Connect with us
Budu─çnost

Potpisan ugovor o dogradnji nove terminalne zgrade na aerodromu Konstantin Veliki

Ministar gra─Ĺevinarstva, saobra─çaja i infrastrukture Tomislav Momirovi─ç prisustvovao je 25. februara u Ni┼íu potpisivanju ugovora izme─Ĺu Aerodroma Srbije doo Ni┼í i konzorcijuma doma─çih kompanija na dogradnji pristani┼íne zgrade u okviru kompleksa aerodroma Konstantin Veliki Ni┼í. Ministar Momirovi─ç je izrazio uverenje da ─çe ovaj aerodrom biti jedan od najmodernijih aerodroma u Jugoisto─Źnoj Evropi i posebnu pa┼żnju posvetio planovima podr┼íke i budu─çeg razvoja.

,,Ulaganjem u ravnomerni regionalni razvoj, ova investicija je najve─çi dokaz politike Vlade Republike Srbije, i bi─çe jo┼í jedna velika investicija za grad Ni┼íÔÇť, rekao je Momirovi─ç.

Ugovor su potpisali direktor Konkord Vesta doo Beograd Branimir Mijailovi─ç i direktor Aerodroma Srbije doo Ni┼í Mihajlo Zdravkovi─ç, a potpisivanju je prisustvovala i gradona─Źelnica Ni┼ía Dragana Sotirovski.

Gradona─Źelnica Ni┼ía Dragana Sotirovski ─Źestitala je resornom ministarstvu, Aerodromu Srbije i izvo─Ĺa─Źima radova jer su prepoznali potrebu za razvojem aerodroma koji u zna─Źajnoj meri uti─Źe na razvoj privrede, pre svega turizma.

,,Veliki smo posao doveli u Ni┼í, i jednoga dana dobi─çemo i novu zgradu jer je bitno ostaviti utisak na ljude, da kada slete u na┼í grad imaju sjajnu zgradu, da ne ─Źekaju na procedure i ponesu lepe utiske odavdeÔÇť, naglasila je Dragana Sotirovski.

Direktor Aerodrom Srbije doo Ni┼í Mihajlo Zdravkovi─ç izrazio je zadovoljstvo zbog predstoje─çih radova i predo─Źio koji kapaciteti i usluge ─çe biti unapre─Ĺeni dogradnjom novog objekta i rekonstrukcijom postoje─çeg.

Dogradnja terminalne zgrade omogu─çi─çe kapacitet za 1,5 miliona putnika godi┼ínje i mo─çi ─çe da opslu┼żi 6 vazduhoplova istovremeno. Ima─çe 5 izlaza (gejtova) i mogu─çnost kori┼í─çenja avio mosta, ┼íto sada ne postoji. Ima─çe oko 700 m2 komercijalnog prostora i omogu─çi─çe zna─Źajno bolji konfort putnika i ve─çi broj prate─çih sadr┼żaja.

Ugovorena vrednost radova iznosi oko 1.3 milijarde dinara bez PDV-a, a predvi─Ĺeno vreme za zavr┼íetak radova je dve godine.

Izvor: www.mgsi.gov.rs