Connect with us
Promo

Tehnomarket kroz nove proizvode i projekte

Već 33 godine arhitekte i dizajneri uspešno implementiraju Tehnomarket proizvode na više od 8.000 projekata u svetu. Kompanija koja dizajnira i proizvodi svoje sopstvene profile i sisteme na tržištu se diferencira slušajući arhitekte i nudeći svoja rešenja za njihove brilijantne ideje.

U ponudi kompanije Tehnomarket nalazi se čitav proces od proizvodnje profila do gotovog prozora, ostakljene i ventilisane fasade. Ovaj proces obuhvata najpre ekstruziju profila i njihovu plastifikaciju Chrome Free tehnologijom. Sistemi prozora i vrata LINEAL namenjeni su krajnjim kupcima i distributivnim partnerima iz različitih država. Brend LINEAL Therm najrasprostranjeniji je energetsko efikasni proizvod firme. U 2023. godini ugrađen je na još četiri objekta u Bruklinu, na Menhetnu i Long Ajlendu od kojih ponosno ističemo luksuzni kompleks stanova Post House Boerum Hill.

Boerum Hill, LINEAL Therm, Njujork

Boerum Hill, LINEAL Therm, Njujork / foto: Tehnomarket

Misija kompanije je proizvodnja visokokvalitetnih proizvoda od aluminijuma, sa minimalnim efektom na prirodu. Produktivnost uz očuvanje životne sredine ostvarena je 2023. godine izgradnjom i puštanjem u rad solarne elektrane za sopstvene potrebe, jačine 630kWp, kojom se pokriva najveći deo potreba električne energije za celokupnu proizvodnju. Ušteda energije i smanjenje CO2 omogućeni su kroz ovaj projekat. Tehnomarket je takođe razvio SOLAR sistem za podkonstrukcije solarnih panela, sa kojim nastavlja da prati svoju zelenu misiju. Ove godine kompanija je dodala još jedan proizvod na portfolio fasadnih obloga za tržište Srbije, koji se savršeno kombinuje sa VENT podkonstrukcijom za fasade, a to su Equitone fiber cementne ploče. Equitone fasada takodje je našla primenu na Belgrade Waterfront projektu i to na objektu Eterna.

Kao i do sada Tehnomarket ističe sa ponosom svoje partnerstvo sa Alucoil kompanijom na polju prodaje Larson i Larcore fasadnih panela, Larson i Larcore protivpožarne zaštite do A2, koji između ostalog čine ventilisanu fasadu DC Towers u Beču ili na muzeju PRADA Fondazione u Milanu. Ove godine izdvojili bismo projekat gradskog teatra u Kuvajtu u saradnji sa Svetlost Teatar kompanijom. U Tehnomarketu pored prodaje Alucoil panela, može se izvršiti i potpuna obrada istih na CNC mašini kao i savijanje i zatvaranje ivica panela na Alu Bender mašini.

Larcore paneli i  VENT na Sabah Al Salem University City Hall, Kuvajt

Larcore paneli i VENT na Sabah Al Salem University City Hall, Kuvajt / foto: Tehnomarket

U sferi pratećih proizvoda ove godine firma je razvila T Fence, sistem aluminijumskih ograda, kao i brend INTERIO, sistem unutrašnjih pregrada. Ovim je otvoren novi prostor Tehnomarket proizvoda u dizajnu enterijera.

Tehnomarket konstantno traži, testira i razvija nove koncepte i nove proizvode kako bi zadovoljio stalno rastuće standarde aluminijumskih proizvoda na projektima. Od specifikacije do instalacije, njihov tim sarađuje sa arhitektama, dizajnerima i izvođačima na posebnim detaljima. Tradicija izvođenja avangardnih i naprednih projekata čini Tehnomarket odabranom firmom najzahtevnijih arhitekata kada se radi o sistemima prozora, vrata, kompozitnim panelima, ostakljenim i ventilisanim fasadama, obradom i proizvodnjom profila. Kompaniju čine ljudi pa je tako i ove godine naš tim postao snažniji i dobro se zabavio na tim building putovanjima u Kopenhagen i na raftingu na Tari pored mnogih drugih aktivnosti i pogodnosti kojima se uzdiže čitava korporativna kultura i okruženje u kome naši zaposleni borave.

T Fence, novi sistem ALU ograda / 3D vizualizacija: Tehnomarket d.o.o.

T Fence, novi sistem ALU ograda / 3D vizualizacija: Tehnomarket d.o.o.

Ove godine podržali smo mnoge manifestacije poput Dana Orisa u Zagrebu i učestvovali na više sajmova od kojih izdvajamo sajmove u Banja Luci i Sarajevu. Pred sam kraj 2023. godine, u novembru, Tehnomarketu je uručeno priznanje za izuzetan doprinos u privredi Vojvodine, nagrada Lazar Dunđerski.

Tehnomarket logo

TEHNOMARKET d.o.o.
Skadarska 73, 26101 Pančevo
T. +381 13 307 700
panel@tehnomarket.com
www.tehnomarket.com