Connect with us
Promo

Pravo vreme za renovaciju uz INTERIO i LINEAL

Poslednji topli dani predstavljaju idealno vreme za osve┼żenje prostora u kojem ┼żivite. Bilo da je re─Ź o zameni stolarije koja uskoro mora ispunjavati energetske uslove u zemljama Zapadnog Balkana ili ure─Ĺenju enterijera Tehnomarket mo┼że ponuditi dva kompatibilna proizvoda visokog kvaliteta.

LINEAL ZA VIŠE TIŠINE I UŠTEDU ENERGIJE

LINEAL je energetski efikasan sistem prozora i vrata, dizajniran i proizveden u Tehnomarketu. Podeljen je u dve grupe koje su atestirane u presti┼żnom IFT Rosenheim institutu u Nema─Źkoj i za┼íti─çene CE znakom. Kod LINEAL Therm 77 sistema aluminijum se nalazi sa unutra┼ínje i spolja┼ínje strane. Koeficijenti termo provodljivosti (Uw) od svega 0,96 W/m2K pored termo izolacije nude i izuzetnu za┼ítitu od buke (40dB), ┼íto je od posebnog zna─Źaja u urbanim sredinama.

Buka predstavlja svaki ne┼żeljeni zvuk, koji intenzitetom ili trajanjem nanosi ┼ítetu ljudima ili ┼żivom svetu. Na samom vrhu mogu─çih izvora buke nalazi se automobilski transport. Pri tome je utvr─Ĺeno da fiziolo┼íki efekti buke po─Źinju izme─Ĺu 80 i 90dB, dok buka izme─Ĺu 120 i 150dB izaziva te┼íke poreme─çaje. Jedan od na─Źina odbrane od ove nove vrste zaga─Ĺenja je izolacija prijemnika buke, tj. kvalitetna izolacija Va┼íeg prostora. LINEAL Therm 77 nudi za┼ítitu od buke (40dB), ┼íto je od posebnog zna─Źaja za ┼żivot u urbanim sredinama.

Drugim re─Źima ovi prozori i balkonska vrata smanjuju nivo buke za 40dB. Recimo kod buke od 75dB, nivo zaga─Ĺenja ─çe biti smanjen za 40, pa ─çe nivo buke iznositi samo 35dB u Va┼íem prostoru, ┼íto omogu─çuje prijatan odmor ili neometan san va┼íih najmla─Ĺih u doma─çinstvu.

Tehnomarket - LINEAL

foto: Tehnomarket d.o.o.

Za one koji cene drvenu stolariju LINEAL W-Therm u kombinaciji aluminijum-drvo predstavlja idealno re┼íenje drvenog prozora iznutra i aluminijumskog otpornog prozora spolja. Zbog svojih naro─Źito niskih koeficijenata termo-provodljivosti od izuzetnih 0,79 W/m2K svrstava se u energetski efikasne sisteme pogodne za ugradnju u pasivne ku─çe. Zvu─Źna izolacija od neverovatnih 43dB zna─Źi vi┼íe mira i sna za Vas i Va┼íu porodicu. Kao i drugi aluminijumski prozori iz serije LINEAL W-Therm 104 prozor projektovan je za kori┼í─çenje dvoslojnih i troslojnih paketa stakla do 60 mm ┼íirine. Minimalno optere─çen dizajn, ─Źiste linije i funkcionalni elementi velikih dimenzija naj─Źe┼í─çi su zahtevi sa kojima se arhitekte susre─çu na modernim projektima.

Prepoznata potreba za minimalnim dovela je do razvoja dizajnerski atraktivne serije LINEAL BLOCK Therm 77 sistema sa skrivenim krilom, namenjena upravo izradi prozora za luksuzne projekte i prozorske nizove. Skrivenim krilom vizuelna razlika izme─Ĺu fiksnih i otvorivih polja ne postoji, pa se time omogu─çuje minimalisti─Źki izgled prozorskih elemenata. Ova opcija primenjiva je i na drugim aluminijumskim sistemima LINEAL Plus 62 i LINEAL Therm 62.

