Connect with us
Građevina

Počinje gradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti

Novi stanovi u Novom Sadu

Počeće se sa gradnjom 548 stana u Novom Sadu počev od 7. avgusta – Tanjug prenosi navode ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, koja objašnjava: „Iduće nedelje počinjemo radove na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Novom Sadu, uskoro će početi u Sremskoj Mitrovici, a radovi se već izvode u Nišu, Vranju, Kraljevu i Kragujevcu. Takođe, očekujemo da do kraja godine počne izgradnja ovih stanova i u Beogradu“.

Ministarka dodaje da je u planu da prvi stanari u novoizgrađene zgrade uđu u februaru naredne godine, a prvi koji će imati priliku da uživaju u novim stanovima jesu stanovnici iz Vranja s obzirom da su u pomenutom gradu najpre počeli radovi.

Mihajlovićeva je naglasila da su građani bili bezrazložno sumnjičavi i to je sumirala u rečenici: „Kao i za mnoge druge stvari koje smo rekli da ćemo raditi, i za ovaj projekat ljudi nisu verovali da će to biti urađeno, ali će se uveriti i imaće i više poverenja kad vide ljude koji se useljavaju u nove stanove“.

Ono što je značajno jeste da je ovim projektom osim rešenog stambenog pitanja pripadnika snaga bezbednosti omogućen povećan posao domaće građevinske industrije, ali i svih firme koje su u realizaciji istog i učestvovale.

Pohvaljujemo projekat i iskreno se nadamo da će biti sve više ovakvih akcija i vesti.

Izvor: Tanjug