Connect with us
Promo

Robotsko zavarivanje

Zavariva─Źka robotika predstavlja jednu od najskorijih inovacija i potpuno logi─Źan dalji korak u razvitku ove grane metalne industrije. Svetski proizvo─Ĺa─Źi su iskoristili prisustvo na ovogodi┼ínjem sajmu u Esenu u Nema─Źkoj da izvr┼íe prezentaciju svojih re┼íenja.

EWM, jedan od vode─çih globalnih proizvo─Ĺa─Źa profesionalne zavariva─Źke opreme sa centralom u Nema─Źkoj je svoj doprinos u ovoj robotskoj revoluciji dao u vidu dva re┼íenja ÔÇô Phoenix 355 Puls ROB za MIG/MAG zavarivanje i Tetrix 300 puls ROB za TIG zavarivanje.

Oba ponu─Ĺena re┼íenja su kompaktna, sa rashladnim sistemom gorionika koji mo┼że biti vodeni ili vazdu┼íni, sa razli─Źitim varijantama interfejsa i gorionicima koji se pored robotizovane primene, mogu koristiti i sa dodatnim pogonskim jedinicama.

Šema robotskih mašina za zavarivanje

foto: EWM

Ideja je da se pored jednostavnosti upotrebe omogu─çi primena na ┼íto ┼íirem opsegu zavariva─Źkih zadataka, a sve u skladu sa zahtevom potro┼ía─Źa. Najjednostavniji primeri su dati na slikama. Merkle, jedan od vode─çih nema─Źkih proizvo─Ĺa─Źa poluprofesionalne zavariva─Źke opreme je svoje robotsko re┼íenje imenovao WeldROB i promovi┼íe ga kao moderno, isplativo, lako upravljivo i vrlo primenjivo zavariva─Źko re┼íenje.

Šema robotskih mašina za zavarivanje

foto: EWM

Bez obzira da li je re─Ź o manjim kontigentima koje je potrebno zavariti ili o slu─Źajevima kada je potrebno ─Źesto menjati operativne komponente, WeldRob sistem uklju─Źuje sve komponente potrebne za MIG/MAG i pulsno lu─Źno zavarivanje, lak je za programiranje i fleksibilan je pri upotrebi.

Sto za zavarivanje

foto: Merkle

Kuhtreiber je ─Źe┼íki proizvo─Ĺa─Ź poluprofesionalne zavariva─Źke opreme, koji je u svoj bogat asortiman uklju─Źio i robotsko zavariva─Źko re┼íenje. Primena 6-aksijalnih kolaborativnih robota ovog proizvo─Ĺa─Źa se naj─Źe┼í─çe vr┼íi u automatizovanim proizvodnim linijama, pri sklapanju, zavarivanju, bru┼íenju i farbanju. Jedinstveni duplo-zglobni modularni dizajn omogu─çava visok stepen fleksibilnosti u radu i upravljanje i komunikaciju sa svim modulima. Visoka ponovljiva ta─Źnost do ┬▒0,02 mm, sa intuitivnim grafi─Źkim interfejsom zarad lak┼íeg kori┼í─çenja i mogu─çno┼í─çu kontrole u realnom vremenu putem ROS (Robot Operating System) interfejsa. Robot je opremljen bezbednosnim elementom, koji omogu─çava trenutno zaustavljanje u slu─Źaju neadekvatnog pona┼íanja, sudara, nestanka napajanja ┼íto ─Źini ovo re┼íenje veoma atraktivnim potencijalnim kupcima.

GEM TRADE logo

GEM Trade d.o.o.
Bele njive 35, 21000 Novi Sad
+381 21 6623 159, +381 21 452 844
Servis: Rade Kon─Źara 1, 21131 Petrovaradin
office@gemtradedoo.com
www.gemtradedoo.com