Connect with us
Građevina

Tehnomarket VENT sistem za Novi Dorćol

Tehnomarket VENT ventilitajuća fasada, Novi Dorćol

Koncept ventilirajućih fasada nastao je iz potrebe da se savremenoj izgradnji pruži mogućnost izrade fasada sa dugim životnim vekom, smanjenim troškovima održavanja i visokim stepenom komfora.

Značajan doprinos estetici i ekološkoj opravdanosti objekta

U srcu Starog grada, na svega nekoliko koraka od Kalemegdana i reke, na prostoru od gotovo dva hektara izgrađen je savremeni stambeno poslovni kompleks Novi Dorćol. Ukupno je planirana izgradnja preko 100.000 m2, sa više od 500 stambenih jedinica, SPA centrom, restoranima, vrtićem i mnogim drugim komercijalnim sadržajima.

Tehnomarket VENT ventilitajuća fasada, Novi Dorćol

Tehnomarket VENT sistem aluminijumske potkonstrukcije i panela za ventilirajuću fasadu, Kompleks Novi Dorćol

U prvoj fazi izgrađeni su objekti visine 7 spratova, dok je u fazi dva planirana izgradnja objekata od 12 spratova koji će biti grupisani u šest lamela.

Tehnomarket VENT sistem je naročito trajan i otporan na spoljašnje uticaje i nudi veliku mogućnost u arhitektonskom oblikovanju završnih površina na objektu.

Kompleks Novi Dorćol

Kompleks Novi Dorćol osmišljen je kao urbana oaza koja u potpunosti zadovoljava potrebe savremenog života u centru grada, što podrazumeva integraciju različitih sadržaja i fino usklađivanje arhitektonskih, dizajnerskih i urbanističkih rešenja kako bi se postigao visok kvalitet stanovanja.

Specifični duh i karakter Novog Dorćola čine spoj starog i novog, uz očuvanje autentičnih delova Platnare i ponovno korišćenje izvornih materijala i sačuvanih elemenata u novoosmišljenom urbanom prostoru.

Posebno zanimljiv detalj predstavlja rešenje fasade, sa razigranim oblicima, kolorno skladnim tonovima i visoko kvalitetnom materijalizacijom. U ovom segmentu kompanija Tehnomarket obezbedila je najkvalitetnije aluminijumske kompozitne panele Larson, A2 klase vatrootpornosti koji su postavljeni na namensku Tehnomarket VENT aluminijumsku potkonstrukciju za ventilisanu fasadu.

Ovo rešenje pokazalo se kao izuzetno uspešno, jer omogućava brzu montažu i visok kvalitet izvođenja, uz izuzetno lako uklapanje različitih fasadnih materijala i nezavisnih segmenata u jednu zaokruženu celinu.

Posebno upečatljivi kontrastni svetli i tamni elementi izrađeni od Larson panela daju dodatnu dozu dinamike ovom savremenom, urbanom kvartu koji predstavlja jedno novo poglavlje u razvoju Starog grada.

Tehnomarket logo

TEHNOMARKET d.o.o.
Skadarska 73, 26101 Pančevo
T. +381 13 307 700
panel@tehnomarket.com
www.tehnomarket.com