LINEAL Therm ugra─Ĺen je na preko 25 projekata u Njujorku

Projekt Dekalb Residences pored prepoznatljive Njujor┼íke opeke tako─Ĺe defini┼íe i Tehnomarket LINEAL sistem prozora i vrata. Za konceptualni plan objekta, ali i podr┼íku istrog od samog starta zaslu┼żan je Aguayo tim, koji je tako─Ĺe savetodavni i konceptualni nosilac 350 razli─Źitih objekata u gradu Njujork. Pored toga elementi veoma velikih dimenzija mogu se videti iz enterijea Post House projekta na Boerum Hillu.

Tehnomarket Interio iyveden projekat

foto: Tehnomarket d.o.o.

INTERIO ZA VIŠE PRIVATNOSTI

Bilo da se radi o pregradi unutra open concept prostora, lofta ili samo dodavanju prostorije zbog funkcionalnijeg iskori┼í─çenja prostora ili pove─çanju privatnosti INTERIO P29 se dizajnira po zahtevu klijenta. Usled izuzetno male vidljive povr┼íine profila, iskombinovane sa visokom nosivosti koja omogu─çava velike dimenzije elemenata i kreiranje svetlih, prozra─Źnih, savremenih poslovnih prostora uz maksimalno iskori┼í─çenje prirodne svetlosti dostupne u enterijeru ovaj elegantni sistem efikasno ─çe oplemeniti svaki prostor bez ikakvih ustupaka funkcionalnosti. Po Mc Kinsey & Company anketi fokusiranoj na osam razvijenih zemalja ─Źak 20% do 25% je odgovorilo da ─çe zadr┼żati home office kao glavno mesto rada 3 do 5 dana u nedelji. Kao posledica svega gore navedenog unutra┼ínje pregra─Ĺivanje je ─Źak i pored ve─ç velike primene u arhitekturi, dobilo jo┼í vi┼íe na zna─Źaju. Kada treba ve─ç postoje─çem prostoru dodati prostoriju gde se mo┼żete povu─çi da odradite Va┼íih osam sati, a opet mesto odakle ─çete imati pod okom sve ┼íto se de┼íava u ku─çi, INTERIO nudi re┼íenje sa najmanjim mogu─çim zauzimanjem prostora u odnosu na, recimo, pregradni zid.

INTERIO sistem unutrašnjih pregrada

foto: Tehnomarket d.o.o.

Izuzetno mala dubina sistema od svega 29 mm nudi mogu─çnost monta┼że bez gubitka korisne povr┼íine u enterijeru, uz visoku fleksibilnost dizajna u formiranju funkcionalnih celina. Ukoliko se u prostoru o─Źekuje odre─Ĺena doza privatnosti i besprekorna zvu─Źna izolacija INTERIO P113 sistem nudi dvostruku ispunu od stakla ili odgovaraju─çih panela, uz ugradnu dubinu od svega 113 mm ┼íto omogu─çuje maksimalno iskori┼í─çenje prostora uz povi┼íene vrednosti zvu─Źne izolacije.

Sistem INTERIO P113 kompletiran je i namenskim vratima i setom okova koji omogu─çuju brzu ugradnju i visoku funkcionalnost u eksploataciji. INTERIO sistemski profili dostupni su u dve opcije povr┼íinske za┼ítite – plastifikacija u svim RAL tonovima i eloksa┼ża. Sistem podr┼żava vi┼íe vrsta okova, sa vidljivim i nevidljivim ┼íarkama ─Źiji elementi dolaze u 5 opcija povr┼íinske za┼ítite – plastifikacija u svim RAL tonovima, eloksa┼ża, bru┼íeni aluminijum, sirovi aluminijum, kao i polirani i bru┼íeni ner─Ĺaju─çi ─Źelik.

Za sada svoju primenu nalazi u mnogim kancelarijama i coworking prostorima u IT i kozmeti─Źkoj industriji kao sto se i vidi na fotografijama projekata iz Beograda i Novog Sada.

Tehnomarket logo

TEHNOMARKET d.o.o.
Skadarska 73, 26101 Pan─Źevo
T. +381 13 307 700
panel@tehnomarket.com
www.tehnomarket.com