ve─ç i za direktno povezivanje sa potencijalnim partnerima i klijentima.

Rezervi┼íite svoje mesto i stavite svoj brend u sredi┼íte pa┼żnje, otvaraju─çi vrata neograni─Źenim poslovnim mogu─çnostima i inspiraciji. ─îekamo Vas!