Connect with us
Budućnost

Potpisan ugovor o dogradnji nove terminalne zgrade na aerodromu Konstantin Veliki

Objavljeno

:

Dogradnja na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prisustvovao je 25. februara u Nišu potpisivanju ugovora između Aerodroma Srbije doo Niš i konzorcijuma domaćih kompanija na dogradnji pristanišne zgrade u okviru kompleksa aerodroma Konstantin Veliki Niš. Ministar Momirović je izrazio uverenje da će ovaj aerodrom biti jedan od najmodernijih aerodroma u Jugoistočnoj Evropi i posebnu pažnju posvetio planovima podrške i budućeg razvoja.

,,Ulaganjem u ravnomerni regionalni razvoj, ova investicija je najveći dokaz politike Vlade Republike Srbije, i biće još jedna velika investicija za grad Niš“, rekao je Momirović.

Ugovor su potpisali direktor Konkord Vesta doo Beograd Branimir Mijailović i direktor Aerodroma Srbije doo Niš Mihajlo Zdravković, a potpisivanju je prisustvovala i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski čestitala je resornom ministarstvu, Aerodromu Srbije i izvođačima radova jer su prepoznali potrebu za razvojem aerodroma koji u značajnoj meri utiče na razvoj privrede, pre svega turizma.

,,Veliki smo posao doveli u Niš, i jednoga dana dobićemo i novu zgradu jer je bitno ostaviti utisak na ljude, da kada slete u naš grad imaju sjajnu zgradu, da ne čekaju na procedure i ponesu lepe utiske odavde“, naglasila je Dragana Sotirovski.

Direktor Aerodrom Srbije doo Niš Mihajlo Zdravković izrazio je zadovoljstvo zbog predstojećih radova i predočio koji kapaciteti i usluge će biti unapređeni dogradnjom novog objekta i rekonstrukcijom postojećeg.

Dogradnja terminalne zgrade omogućiće kapacitet za 1,5 miliona putnika godišnje i moći će da opsluži 6 vazduhoplova istovremeno. Imaće 5 izlaza (gejtova) i mogućnost korišćenja avio mosta, što sada ne postoji. Imaće oko 700 m2 komercijalnog prostora i omogućiće značajno bolji konfort putnika i veći broj pratećih sadržaja.

Ugovorena vrednost radova iznosi oko 1.3 milijarde dinara bez PDV-a, a predviđeno vreme za završetak radova je dve godine.

Izvor: www.mgsi.gov.rs

Advertisement reklama na grenef portalu

Izdvojeno

Sa portala

Energetska efikasnost objekata Energetska efikasnost objekata
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Energetska efikasnost objekata u kriznom vremenu

Radeći u polju energetske efikasnosti objekata poslednjih 10-ak godina, na mnogobrojnim projektima različitih nivoa energetske efikasnosti i održivosti u najširem...

Ytong zelena gradnja Ytong zelena gradnja
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Zelena gradnja i najvažnije odlike

“Zelenim” se nazivaju oni objekti koji su građeni po principima održive gradnje. Najvažnije odlike „zelene gradnje“ su: manja potrošnja energije...

Antenall tim za projektnu podršku na projektima Antenall tim za projektnu podršku na projektima
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Kako naći najbolju podršku za vaš projekat?

Velika tražnja dovela je i do hiper ponude gde nije lako razaznati kome se obratiti od inženjera, arhitekata, projektnih biroa...

Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Najbolji način za smanjenje troškova i emisija štetnih gasova

S obzirom na to da se kompanije širom sveta suočavaju s ogromnim pritiskom kada je reč o troškovima energije i...

Divus Apartmani Divčibare Divus Apartmani Divčibare
Arhitektura2 meseca ranije

ENERGY NET predstavlja najnoviji projekat Divus apartmani Divčibare

Vođena svrhom da stvara bolju atmosferu po meri čoveka u skladu sa prirodom, kompanija ENERGY NET već više od 30...

Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču
Arhitektura3 meseca ranije

Vegetativni zidovi u arhitekturi

Vegetativni zidovi koji fasadni omotač pretvaraju iz statičnog u dinamičan odnos prema posmatraču, u gustim urbanim sredinama imaju veliki potencijal...

Sadržaj

Popularno