Connect with us
Gra─Ĺevina

Tehnomarket VENT sistem za Novi Dor─çol

Koncept ventiliraju─çih fasada nastao je iz potrebe da se savremenoj izgradnji pru┼żi mogu─çnost izrade fasada sa dugim ┼żivotnim vekom, smanjenim tro┼íkovima odr┼żavanja i visokim stepenom komfora.

Zna─Źajan doprinos estetici i ekolo┼íkoj opravdanosti objekta

U srcu Starog grada, na svega nekoliko koraka od Kalemegdana i reke, na prostoru od gotovo dva hektara izgra─Ĺen je savremeni stambeno poslovni kompleks Novi Dor─çol. Ukupno je planirana izgradnja preko 100.000 m2, sa vi┼íe od 500 stambenih jedinica, SPA centrom, restoranima, vrti─çem i mnogim drugim komercijalnim sadr┼żajima.

Tehnomarket VENT ventilitaju─ça fasada, Novi Dor─çol

Tehnomarket VENT sistem aluminijumske potkonstrukcije i panela za ventiliraju─çu fasadu, Kompleks Novi Dor─çol

U prvoj fazi izgra─Ĺeni su objekti visine 7 spratova, dok je u fazi dva planirana izgradnja objekata od 12 spratova koji ─çe biti grupisani u ┼íest lamela.

Tehnomarket VENT sistem je naro─Źito trajan i otporan na spolja┼ínje uticaje i nudi veliku mogu─çnost u arhitektonskom oblikovanju zavr┼ínih povr┼íina na objektu.

Kompleks Novi Dor─çol

Kompleks Novi Dor─çol osmi┼íljen je kao urbana oaza koja u potpunosti zadovoljava potrebe savremenog ┼żivota u centru grada, ┼íto podrazumeva integraciju razli─Źitih sadr┼żaja i fino uskla─Ĺivanje arhitektonskih, dizajnerskih i urbanisti─Źkih re┼íenja kako bi se postigao visok kvalitet stanovanja.

Specifi─Źni duh i karakter Novog Dor─çola ─Źine spoj starog i novog, uz o─Źuvanje autenti─Źnih delova Platnare i ponovno kori┼í─çenje izvornih materijala i sa─Źuvanih elemenata u novoosmi┼íljenom urbanom prostoru.

Posebno zanimljiv detalj predstavlja rešenje fasade, sa razigranim oblicima, kolorno skladnim tonovima i visoko kvalitetnom materijalizacijom. U ovom segmentu kompanija Tehnomarket obezbedila je najkvalitetnije aluminijumske kompozitne panele Larson, A2 klase vatrootpornosti koji su postavljeni na namensku Tehnomarket VENT aluminijumsku potkonstrukciju za ventilisanu fasadu.

Ovo re┼íenje pokazalo se kao izuzetno uspe┼íno, jer omogu─çava brzu monta┼żu i visok kvalitet izvo─Ĺenja, uz izuzetno lako uklapanje razli─Źitih fasadnih materijala i nezavisnih segmenata u jednu zaokru┼żenu celinu.

Posebno upe─Źatljivi kontrastni svetli i tamni elementi izra─Ĺeni od Larson panela daju dodatnu dozu dinamike ovom savremenom, urbanom kvartu koji predstavlja jedno novo poglavlje u razvoju Starog grada.

Tehnomarket logo

TEHNOMARKET d.o.o.
Skadarska 73, 26101 Pan─Źevo
T. +381 13 307 700
panel@tehnomarket.com
www.tehnomarket.com